Caddisfly larver og deres evne til at forvandle almindelige sten til beskyttelse mod rovdyr

Der er mere end 1 million arter af insekter på Jorden, hvilket gør dem til den største klasse af dyr i verden. Deres livsstil er helt anderledes end hos pattedyr, krybdyr og andre repræsentanter for dyreverdenen. For eksempel, mens mange store dyrearter føder fuldt dannede unger, gennemgår insektafkom flere udviklingsstadier. Først og fremmest fødes insekter inde i æg, så klækkes larver fra dem, som bliver til pupper – først derefter dannes der voksne af dem. Nogle insekters larver har unikke evner. For eksempel skaber små caddisfluer “panser” til sig selv fra sten og skaller for at beskytte sig selv mod fjender. Giver du dem smykker som materiale, får du dyre smykker. Mindst én person tjener mange penge på dette.

Caddfly larver og deres evne til at omdanne almindelige sten til beskyttelse mod rovdyr. Caddisfly larver skaber

Hvem er caddisfly-insekter

Cddisfluer er en orden af ​​insekter, hvor der er omkring 15 tusind arter. Det er muligt, at der er flere tusinde flere varianter i verden, videnskaben kender bare ikke til dem endnu. Hårfluer er så forskelligartede, at der er et særskilt videnskabsområde for deres undersøgelse, det kaldes trichopterology.

Harvefugle lever overalt undtagen Antarktis. Forskere mener, at den største mangfoldighed af disse insekter er koncentreret i Mexico, Mellemamerika og Caribien.

Hvad er caddisfly insekter? En voksen caddisfly. Billede: britannica.com. Foto.

Voksen caddisflue. Billede: britannica.com

Voksne caddisfugle ligner umærkelige grå sommerfugle. De har et afrundet hoved med to øjne, et par antenner og en snabel til at suge væsker op. Mens sommerfuglenes vinger er dækket af skæl, har caddisflies små hår. Voksne spiser næsten ingenting og lever kun et par uger, så hovedformålet med deres liv er reproduktion.

Læs også:De sjældneste insekter i verden – der er omkring 30 individer

Hus af caddisfluelarver

Efter parring lægger hunkønsfluer æg og binder dem til undervandsklipper og planter. Efter tre uger klækkes æggene til larver, der ikke har nogen beskyttelse mod det ydre miljø. Heldigvis lærte de i løbet af evolutionen at lave rustninger til sig selv til forsvar mod fjender, camouflage og modstand mod vandstrømning.

Huse af caddisfly larver.

“Nøgen” torvefluelarve. Billede: poknok.art

Ligesom sommerfuglelarver kan caddisfluelarver udskille silke. De kan bruge det som lim, når de laver panser, som også kan kaldes covers eller huse – som du vil. Det enkleste hus, de kan bygge, er et rør. Men normalt samler caddisfluelarver mos, blade, små skaller og andet affald for at skabe en holdbar skal til deres krop.

Huse af caddisfly larver.

“huset” til en torvefluelarve. Billede: poknok.art

Boliger lavet af skaller kan veje mere end larver, men de bærer dem uden problemer. De er velbevarede som fossiler, hvilket gør det meget bekvemt for videnskabsmænd at studere deres evolution. At dømme efter resultaterne af palæontologer lærte caddisfluelarver at skabe huse for 250 millioner år siden. Dette er i hvert fald alderen for de ældste eksempler på deres rustning.

Alle bør vide dette:Fordelene og skaderne ved ildbiller og andre insekter, der lever i haven p >

Insektsmykker

Den franske kunstner Hubert Duprat har i mange år brugt caddisfluelarver til at skabe dyre kunstværker. Han opdrætter dem i en speciel beholder med ædelsten og metaller. Insekter, der følger deres instinkter, skaber hjem til sig selv af skrotmaterialer, hvilket resulterer i unikke dekorationer. Med tiden kravler de ud af deres huse, bliver til pupper og derefter til voksne. Og designeren har stadig smukke smykker til sin rådighed, der ikke har nogen analoger.

Smykker lavet af insekter. Caddisfluelarven er klædt i smykker i henhold til Hubert Dupres beslutning. Billede: livemaster.ru. Foto.

Caddisfluelarven er klædt i smykker efter Hubert Dupres beslutning. Billede: livemaster.ru

Smykker lavet af insekter. Efter forvandlingen af ​​larven til en puppe, er unikke smykker tilbage. Billede: livemaster.ru. Foto.

Efter at larven forvandler sig til en puppe, forbliver unikke dekorationer. Billede: livemaster.ru

Smykker lavet af insekter. Designeren bruger forskellige smykker. Billede: livemaster.ru. Foto.

Designeren bruger forskellige smykker. Billede: livemaster.ru

Det er kendt, at Hubert Dupre elskede dyr siden barndommen og vidste godt, at caddisfluer er fremragende lokkemad til ørreder. Han så, hvordan insektlarver bygger huse af sten, og med tiden besluttede han at se, hvad der ville ske, hvis han erstattede almindelige sten med ædelsten. Eksperimentet viste sig at være vellykket, og i dag tjener manden mange penge på sin virksomhed.

Hvis du stadig ikke abonnerer på vores Zen- og Telegram-kanaler, er det tid til at ordne det!

Larverne af caddisfluer forbløffer med deres fantastiske evne til at skabe trygge levevilkår for sig selv. De kan nemt føjes til vores liste over de mærkeligste dyr, hvis eksistens er svær at tro. Sørg for at læse denne artikel, for der talte vi om pukkelrygder, insekter i gigantisk skæl, yeti-krabber og andre væsner, som du måske ikke engang har mistanke om eksisterede.


Date:

by