Elon Musk vil lancere en selvkørende Tesla-taxi i sommeren 2024. Vil han ændre verden igen?

Engang kunne hestevogne betragtes som taxakørsel, og så dukkede biler med målere op. Nu, for at bestille en bil og komme til det ønskede sted, skal du blot vælge din placering og det punkt, hvor du vil hen på din smartphone – efter kun at have trykket på en knap, vil taxaen allerede vente på dig. Dette er meget praktisk, men taxatjenester kan forbedres yderligere ved at sætte biler på vejen med et autopilotsystem. De vil være i stand til at kommunikere med hinanden og nemt omgå trafikpropper og andre forhindringer. I 2020 ønskede Teslas administrerende direktør Elon Musk at lancere en autonom taxatjeneste, men dette blev forhindret af coronavirus-pandemien og mange andre problemer, inklusive dem, vi ikke kender til. I april 2024 meddelte milliardæren pludselig til alle, at tjenesten ville blive lanceret om et par måneder.

Elon Musk vil lancere Tesla førerløs taxa i sommeren 2024. Vil han ændre verden igen? Tesla førerløs taxa kan dukke op allerede i 2024. Billede: habr.com. Foto.

Tesla førerløs taxa kan dukke op allerede i 2024. Billede: habr.com

Tesla førerløs taxa i 2024

Den nye generation af taxaservice kommer til at hedde Robotaxi og lanceres den 8. august 2024. I øjeblikket er dette alt, hvad der er kendt om Elon Musks nye projekt, men selv disse par detaljer forårsagede en byge af diskussioner på internettet.

Ingen ved præcis, hvilken slags biler der skal bruges som taxaer. Biografien om Elon Musk, som er skrevet af den amerikanske journalist Walter Isaacson, siger, at disse biler eksternt vil ligne Cybertruck pickupper. Du kan allerede finde billeder af disse biler på internettet, men de er alle tegnet af amatørdesignere. I betragtning af, at Cybertrucken stadig bliver kritiseret for at være for futuristisk i udseende og ikke modstandsdygtig over for rust, ville jeg ønske, at virksomheden havde gjort et bedre stykke arbejde med udseendet af sin taxa.

Tesla førerløs taxa i 2024. Tesla førerløs taxa koncept. Billede: gearrice.com. Foto.

Tesla førerløst taxikoncept. Billede: gearrice.com

Der er også oplysninger om, at Tesla-biler, der allerede tilhører nogen, vil blive brugt som taxaer. Virksomhedsrepræsentanter har lejlighedsvis nævnt, at de ønsker at frigive software, der vil give bilejere mulighed for at autorisere deres bil til at blive brugt som taxa. For en slags billeje ville de naturligvis modtage en procentdel af udgifterne til rejserne. Virksomheden havde til hensigt at inkludere alle biler produceret efter 2016 i dette program.

Store nyheder for 2024:Xiaomi SU7 elbilen med autopilot er Tesla overlegen på alle fronter, og koster næsten lige så meget som Lada Vesta

Tesla autopilot

Vi ved ikke, hvilke biler der vil blive brugt som Tesla taxaer. Vi ved heller ikke, hvor godt de er egnede til autonom kørsel på byveje.

Tesla står over for hård kritik ikke kun på grund af Cybertruck pickup'ens latterlige udseende. Der er endnu mere alvorlige problemer, for eksempel på grund af fejl i betjeningen af ​​autopiloten, dør nogle mennesker på vejene. I 2020 fortalte vi, hvordan en Tesla-bil med autopilot ramte en politibil, og en måned senere forsøgte en anden bil at gemme sig for politiet. I 2021 opstod en stor skandale, da to mænd døde, angiveligt på grund af autopilot.

Autopilot af Tesla-biler. Der er en masse billeder på internettet med Tesla-biler involveret i en ulykke. Billede: businessinsider.com. Foto.

Der er en masse billeder på internettet af Tesla-biler involveret i ulykker. Billede: businessinsider.com

I sin nuværende tilstand kræver Tesla Autopilot konstant overvågning. Mange mennesker forstår ikke dette, så de tænder for det og bliver distraheret af det store display i kabinen – dette er den største fare ved autopiloten, skabt under ledelse af Elon Musk. Hvis virksomheden frigiver en robottaxi med den nuværende version af systemet, vil folk forestille sig at komme ud for en ulykke. Det er dog muligt, at virksomheden er ved at forberede en opdatering, og taxaen bliver mere sikker.

Det er værd at huskeat Tesla ønskede at lancere en taxatjeneste i 2020

Hvilke ubemandede køretøjer findes taxaer allerede

Elon Musk kan godt lide at komme med højlydte udtalelser og så gå glip af deadlines, så nyheden skal tages med stor skepsis. Selvom tjenesten lanceres i 2024, vil den højst sandsynligt være i testtilstand og kun i én by. Det er, hvad mange virksomheder, der udvikler autonome taxaer, gør (ja, Tesla er langt fra en pioner på dette område). For eksempel har Waymo autonom taxa været i drift i nogle amerikanske stater i lang tid. Og i Rusland tester Yandex en autonom taxa.

Hvilke førerløse taxaer findes allerede. Waymo førerløs taxa. Billede: bloomberg.com. Foto.

Waymo førerløs taxa. Billede: bloomberg.com

For ikke at gå glip af lanceringen af ​​Tesla taxa, abonner på vores Zen- og Telegram-kanaler. Der er allerede mere end 100 tusind af os!

Tesla udvikler ikke kun en autonom taxa, men også robotter. Disse menneskelignende maskiner er kendt som Tesla Bot og Optimus og forventes at kunne fungere på fabrikker i fremtiden. I betragtning af, at mange ansatte på Elon Musks fabrikker er utilfredse med deres job, ser ideen om at erstatte dem med robotter meget god ud. Hvis du vil lære mere om Tesla-robotter, kan du læse vores artikel “Tesla er ved at blive en producent af Optimus-robotter: de vil snart dukke op på fabrikker.”


Date:

by