Computerspil er godt for hjernen – her er hvad forskerne siger

Forældre klager ofte over, at deres børn bruger meget tid på at spille computerspil. Der er endda en opfattelse af, at mange videospil påvirker børns psyke negativt og gør dem mere voldelige. Faktisk er der endnu ingen videnskabelig dokumentation for denne effekt af spil på børn, men der er dokumentation for, at de har en positiv effekt på hjernen. Dette resultat blev især vist af en nylig undersøgelse foretaget af forskere, der fandt ud af, at videospil forbedrer mentale evner, herunder opmærksomhed og hukommelse. Næsten 90 personer deltog i undersøgelsen, hvoraf halvdelen konstant spillede computerspil.

Computerspil har vist sig at være godt for hjernen — det siger videnskabsmænd. Computerspil forbedrer mentale evner — dette er nu bevist. Foto.

Computerspil forbedrer mentale evner — nu er det blevet bevist

Fordelene og konsekvenserne ved computerspil

Forskere har længe undersøgt spils indflydelse på børn og unge. En undersøgelse viste for eksempel, at spil ikke skader psyken, som man tidligere har troet. Denne gang besluttede University of Limerick at finde ud af, hvordan spil påvirker kognitive evner.

88 unge mennesker deltog i undersøgelsen. Alle deltagere fik tre opgaver, der vurderede forskellige aspekter af deres mentale evner. Disse omfattede en test til vurdering af eksekutiv funktion og arbejdshukommelse og en labyrint-baseret øvelse til at vurdere visuospatiale evner.

Som et resultat fandt forskerne ud af, at computerspillere udførte opgaver 12-17 % hurtigere end dem, der ikke spillede spil. Som forskerne selv siger, har gamere nogle kognitive fordele i forhold til den generelle befolkning, især med hensyn til opmærksomhed og hukommelse. Forskere rapporterer dette i British Journal of Psychology.

Fordele og konsekvenser ved computerspil. Computerspilelskere klarede sig bedre på opgaver, der afspejler deres mentale evner. Foto.

Computerspillere klarede sig bedre på opgaver, der afspejlede deres mentale evner

Træner computerspil mentalt udholdenhedsspil

Forskerne begrænsede sig ikke til de opnåede resultater og besluttede at teste den såkaldte mentale udholdenhed, det vil sige, hvor længe spilelskere kan engagere sig i mental aktivitet og ikke blive trætte. For at gøre dette fik frivillige en ekstra opgave, der krævede koncentration i lang tid og forårsagede kognitiv træthed. Sidstnævnte viser sig i form af nedsat ydeevne.

Efter gentagne tests fandt forskerne ingen forskel mellem spillere og andre deltagere. Det vil sige, at mental træthed var omtrent den samme, eller rettere, faldet i produktiviteten var det samme. Det betyder, at spil ikke træner mental udholdenhed.

Hvorfor computerspil forbedrer mentale evner

Det kan ikke siges, at de opnåede resultater kom som en overraskelse, da computerspil træner forskellige mentale evner. For eksempel træner fans af actionfilm deres rumlige fantasi. De flytter tredimensionelle objekter og husker deres position i rummet. Derudover skal spillere hurtigt ændre deres opmærksomhed.

Hvorfor computerspil forbedrer mentale evner. Computerspil forbedrer rumlig tænkning. Foto.

Computerspil forbedrer rumlig tænkning

Ifølge nogle eksperter forbedres den rumlige orientering blandt spilelskere hurtigt, og resultaterne er ikke værre end efter særlig fysisk træning. Nogle undersøgelser har vist, at spil af videospil fører til mere intens og effektiv neuronal kommunikation. Det er det, der øger evnen til at koncentrere sig og genkende mønstre.

Det er sandt, at ikke alle spil har samme effekt på mentale evner. Med hensyn til rumlig tænkning klarer skydefans det bedst. Fans af rollespil og puslespil havde dårligere resultater. Deres andre evner vil dog sandsynligvis forbedres.

Hvorfor computerspil forbedrer mentale evner. Skydespillere udvikler rumlig tænkning bedst. Foto.

Skydespil er de bedste til at udvikle rumlig tænkning

Nogle undersøgelser tyder også på, at videospil er en form for social interaktion, så de har de samme fordele som offline spil. I modsætning til film og tv giver de dig mulighed for at interagere med systemet i spillet, samt konkurrere online med andre mennesker.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke gå glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Nogle undersøgelser af rotter har vist, at legende kampe aktiverer vækstfaktorer i områder af hjernen, der er ansvarlige for social aktivitet. Som følge heraf er disse områder bedre udviklet. Det kan antages, at folks spil har samme effekt. Det betyder, at videospil kan føre til de samme konsekvenser. Men for at bekræfte dette er der behov for yderligere forskning. Men vi kan med tillid sige, at computerspil bidrager til udviklingen af ​​kreative evner. Det kan du læse mere om på linket.

Til sidst bemærker vi, at du ikke bør spille computerspil for længe. At sidde i længere perioder er sundhedsskadeligt. Derudover har langvarig brug af computeren en negativ indvirkning på synet. Derfor skal tidsforbruget foran en skærm eller smartphone-skærm under alle omstændigheder begrænses.


Date:

by