Vores bedstemødre havde ret – kombucha hjælper dig med at tabe dig og er godt for dit helbred

Kombucha er en sød og sur kulsyreholdig drik, hvis basis er symbiosen mellem gærsvampe og acetobakterier. Det er velkendt for dem, der levede under sovjettiden eller husker de tidlige 90'ere, da det var særligt populært i USSR. Tidligere troede man, at det ikke kun slukker tørsten perfekt, men også er meget godt for helbredet. Sandt nok, indtil for nylig var der meget få videnskabelige data vedrørende kombucha. Man kunne endda støde på påstande om, at der overhovedet ikke er nogen sundhedsmæssige fordele ved denne drik. Men nu finder forskerne flere og flere beviser på, at vores bedstemødre havde ret med hensyn til kombucha – det har sundhedsmæssige fordele og mere end én.

Vores bedstemødre havde ret - kombucha hjælper dig med at tabe dig og er godt for helbredet. Kombucha er en populær drik i USSR. Foto.

Kombucha er en populær drik i USSR

Er Kombucha hjælpe dig med at tabe dig?

Vi har tidligere talt om, hvad kombucha er, og hvilke fordele det kan have. Men på samme tid var der ikke meget bevis for dets effektivitet som helbredende middel. Som vi allerede har sagt, blev det antaget, at kombucha er et probiotikum.

Nyere forskning bekræfter disse antagelser. For eksempel indeholder drikken mælkesyremikrober, som en undersøgelse fandt forbedret fedtforarbejdning hos mus. Indtil for nylig var det dog ikke klart, om kombucha kunne give nok mikrober til at have en positiv effekt på helbredet. En anden nylig undersøgelse udført på rundorme viste imidlertid, at der er nok gavnlige mikrober til at kolonisere selv den menneskelige tarm.

Men det mest interessante er, at de orme, der modtog en stor mængde bakterier, havde “omprogrammeret” fedtstofskiftet. Det vil sige, at de oplevede en betydelig reduktion af fedtreserverne, men samtidig blev der ikke opdaget forstyrrelser i optagelsen af ​​næringsstoffer. Effekten var forbundet med en stigning i mængden af ​​proteiner, der nedbryder fedt produceret i tarmene. Det vil sige, at undersøgelsen korrelerer med arbejde, der undersøgte virkningen af ​​gavnlige bakterier på mus.

Kombucha hjælper dig med at tabe dig? Kombucha hjælper dig af med fedt. Foto.

Kombucha hjælper dig med at tabe fedt

At drikke kombucha kan således være et alternativ til faste hos mennesker, da nyt fedt holder op med at samle sig. Det vil sige, at det hjælper at komme af med overskydende vægt uden at ændre din kost. Derfor kan vi med stor sandsynlighed sige, at drinken virkelig kan hjælpe dig med at tabe overskydende vægt. Men for at drage endelige konklusioner er det stadig nødvendigt at udføre kliniske undersøgelser, der involverer et stort antal frivillige.

Det skal siges, at der på nuværende tidspunkt generelt er meget lidt kendt om virkningerne af probiotika på sundheden. Det kan siges, at forskerne kun har en overfladisk viden om dette. For eksempel er der få data om, hvordan mikrober kommer ind i tarmene, hvad der præcist ændrer sammensætningen af ​​mikrobiomet, og hvordan det kan reguleres kunstigt. Selvom undersøgelser allerede har vist, at probiotika har en positiv effekt på immunsystemet og hjælper på mave-tarmlidelser.

Hvad ellers er godt for kombucha

Nogle undersøgelser har vist, at drikken kan være gavnlig for menneskets tarme. Du skal dog huske på, at kombucha tilberedes på forskellige måder. Især bruger de forskellige mikrobielle startere og bruger også forskellige teknologier. Men madlavningsteknologien er meget vigtig, for eksempel, hvis temperaturregimet overtrædes, kan alle gavnlige bakterier dø, før de kommer ind i kroppen.

Hvad er Kombucha ellers godt for? Kombucha har vist fordele for tarmmikroflora og immunitet. Foto.

Kombucha har vist fordele for tarmens mikroflora og immunitet

Derudover blev de fleste undersøgelser udført på dyr. Det er derfor ikke overraskende, at resultaterne ofte er modstridende. Måske skyldes det, at nogle undersøgelser har vist, at der overhovedet ikke er nogen fordele ved kombucha.

Med hensyn til kliniske undersøgelser fandt en udført i 2023, at kombucha kombineret med et kulhydratrigt måltid reducerede fastende blodsukkerniveauer efter fire ugers regelmæssigt forbrug. Kort sagt, det har anti-diabetiske egenskaber. Lad os huske på, at forekomsten af ​​diabetes for nylig er begyndt at stige over hele verden.

Hvad er kombucha ellers godt for? Antallet af mennesker med diabetes er stærkt stigende i verden, men kombucha kan forhindre dette. Foto.

Antallet af mennesker med diabetes er stærkt stigende i verden, men kombucha kan forhindre dette

En anden klinisk undersøgelse viste, at indtagelse af kombucha sammen med andre fermenterede fødevarer øgede mikrobiomdiversiteten og førte til lavere inflammatoriske markører.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde vil du altid være opmærksom på nye videnskabelige opdagelser!

Således er kombucha en drik, som du ikke bør nægte, da der allerede er nok beviser for dens fordele. Dette gælder især for overvægtige mennesker. Men stort forbrug af rent vand hjælper ikke med at slippe af med subkutant fedt, det kan du læse mere om på linket.


Date:

by