Hvordan en almindelig vandmelon kan lægge en person i en hospitalsseng

Vandmeloner er en lækker frugt, som mange af os spiser i store mængder fra omkring slutningen af ​​juni til begyndelsen af ​​september. De består mest af vand, men derudover indeholder vandmeloner en enorm mængde vitaminer og mineraler, så det er et meget sundt produkt. For eksempel indeholder det meget kalium, som spiller en vigtig rolle for nervesystemets funktion og muskeludvikling. Også at spise vandmelon normaliserer blodtrykket og har generelt en positiv effekt på den menneskelige krop. For de fleste mennesker er vandmeloner, selv i store mængder, relativt harmløse, fordi kroppen hurtigt fjerner alt overskud. Nogle mennesker kan dog opleve en overdosis af vandmelon, som er ledsaget af svaghed, hjerteproblemer og andre organproblemer.

Hvordan en almindelig vandmelon kan sende en person til en hospitalsseng. Nogle mennesker bør ikke spise mange vandmeloner - de kan have brug for en ambulance. Foto.

Nogle mennesker bør ikke spise for meget vandmelon – du har muligvis brug for akut hjælp

Indhold< /p>< ul class="toc_list">

 • 1 Hvad er indeholdt i vandmeloner
 • 2 Hvad er hyperkaliæmi
 • 3 Hvad sker der, hvis du spiser mange vandmeloner< /li>
 • 4 Hvilke fødevarer kan du ikke spise for meget
 • Hvad indeholder vandmeloner

  Grunden til, at nogle mennesker føler sig syge efter at have drukket vandmelon, er fordi den indeholder en høj koncentration af det førnævnte kalium. Et stykke vandmelon (ca. 286 gram) indeholder omkring 320 milligram af dette mineral. Ved at spise én skive fylder kvinder op på 12% af det daglige behov for stoffet, og mænd – 9%.

  Hos raske mennesker frigives overskydende væske naturligt sammen med overskydende kalium og andre mineraler. Dette sker dog ikke hos personer med kronisk nyresygdom. Dette er navnet på en langsomt fremadskridende sygdom, hvor nyrerne holder op med at filtrere stoffer, og de forbliver i blodet.

  Hvad er indeholdt i vandmeloner. Personer med nyresygdom bør være forsigtige med vandmeloner. Foto.

  Folk med nyresygdom bør være forsigtige med vandmeloner

  Kronisk nyresygdomsmangel kan udvikle sig på grund af et stort antal faktorer. Blandt dem er fedme, urinvejsinfektioner, dårlig kost, brug af visse lægemidler og så videre. Hvis du har helbredsproblemer, bør du helt sikkert konsultere en læge.

  Læs også:Forskere har opdaget nye gavnlige egenskaber ved vandmelon

  Hvad er hyperkaliæmi

  Folk med kronisk nyresygdom, med hyppig indtagelse af vandmelon, opleverhyperkalæmi< /strong >-en tilstand, hvor for meget kalium tilbageholdes i blodet.

  Hvad er hyperkaliæmi. Hos mennesker med nyresygdom forårsager spisning af vandmelon overskydende kalium. Foto.

  Hos personer med nyresygdom forårsager spisning af vandmeloner overskydende kalium

  Forfatterne til den videnskabelige publikation IFL Science citerede eksemplet med tre personer med nyresygdom, som udviklede hyperkaliæmi på grund af forbruget af for store mængder vandmelon. Ved en lægeundersøgelse viste de sig at have mellem 6,6 og 7,4 millimol kalium per liter blod. Til sammenligning betragtes 3,5 til 5,0 millimol som normalt. Alle indtog vandmelon i ren form eller som juice hver dag i tre uger til tre måneder.

  Videnskabelig præstation:Sådan dyrkede russiske videnskabsmænd vandmeloner i Antarktis

  Hvad sker der, hvis du spiser mange vandmeloner

  En patient havde på trods af den høje koncentration af kalium i blodet ingen særlige helbredsproblemer . Men i to andre tilfælde viste hyperkaliæmi sig med alvorlige symptomer. Hos en patient forårsagede overskydende kalium et fald i hjertefrekvensen. En anden mands hjerteproblemer var så alvorlige, at han måtte bruge en defibrillator for at genoprette sin hjerterytme.

  Hvad sker der, hvis du spiser mange vandmeloner. I sjældne tilfælde kræver hyperkaliæmi akut lægehjælp. Foto.

  I sjældne tilfælde kræver hyperkaliæmi akut lægehjælp

  Patienterne oplevede også muskelsvaghed, kvalme, åndenød og brystsmerter. Heldigvis blev de hurtigt helbredt med medicin og undgåelse af vandmelon. Et par måneder efter påbegyndelse af behandlingen viste lægeundersøgelsesresultater, at deres blodkaliumniveauer var vendt tilbage til det normale. Efterfølgende havde folk det godt og klagede ikke over deres helbred.

  Memo til sommeren:Sådan vælger du en sød vandmelon uden nitrater og skadelige stoffer

  Hvilke fødevarer bør du ikke spise for meget

  Det er vigtigt at bemærke, at andre fødevarer kan forårsage hyperkaliæmi, herunder bananer, kartofler og tomater. Mange mennesker ved ikke, at vandmeloner kan føre til sådanne problemer. Derfor kan denne artikel betragtes som en god advarsel. Du kan spise vandmeloner, men hvis du har nyreproblemer, skal du vide, hvornår du skal stoppe.

  Hvilke fødevarer bør du ikke spise for meget? Du skal kende mådehold med alle fødevarer. Foto.

  Du skal vide, hvornår du skal stoppe med ethvert produkt

  < p>En overdosis kan også fanges fra andre produkter, og konsekvenserne vil være anderledes. Hvis du for eksempel drikker for meget kaffe, kan du opleve rystelser i dine arme og ben og glimt foran dine øjne. Spiser du meget tun, kan du blive forgiftet af kviksølv, som kan give følelsesløshed i dine lemmer og problemer med synet. Du kan endda blive syg af at drikke for meget vand, fordi det i høj grad fortynder blodet, reducerer natriumkoncentrationen og forårsager elektrolyt-ubalance.

  Hvis du vil diskutere denne artikel, så tjek vores Telegram-chat. Vi afholder også interessante quizzer og undersøgelser der!

  Du kan læse mere om alt dette i vores artikel “5 populære fødevarer, der kan forårsage en overdosis.” Sørg for at læse og dele linket med din familie og venner, det burde alle vide!


  Date:

  by