At drikke alkohol sammen styrker parforholdet og forlænger livet

Alkohol forårsager som bekendt ofte skænderier og skilsmisse. Dette sker dog, hvis et af familiemedlemmerne, normalt en mand, lider af alkoholisme. Men hvis et par drikker alkohol sammen, og med måde, styrker det ikke kun deres forhold, men øger også den forventede levetid. Nogle nyere undersøgelser viser disse resultater. Forskere advarer dog selv mod at tage disse oplysninger bogstaveligt. Ikke desto mindre er de opnåede resultater stadig værd at være opmærksomme på og indikerer, at forholdet mellem en mand og en kvinde påvirker begges helbred meget mere end tidligere antaget.

At drikke alkohol sammen styrker forholdet i parforhold og forlænger livet. At drikke alkohol sammen styrker forholdet og forlænger livet. Foto.

At drikke alkohol sammen styrker forholdet og forlænger livet

Hvordan deling af alkohol påvirker forholdet

Forskere har længe været interesseret i alkohols effekt på parforhold. I 1998 blev for eksempel begrebet “drikkepartnerskab” beskrevet, ifølge hvilket alkoholforbrug er forbundet med en stor mængde familiekonflikter og lidelser. Men tidligere var alle undersøgelser beskæftiget med det såkaldte “non-consensual drinking”, det vil sige forhold mellem par, hvor kun én person drikker.

Blandt sådanne par var der mindre tilfredshed med ægteskabet , de var mere tilbøjelige til at opleve aggression, og blandt de havde en høj skilsmisserate. Men som nyere undersøgelser viser, ændrer situationen sig dramatisk, når par indtager alkohol på en koordineret måde, det vil sige, at de drikker omtrent den samme mængde alkoholholdige drikkevarer i hinandens selskab. Dette bringer dem tættere sammen, eller fører i det mindste ikke til adskillelse, som rapporteret af ScienceAlert.

Hvordan det påvirker forholdet at drikke alkohol sammen. At drikke alkohol sammen kan bringe folk tættere sammen. Foto.

En nylig undersøgelse involverede 4.656 ældre par, der var gift eller boede sammen. De har alle gennemgået helbredsdiagnostik mindst tre gange, som udføres hvert andet år for personer over 50 år.

Det må siges, at forfatterne i deres arbejde fokuserede på karakteristika ved alkoholforbrug. , og ikke på hvilken slags drinks de drak. Men hvis de frivillige havde indtaget alkohol i de sidste par måneder, var forskerne interesserede i den gennemsnitlige mængde, de drak om ugen.

Som et resultat fandt de ud af, at par, der drak alkohol sammen, levede længere end dem, der slet ikke drak alkohol, eller kun én af dem drak alkohol. Men den største stigning i forventet levealder kom fra et let eller moderat forbrug af alkoholholdige drikkevarer. Det rapporterer forskere i tidsskriftet The Gerontologie.

Deling af alkoholforbrug forbedrer helbredet? Ældre mennesker, der drikker alkohol sammen, har en længere forventet levetid end ikke-drikkere. Foto.

Ældre, der drikker alkohol sammen, har en længere forventet levetid end ikke-drikkere

Hvorfor forlænger det at drikke alkohol sammen livet

I betragtning af at alkohol alene ikke forlænger livet, kan du komme til konklusion, at det slet ikke er alkohol, der påvirker helbredet. Som nævnt ovenfor har nogle undersøgelser vist, at det at drikke alkohol sammen forbedrer parforholdet. Derfor er det højst sandsynligt, at gode relationer er årsagen til høj forventet levetid.

Sandt nok siger forskning ikke noget om en årsag-virkning-sammenhæng. Det er muligt, at alkohol ikke har så stor betydning for parforhold, det er bare, at par, der har det godt med hinanden, foretrækker at drikke alkohol sammen, dog i små mængder. Derudover kan det samme niveau af alkoholforbrug indikere, hvor ens pars livsstil, intimitet og forholdstilfredshed er.

Der er sikkert også den modsatte effekt – at drikke alkohol sammen styrker relationerne, da det bringer mennesker tættere sammen. Selvom det ikke betyder, at det at drikke alkohol sammen vil forbedre et dårligt forhold mellem en mand og en kvinde. Glem heller ikke, at vi taler om moderate eller endda små mængder alkoholholdige drikkevarer. Hos mennesker, der indtog store mængder alkohol, blev den positive effekt stærkt reduceret.

Hvorfor fælles indtagelse af alkohol forlænger livet. Årsagen til lang levetid ligger højst sandsynligt ikke i alkoholens egenskaber, men i et godt forhold mellem en mand og en kvinde. Foto.

Årsagen til lang levetid er højst sandsynligt ikke alkoholens egenskaber, men gode relationer mellem mand og kvinde

Undersøgelsen besvarer desværre ikke mange spørgsmål. For eksempel er det stadig uklart, hvad par gør, når de drikker alkohol, og hvilken slags alkohol de drikker. Det er meget muligt, at man ikke foretrækker stærke drikke, men vin eller champagne, hvis sundhedsmæssige fordele i små mængder allerede er bevist.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde vil du altid være opmærksom på nye videnskabelige opdagelser!

Men under alle omstændigheder står det nu klart, at par påvirker hinanden så meget, at det påvirker deres helbred og levealder. At forstå dette er nøglen til at forbedre sundhedspolitikker og -praksis for ældre mennesker, siger videnskabsmænd.


Date:

by