Varför du inte ska sova i samma rum som din hund

Djur är kända för att ha en övergripande positiv inverkan på deras ägares mentala och fysiska hälsa. Till exempel fann en nyligen genomförd studie att äldre hund- och kattägare till och med saktade ner åldrandeprocessen i sina hjärnor. Detta är en bra anledning att skaffa dig ett fyrbent husdjur. Det enda är att du inte ska sova i samma rum med honom, åtminstone med hundar, eftersom detta kommer att påverka sömnkvaliteten negativt och kan till och med orsaka sömnlöshet. Denna slutsats kom en grupp forskare från USA som genomförde en storskalig studie som involverade ett och ett halvt tusen frivilliga.

Varför du inte ska sova i samma rum med en hund. Forskare rekommenderar inte att sova i samma rum, särskilt inte i samma säng med en hund. Foto.

Forskare rekommenderar inte att sova i samma rum, särskilt inte i samma rum säng med en hund

Hur påverkar husdjur människors sömn

I sin studie använde forskare ett urval av mer än 1 500 vuxna. Alla volontärer fyllde i ett frågeformulär där de angav sina sömnvanor och sömnkvalitet. Ungefär hälften av människorna rapporterade att de sov i samma rum som sitt husdjur åtminstone en del av natten.

Forskarna jämförde sedan profilerna för personer som inte sov med husdjur och de som gjorde det. Resultaten visade att personer som samsover med husdjur har sämre sömnkvalitet och är mer benägna att rapportera sömnlöshetssymptom. Dessutom påverkas inte dessa resultat av demografiska skillnader mellan människor.

Sedan ägnade författarna till arbetet mer uppmärksamhet åt typen av husdjur och fann att hundar har en negativ effekt på sömnen. När det gäller att sova med katter har forskare inte hittat några biverkningar. Men det mest intressanta är att 93 % av de tillfrågade som sov i samma rum med sina husdjur, oavsett typ, inte associerade sina sömnproblem med djuret.

Hur påverkar husdjur en persons sömn? Katter, till skillnad från hundar, påverkar inte sina ägares sömn. Foto.

Katter, till skillnad från hundar, påverkar inte sina ägares sömn

< p>Frivilliga var övertygade om att deras husdjur hade en positiv effekt, eller ingen effekt alls på sömnen. Författarna rapporterar detta i tidskriften Scientific Reports. Det måste sägas att vissa andra studier också tyder på att att sova med husdjur kan ha negativa konsekvenser.

Av detta kan vi dra slutsatsen att de flesta inte är medvetna om att deras husdjur har en negativ effekt på dem. Dessutom, troligen, påverkade den negativa effekten också hälsan i allmänhet, eftersom dålig sömn leder till störningar i hela kroppen, accelererat åldrande och till och med ökar risken för död med 50%. Men för att dra slutliga slutsatser behövs ytterligare forskning.

Varför hundar påverkar sömnen negativt

Tyvärr säger studien inget om varför hundar påverkar människans sömn negativt. Men forskare föreslår att det extra buller och värme som kommer från djuret är skyldiga. Även bara en hunds rörelse kan störa en persons sömn. Låt oss komma ihåg att nyare forskning tyder på att buller har en mycket starkare effekt på sömnen än vad man tidigare trott. Därför rekommenderar forskare inte att sova med öppet fönster.

Varför hundar påverkar sömnen negativt. En hund skapar ljud och obehag på natten, vilket stör normal sömn. Foto.

En hund skapar oväsen och obehag på natten, vilket stör normal sömn

Men de flesta husdjursägare säger att deras husdjur har en positiv inverkan på mental hälsa. Som nämnts ovan har forskning visat att äldre husdjursägare har långsammare hjärnans åldrande. Men hur korrelerar man båda dessa slutsatser?

Först och främst noterar vi att inte alla djurägare sover i samma rum med sina husdjur. Utöver de negativa konsekvenserna av att äga hundar finns det också positiva. Till exempel tvingar de sina ägare att vara mer aktiva – de måste gå med dem, leka med dem osv.

Vad ska man göra om man är van vid att sova i samma rum med en hund

Vad ska människor göra som är vana vid att sova i samma sovrum med sin hund eller till och med lägga honom på sin säng? Mest troligt är det osannolikt att de flesta människor kommer överens om att helt enkelt ge upp denna vana. Dessutom kan detta leda till stress, speciellt om personen är ensam.

Vad du ska göra om du är van att sova i samma rum med en hund. Du måste ge bekväma förhållanden i sovrummet. Foto.

Det är nödvändigt att ge bekväma förhållanden i sovrummet

Därför rekommenderar experter att man helt enkelt utjämnar de negativa konsekvenserna av samsovning så mycket som möjligt. Till exempel är det nödvändigt att säkerställa den optimala temperaturen i sovrummet så mycket som möjligt. Det är också lika viktigt att säkerställa ett konstant sömnschema.

Se till att prenumerera på våra Zen- och Telegram-kanaler. På så sätt kommer du alltid att vara medveten om nya vetenskapliga upptäckter!

Om ett djur sover på en säng med en person är det nödvändigt att säkerställa regelbunden tvätt och byte av sängkläder. Dessutom bör sängen i sig vara tillräckligt rymlig. Om vi ​​pratar om att sova i samma sovrum ska hunden placeras bort från sängen. I det här fallet påverkar det inte din sömn att ha ett husdjur i ditt sovrum.


Date:

by