Du kan se på en persons puls om han kommer att bli kriminell eller inte.

Varje dag begås tusentals brott av olika svårighetsgrad i världen. I regel blir kriminella personer med låg utbildningsnivå och ingen stabil inkomstkälla. Dessutom har människor som har missbruk och inte vet hur de ska hantera sina känslor en ökad tendens att bryta mot lagen. Under brottsutredningar lägger experter ofta märke till slående gemensamma drag som är inneboende i lagbrytare. En färsk studie visade en mindre subtil detalj: det visar sig att personer med låg vilopuls är mer benägna att begå brott. Är det dags att börja oroligt mäta din puls?

Du kan se på en persons puls om han kommer att bli kriminell eller inte. Pulsen kan berätta mycket om en person. Foto.

Hjärtfrekvens kan säga mycket om en person< /p>

Författarna till den vetenskapliga publikationen Science Alert sa att hjärtfrekvensen kan indikera en persons benägenhet att begå brott. Detta mönster identifierades av forskare redan 2015, men vid den tiden genomfördes studien endast med deltagande av män. Nyligen publicerades en artikel i den vetenskapliga tidskriften PLOS ONE som bevisade förekomsten av en sådan trend bland kvinnor.

Vilken typ av människor begår brott

Forskare från USA, Sverige och Finland studerade data om 12 499 kvinnor som gick med i armén vid 18 års ålder. Vid tidpunkten för inläggningen mättes deras puls och blodtryck – detta görs vid varje läkarundersökning, och det var dessa uppgifter som var viktiga för forskarna. Efter det fick de reda på vilka av dem som åtalades under de kommande 40 åren.

Vilken typ av människor begår brott. Det viktigaste som intresserade forskare i studien var deltagarnas hjärtfrekvens och kriminella historia. Foto.

Det viktigaste som intresserade forskare i studien var deltagarnas hjärtfrekvens och kriminella historia

Det visade sig att det inte fanns särskilt många kriminella bland tidigare militärflickor, men de fanns fortfarande. Författarna till det vetenskapliga arbetet märkte ett intressant mönster: kvinnor med en puls på mindre än 69 slag per minut i vila begick brott 35 % oftare än personer med en puls på mer än 83 slag per minut. Av detta drogs slutsatsen att en låg puls är en trolig indikator på att en person är benägen att bryta mot lagen. Och detta fungerar för både män och kvinnor.

Forskare har också upptäckt en annan intressant trend. Dataanalys visade att personer med lågt blodtryck oftast åtalas. Således hade kvinnor med ett blodtryck på 113 millimeter kvicksilver eller lägre 26 % större risk att begå brott än kvinnor med högre blodtryck.

Varför brott begås

Forskarna vet inte exakt vad mönstret mellan hjärtfrekvens, blodtryck och brottsbenägenhet är kopplat till. Det finns ett antagande att människor drivs att bryta mot lagen av låg aktivitet i nervsystemet, vilket bevisas av en alltför lugn hjärtrytm. För att göra det mer aktivt kan människor omedvetet söka spänningen i livet och ta risker oftare.

Vad får brott att hända. Kanske en svag puls och lågt blodtryck tvingar människor att ta risker. Foto.

Kanske får en svag puls och lågt blodtryck människor att ta risker

Men resultaten av vetenskapligt arbete ska inte tas på alltför stort allvar. Om du nu har mätt din puls och ditt blodtryck och de är låga, betyder det inte att du ska förvänta dig något dåligt av dig. Som nämndes i början av artikeln är det många faktorer som påverkar människors benägenhet att begå brott, såsom utbildningsnivå, tillgång till arbete och så vidare. Om en person har bott i ett eftersatt område sedan barnsben ökar också chanserna att bli kriminell mångdubbelt – miljön påverkar personen i hög grad. Och om en man eller kvinna klarar sig bra i sin familj, arbete och så vidare, på grund av låg puls och blodtryck kommer de inte att bryta mot lagen.

Du kommer att vara intresserad:< /strong>Vilken generation av människor har begått flest brott?

Brottsprediktionsteknik

Denna vetenskapliga upptäckt skulle kunna användas för att förbättra teknik för förutsägelse av brott. Sådana medel finns verkligen, och de kan förutsäga lagöverträdelser med hög noggrannhet. Till exempel, i artikeln “Hur artificiell intelligens förutspår brott med 90% träffsäkerhet”, förklarade vi hur sådan teknik fungerar med exemplet från staden Chicago. Om du är intresserad av högteknologi rekommenderar vi starkt att läsa den!

Brottsprediktionsteknik. Polisen har länge använt högteknologi för att fånga brottslingar. Foto.

Polisen har länge använt högteknologi för att fånga brottslingar< /p>

Se till att prenumerera på våra Zen- och Telegram-kanaler. På så sätt missar du inget intressant!

Även på vår hemsida finns material om hur polisen i framtiden ska utreda rymdbrott. Denna process kommer att vara helt annorlunda än vad den är på jorden, eftersom bevis under rymdförhållanden försvinner snabbare eller kan förvrängas kraftigt på grund av miljöförhållanden. Läs mer i artikeln “Hur polisen kommer att utreda brott som begås i rymden.”


Date:

by