Hvad er kildren, og hvorfor er vi bange for det?

Følelsen af ​​at kildre har været kendt for hver af os siden barndommen, men den er svær at beskrive med ord. Den kan være så stærk, at den er umulig at modstå. Alt, hvad vi kan gøre, når vi er kildrende, er at lave refleksive bevægelser og grine. Men latter fra kildren er ikke altid forbundet med glæde og sjov. Denne følelse kan ikke helt kaldes behagelig; desuden er der historier om, at folk i oldtiden blev tortureret ihjel ved at kildre. Forskere har i øjeblikket udført en masse forskning for at finde ud af karakteren af ​​denne følelse, men der er ikke opstået konsensus om dette spørgsmål. Derudover forbliver mange spørgsmål ubesvarede, såsom hvorfor mennesker ikke kan kilde sig selv, og hvorfor vi griner, når vi er kildende.

Hvad er kildren, og hvorfor er vi bange for det? Kilden er en følelse, som vi hver især har været bekendt med siden barndommen. Foto.

Kildren er en følelse, som vi hver især har været bekendt med siden barndommen

Indhold

  • 1 Hvad er kildren, og hvorfor er vi bange for det
  • 2 Er kilden nødvendigt for social interaktion?
  • 3 Hvorfor griner folk, når de er kildre< /li>
  • 4 Hvorfor vi ikke kan kildre os selv

Hvad er kildre og hvorfor er vi bange for det

Først og fremmest bemærker vi, at videnskabsmænd deler kilden i to typer – knismesis og gargalesis. Den første type opstår som følge af en let berøring på huden, der minder om et insekt, der kravler på huden. Med sådan kildren vil du gerne børste insektet af og ridse din hud. Denne kildren kan kaldes mild, som ikke forårsager latter.

Den anden type er gargalesis, som opstår med en stærkere indvirkning på visse områder af den menneskelige krop. Det er denne kildren, der forårsager latter, men det er ikke altid behageligt. Det hele afhænger af, hvor intens kilden er, hvor længe den varer, og hvem der laver kilden. Nogle gange forårsager sådan kildren negative følelser og kan være ubehagelige og endda smertefulde.

Ifølge en hypotese er kildren en beskyttende reaktion af kroppen, som mennesker har arvet fra dyr af en lavere klasse. Det giver dig mulighed for hurtigt at opdage et insekt på huden og fjerne det. Det vil sige, at kildren er en ejendommelig reaktion fra kroppen på at røre ved områder med et stort antal nerveender og blodkar. Dette er i virkeligheden en grænsereaktion på kontakt, som er mellem kærtegn og smerte.

Hvad er kildren, og hvorfor er vi bange for det? Kildren kan være en følelse, som vi har arvet under evolutionen - takket være det har vores forfædre børstet insekter af. Foto.

Men der er også andre teorier. For eksempel hævdede den skotske videnskabsmand James Simpson i midten af ​​det 19. århundrede, at øget følsomhed af kroppen i visse områder udvikler sig før fødslen af ​​et barn. Denne følelse hjælper ham med at bevare den korrekte position i livmoderen.

I begyndelsen af ​​det 20. århundrede foreslog den amerikanske zoolog Louis Robinson en anden version, ifølge hvilken de områder, der er mest følsomme over for kildren, er i områder, der er sårbare over for kamp. . Når et barn bliver kildet, beskytter det disse steder og får dermed kamperfaring, det vil sige lærer at beskytte sårbare områder af kroppen.

Er kilden nødvendigt for social interaktion?

Det er meget muligt, at kilden, den slags, der forårsager latter, hjalp vores forfædre og endda den dag i dag hjælper os med at kommunikere. Faktum er, at ikke kun mennesker, men også aber kilder hinanden. Chimpanser kilder babyernes hals, og de smiler og griner som svar. Unge aber på et år tilbyder deres nakke at blive kildet. Desuden er en anmodning om at kildre et af de allerførste kommunikationssignaler, som de mestrer.

Er kilden nødvendigt for social interaktion? Aber kan også lide at kildre hinanden. Foto.

Aber kan også lide at kildre hinanden

Folk kilder også bevidst en baby, ikke kun for at more ham, men nogle gange for at tiltrække opmærksomhed. Babyer begynder normalt at se på deres mors ansigt og smile. Men måske nyder de ikke følelsen af ​​at blive kildret så meget som selve den sociale interaktion.

Hvorfor griner folk, når de er kildrende

Det vigtigste ubesvarede spørgsmål er, hvorfor kilden forårsager latter. Hvis kildren var en del af vores udvikling, er det et signal om fare. Fare er altid forbundet med frygt, men latter under frygt er et sjældent fænomen, der opstår som følge af alvorlige nervøse spændinger. Som vi ved, har mange dyr et andet forsvarssystem – smerte. Det signalerer vævsskade og udviklingen af ​​patologiske processer. Men smerte forårsager ikke latter.

En undersøgelse viste, at kildren er forbundet med aktiviteten af ​​to dele af hjernen på én gang – en ansvarlig for behagelige fornemmelser, og den anden for en refleksiv beskyttende funktion. Nogle videnskabsmænd foreslår, at kildren og tilhørende latter er en optakt til at græde af ubehag eller smerte. Desuden ligner mange spontane, ukontrollerede bevægelser en reaktion på svær smerte.

Hvorfor griner folk, når de er kildende. Den nøjagtige årsag til latter forårsaget af kildren er stadig ukendt. Foto.

Den nøjagtige årsag til latter forårsaget af kildren er stadig ukendt

Interessant nok, under et latteranfald, undertrykkes talecentrene i en persons hjerne. Derfor er det i øjeblikket, hvor vi er kildrende, så svært at sige et ord. Men hvis vi antager, at kildren er en af ​​mekanismerne for social interaktion, så falder alt på plads. Latter gør kommunikation lettere. Måske er det derfor kun kildren, af alle mulige reaktioner på berøring, forårsager latter.

Hvorfor vi ikke kan kilde os selv

Hvis du forsøger at kilde dig selv, så vil dette forsøg ende i fiasko . Det hele handler om lillehjernen, som præcist bestemmer positionen af ​​vores lemmer. Da fare eller for eksempel et kommunikationssignal ikke kan komme fra vores egen hånd, fremkalder hjernen ikke en følelse af kildren.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde vil du altid være opmærksom på nye videnskabelige opdagelser!

Til sidst bemærker vi, at ikke kun mennesker og aber oplever kildren, men også mange andre dyr. Og nogle af dem griner endda. Det gælder for eksempel rotter. Hvis du har dette dyr derhjemme, kan du få det til at grine som et eksperiment.


Date:

by