Hur en vanlig vattenmelon kan lägga en person i en sjukhussäng

Vattenmeloner är en utsökt frukt som många av oss äter i stora mängder från ungefär slutet av juni till början av september. De består mest av vatten, men utöver det innehåller vattenmeloner en enorm mängd vitaminer och mineraler, så det är en väldigt hälsosam produkt. Det innehåller till exempel mycket kalium, vilket spelar en viktig roll för nervsystemets funktion och muskelutveckling. Att äta vattenmelon normaliserar också blodtrycket och har generellt en positiv effekt på människokroppen. För de flesta är vattenmeloner, även i stora mängder, relativt ofarliga, eftersom kroppen snabbt eliminerar allt överskott. Vissa människor kan dock uppleva en överdos av vattenmelon, som åtföljs av svaghet, hjärtproblem och andra organproblem.

Hur en vanlig vattenmelon kan skicka en person till en sjukhussäng. Vissa människor bör inte äta mycket vattenmeloner - de kan behöva en ambulans. Foto.

Vissa människor bör inte äta för mycket vattenmelon – du kan behöva akut hjälp

Innehåll< /p>< ul class="toc_list">

 • 1 Vad finns i vattenmeloner
 • 2 Vad är hyperkalemi
 • 3 Vad händer om du äter mycket vattenmeloner< /li>
 • 4 Vilka livsmedel Du kan inte äta för mycket
 • Vad finns i vattenmeloner

  Anledningen till att vissa människor känner sig illamående efter att ha druckit vattenmelon är att den innehåller en hög koncentration av ovannämnda kalium. En bit vattenmelon (ca 286 gram) innehåller cirka 320 milligram av detta mineral. Genom att äta en skiva fyller kvinnor på 12% av det dagliga behovet av ämnet, och män – 9%.

  Hos friska människor frigörs överskottsvätska naturligt tillsammans med överskott av kalium och andra mineraler. Detta händer dock inte hos personer med kronisk njursjukdom. Detta är namnet på en långsamt progressiv sjukdom där njurarna slutar filtrera ämnen och de stannar kvar i blodet.

  Vad finns i vattenmeloner. Personer med njursjukdom bör vara försiktiga med vattenmeloner. Foto.

  Människor med njursjukdom bör vara försiktiga med vattenmeloner

  Kronisk njursjukdomsbrist kan utvecklas på grund av ett stort antal faktorer. Bland dem finns fetma, urinvägsinfektioner, dålig kost, användning av vissa mediciner och så vidare. Om du har några hälsoproblem bör du definitivt rådfråga en läkare.

  Läs också:Forskare har upptäckt nya fördelaktiga egenskaper hos vattenmelon

  Vad är hyperkalemi

  Människor med kronisk njursjukdom, med frekvent konsumtion av vattenmelon, uppleverhyperkalemi< /strong >—ett tillstånd där för mycket kalium hålls kvar i blodet.

  Vad är hyperkalemi. Hos personer med njursjukdom orsakar att äta vattenmelon överskott av kalium. Foto.

  Hos personer med njursjukdom orsakar att äta vattenmeloner överskott av kalium

  Författarna till den vetenskapliga publikationen IFL Science citerade exemplet med tre personer med njursjukdom som utvecklade hyperkalemi på grund av konsumtion av för stora mängder vattenmelon. Vid en läkarundersökning visade sig de ha mellan 6,6 och 7,4 millimol kalium per liter blod. Som jämförelse anses 3,5 till 5,0 millimol vara normalt. Alla konsumerade vattenmelon i ren form eller som juice varje dag i tre veckor till tre månader.

  Vetenskaplig framgång:Hur ryska forskare odlade vattenmeloner i Antarktis

  Vad händer om du äter mycket vattenmeloner

  En patient, trots den höga koncentrationen av kalium i blodet, hade inga speciella hälsoproblem . Men i två andra fall yttrade sig hyperkalemi med svåra symtom. Hos en patient orsakade överskott av kalium en minskning av hjärtfrekvensen. En annan mans hjärtproblem var så allvarliga att han var tvungen att använda en defibrillator för att återställa hjärtslagen.

  Vad händer om du äter mycket vattenmeloner. I sällsynta fall kräver hyperkalemi akut medicinsk vård. Foto.

  I sällsynta fall kräver hyperkalemi akut medicinsk vård

  Patienterna upplevde också muskelsvaghet, illamående, andnöd och bröstsmärtor. Lyckligtvis blev de snabbt botade med medicinering och undvikande av vattenmelon. Några månader efter påbörjad behandling visade läkarundersökningsresultaten att deras blodkaliumnivåer hade återgått till det normala. Därefter mådde folk bra och klagade inte på sin hälsa.

  Memo för sommaren:Hur man väljer en söt vattenmelon utan nitrater och skadliga ämnen

  Vilken mat bör du inte äta för mycket

  Det är viktigt att notera att andra livsmedel kan orsaka hyperkalemi, inklusive bananer, potatis och tomater. Många vet inte att vattenmeloner kan leda till sådana problem. Därför kan den här artikeln betraktas som en bra varning. Du kan äta vattenmeloner, men om du har njurproblem måste du veta när du ska sluta.

  Vilken mat bör du inte äta för mycket? Du måste känna måttlighet med alla livsmedel. Foto.

  Du måste veta när du ska sluta med någon produkt

  < p>En överdos kan också fångas från andra produkter, och konsekvenserna blir andra. Om du till exempel dricker för mycket kaffe kan du uppleva darrningar i armar och ben och blixtar framför dina ögon. Om du äter mycket tonfisk kan du bli förgiftad av kvicksilver, vilket kan orsaka domningar i armar och ben och synproblem. Du kan till och med bli sjuk av att dricka för mycket vatten, eftersom det tunnar blodet avsevärt, minskar natriumkoncentrationen och orsakar elektrolytobalans.

  Om du vill diskutera den här artikeln, kolla in vår Telegram-chatt. Vi arrangerar även intressanta frågesporter och undersökningar där!

  Du kan läsa mer om allt detta i vår artikel “5 populära livsmedel som kan orsaka en överdos.” Se till att läsa och dela länken med din familj och dina vänner, det borde alla veta!


  Date:

  by