Hvorfor du ikke skal sove i samme rum som din hund

Kæledyr er kendt for at have en overordnet positiv indvirkning på deres ejeres mentale og fysiske sundhed. For eksempel viste en nylig undersøgelse, at ældre hunde- og katteejere endda bremsede ældningsprocessen i deres hjerner. Dette er en god grund til at anskaffe dig et firbenet kæledyr. Det eneste er, at du ikke skal sove i samme rum med ham, i hvert fald med hunde, da dette vil påvirke søvnkvaliteten negativt og endda kan forårsage søvnløshed. Denne konklusion blev nået af en gruppe forskere fra USA, som gennemførte en storstilet undersøgelse, der involverede halvandet tusinde frivillige.

Hvorfor du ikke bør sove i samme rum med en hund. Forskere anbefaler ikke at sove i samme rum, især i samme seng med en hund. Foto.

Forskere anbefaler ikke at sove i samme rum, især ikke i det samme seng med en hund

Hvordan påvirker kæledyr menneskers søvn

I deres undersøgelse brugte videnskabsmænd en prøve på mere end 1.500 voksne. Alle frivillige udfyldte et spørgeskema, hvori de angav deres søvnvaner og søvnkvalitet. Omkring halvdelen af ​​mennesker rapporterede, at de sov i samme rum som deres kæledyr i det mindste en del af natten.

Forskerne sammenlignede derefter profilerne for mennesker, der ikke sov med kæledyr, og dem, der gjorde det. Resultaterne viste, at mennesker, der sover sammen med kæledyr, har dårligere søvnkvalitet og er mere tilbøjelige til at rapportere søvnløshedssymptomer. Desuden er disse resultater ikke påvirket af demografiske forskelle mellem mennesker.

Derefter var forfatterne af værket mere opmærksomme på typen af ​​kæledyr og fandt ud af, at hunde har en negativ effekt på søvnen. Hvad angår at sove med katte, har forskerne ikke fundet nogen bivirkninger. Men mest interessant er det, at 93 % af de adspurgte, der sov i samme rum med deres kæledyr, uanset deres type, ikke associerede deres søvnproblemer med dyret.

Hvordan påvirker kæledyr en persons søvn? Katte, i modsætning til hunde, påvirker ikke deres ejeres søvn. Foto.

Katte påvirker i modsætning til hunde ikke deres ejeres søvn

< p>Frivillige var sikre på, at deres kæledyr havde en positiv eller slet ingen effekt på søvnen. Forfatterne rapporterer dette i tidsskriftet Scientific Reports. Det skal siges, at nogle andre undersøgelser også tyder på, at det kan have negative konsekvenser at sove med kæledyr.

Heraf kan vi konkludere, at de fleste mennesker ikke er klar over, at deres kæledyr har en negativ effekt på dem. Desuden påvirkede den negative påvirkning højst sandsynligt også sundheden generelt, da dårlig søvn fører til uorden i hele kroppen, accelereret aldring og endda øger risikoen for død med 50%. Men for at drage endelige konklusioner er der behov for yderligere forskning.

Hvorfor hunde påvirker søvnen negativt

Desværre siger undersøgelsen ikke noget om, hvorfor hunde påvirker menneskers søvn negativt. Forskere antyder dog, at den ekstra støj og varme, der kommer fra dyret, er skylden. Selv bare en hunds bevægelse kan forstyrre en persons søvn. Lad os huske, at nyere forskning tyder på, at støj har en meget stærkere effekt på søvnen end tidligere antaget. Derfor anbefaler videnskabsmænd ikke at sove med et åbent vindue.

Hvorfor hunde påvirker søvnen negativt. En hund skaber støj og ubehag om natten, hvilket forstyrrer normal søvn. Foto.

En hund skaber støj og ubehag om natten, hvilket forstyrrer normal søvn

De fleste kæledyrsejere siger dog, at deres kæledyr har en positiv indvirkning på mental sundhed. Som nævnt ovenfor har forskning vist, at ældre kæledyrsejere har langsommere hjernealdring. Men hvordan korrelerer man begge disse konklusioner?

Først og fremmest bemærker vi, at ikke alle kæledyrsejere sover i samme rum med deres kæledyr. Derudover er der udover de negative konsekvenser ved at eje hunde også positive. For eksempel tvinger de deres ejere til at være mere aktive – de skal gå tur med dem, lege med dem osv.

Hvad skal du gøre, hvis du er vant til at sove i samme rum med en hund

Hvad skal folk gøre, der er vant til at sove i det samme soveværelse med deres hund eller endda lægge ham på deres seng? Mest sandsynligt er det usandsynligt, at de fleste mennesker vil blive enige om blot at opgive denne vane. Derudover kan dette føre til stress, især hvis personen er ensom.

Hvad skal du gøre, hvis du er vant til at sove i samme rum med en hund. Du skal sørge for behagelige forhold i soveværelset. Foto.

Det er nødvendigt at sørge for behagelige forhold i soveværelset

Derfor anbefaler eksperter blot at udjævne negative konsekvenser af samsovning så meget som muligt. For eksempel er det nødvendigt at sikre den optimale temperatur i soveværelset så meget som muligt. Det er også lige så vigtigt at sikre en konstant søvnplan.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde vil du altid være opmærksom på nye videnskabelige opdagelser!

Hvis et dyr sover på en seng med en person, er det nødvendigt at sikre regelmæssig vask og skift af sengetøj. Derudover skal selve sengen være rummelig nok. Hvis vi taler om at sove i samme soveværelse, skal hunden placeres væk fra sengen. I dette tilfælde vil det ikke påvirke din søvn at have et kæledyr i dit soveværelse.


Date:

by