Vulkanen i Antarktis udspyder guld til en værdi af $6.000 hver dag

Antarktis er et isdækket kontinent, der ligger helt syd for Jorden. Selv om sommeren er den gennemsnitlige lufttemperatur der -25 grader Celsius. Men hård frost forhindrer ikke denne frosne del af planeten i at være et sted med høj vulkansk aktivitet. Der er snesevis af vulkaner i Antarktis, hvoraf de fleste er i dvale. Men omkring otte af dem er stadig aktive, og tre af dem er gået i udbrud i nyere historie. En af de antarktiske vulkaner erErebus, som anses for at være den sydligste på Jorden. En dag studerede videnskabsmænd luften omkring denne formation og fandt ud af, at den hver dag kaster enorme mængder guldstøv ud. Hvis du opfinder en teknologi til at indsamle det, kan du hurtigt blive rig.

En vulkan i Antarktis spyr guld til en værdi af $6.000 hver dag. En vulkan i Antarktis spyer guldpartikler op i himlen, men de er mikroskopiske. Foto.Indhold

  • 1 vulkan Erebus i Antarktis
  • 2 Den mest aktive vulkan i Antarktis
  • 3 En uventet kilde til guld i Antarktis
  • 4 flystyrt ved Mount Erebus

Vulkanen Erebus i Antarktis

Vulkanen Erebus ligger på Ross Island, hvor der er flere mindre vulkaner – mange af dem er for længst uddøde. Det vulkansk aktive bjerg blev først opdaget af videnskabsmænd i 1841, fordi det ligger langt fra den civiliserede verden. Opdageren anses for at være den britiske navigatør James Ross, som den isdækkede ø er opkaldt efter.

Erebus blev opkaldt efter den gamle græske gud Erebus, som personificerer evigt mørke. Højden af ​​Erebus-vulkanen er anslået til 3794 meter, kraterets diameter er 805 meter, og dens dybde er 274 meter.

Læs også: Hvor mange vulkaner på Jorden er i udbrud lige nu – der er flere af dem, end du tror

Den mest aktive vulkan i Antarktis

Hvis du ser nærmere på satellitbilleder af Mount Erebus, vil du bemærke, at der er noget rødt på toppen. Dette er en lavasø, der dukkede op omkring 1972 – fra det øjeblik begyndte videnskabsmænd at overvåge vulkanens aktivitet. Det frigiver regelmæssigt skyer af forskellige gasser i luften. I nogle tilfælde bliver kampesten af ​​smeltet sten endda kastet ud af udluftningen, bedst kendt som “vulkanbomber.”

I 1991 studerede forskere luften omkring vulkanen og blev overraskede over at opdage, at gasstrømme indeholdt små guldkrystaller, der ikke var større end 20 mikrometer. Forskere anslår, at Erebus hver dag kaster 80 gram guld op i himlen – forfatterne til den videnskabelige publikation IFL Science har beregnet, at det svarer til 6.000 dollars. Resultaterne af undersøgelsen viste, at guldstøv spredes op til 1000 kilometer fra vulkanen.

Ny videnskabelig opdagelse:Mange muddervulkaner opdaget under Bajkalsøen

En uventet kilde til guld i Antarktis

Baseret på dette kan Antarktis kaldes det gyldne kontinent. Hvis en iværksætter formår at skabe en teknologi til at fange små partikler af guld fra luften, kan han blive meget rig. Dette lyder dog som noget ud af science fiction, for mikroskopiske partikler af metal flyver meget langt fra hinanden – medmindre nogen formår at installere et filter direkte over vulkanen.

En uventet kilde til guld i Antarktis. Antarktis kan være en rig kilde til mange ressourcer, men det er et for ekstremt sted. Foto.

Antarktis kan være en rig kilde til mange ressourcer, men det er for ekstremt. sted

At dømme efter manglen på nyheder er ingen af ​​forretningsmændene interesserede i guldminedrift i Antarktis. Det kan skyldes, at guldudvinding på et så fjernt og koldt kontinent kan koste mere end selve metallet. Mest sandsynligt er dette simpelthen en urentabel idé, og sådan en virksomhed vil kun give tab.

Læs også:Den største guldklump i Rusland, som ændrede livet for en simpel arbejder

Flystyrt ved Mount Erebus

Mount Erebus er bedst kendt ikke for sine gyldne dampe, men for katastrofen forbundet med det. I november 1979 styrtede et DC-10 passagerfly ind i siden af ​​en vulkan og dræbte alle 257 passagerer på flyvningen. Air New Zealand byggede en rute gennem Ross Island, fordi det ville tilbyde kunderne en tur over det kolde kontinent. Flyveturen begyndte i Auckland, New Zealand, flyet fløj over Antarktis og vendte tilbage til sit hjemland.

På dagen for katastrofen var vejret overskyet, men flyet var stadig ikke aflyst. For i det mindste at se noget forsøgte kaptajn Jim Collins at sænke flyet til en højde på 610 meter, men så tilsyneladende ikke vulkanen. At dømme efter fotografierne taget af passagerer noget tid før kollisionen var sigtbarheden god, piloten så simpelthen ikke den hvide skråning på baggrund af Antarktis snehvide vidder.

Har du allerede abonneret på vores Zen- og Telegram-kanaler? Hvis ikke, er det tid til at rette op på det!

Guld er et af de mest ædle metaller i verden. Det udvindes normalt i miner – for eksempel er der meget af det i det afrikanske Mponeng-brud. Men nogle gange, som i tilfældet med Erebus-bjerget, findes guld på de mest uventede steder. Vidste du for eksempel, at partikler af dette metal findes inde i bladene på australske træer? Hvis ikke, så sørg for at læse vores artikel “Australske træer indeholder guld. Hvordan er dette muligt?


Date:

by