Hvorfor er knapperne på herre- og dametøj på forskellige sider?

Der er mange karakteristiske træk mellem dame- og herretøj. For eksempel understreger kvinders tøj ofte kraftigt figuren, har en udskæring på brystet, er malet i pastelfarver og har også dekorative elementer som sløjfer, broderi og rhinestones. Herretøj er domineret af lige og stramme linjer, det har mere beherskede farver som sort og gråt og er desuden lavet af slidstærke og ekstremt praktiske stoffer. Udover alt dette er der et andet særpræg i tøj til forskellige køn, som mange mennesker ikke er opmærksomme på. Knapper på herretøj er normalt placeret i højre side, og på dametøj er de til venstre. Hvorfor er dette?

Hvorfor er knapperne på herre- og dametøj på forskellige sider. Knapper på herre- og dametøj. Foto.

Knapper på herre- og dametøj

Indhold

  • 1 Knapper på herre- og dametøj
  • 2 Hvorfor er herreknapper til højre
  • 3 Hvorfor dameknapper er til venstre
  • 4 Forskellen mellem herre- og dametøj
  • 5 Hvorfor dametøj har små lommer

Knapper på herre- og dametøj

Knapper på herretøj sys meget bekvemt på, for de fleste er højrehåndede – de kan sagtens knappe deres outfit. Men kvinder skal pille hver gang, for det er svært at fastgøre knapperne til venstre med højre hånd.

Interessant kendsgerning:Kun 15 % af verdens befolkning er venstrehåndede, resten af ​​befolkningen er højrehåndede. En meget lille procentdel af mennesker har god kontrol over begge hænder; disse mænd og kvinder kaldes ambidextrous.

Knapper på herre- og dametøj. Arrangementet af herre- og dameknapper har en lang historie. Billede: familydoctor.org. Foto.

Placeringen af ​​herre- og dameknapper har en lang historie. Billede: familydoctor.org

Sådanne gener virker mærkelige og stødende for kvinder. Men der er interessante og ret overbevisende forklaringer på dem, som strækker sig fra historiens dyb.

Hvorfor er mænds knapper til højre

Knapper på herretøj er syet på højre side, ikke kun fordi det er mere praktisk at fastgøre dem på denne måde. Det antages, at i de tider, hvor man brugte kantede våben, skulle mænd altid være klar til at tage et sværd. Det blev normalt båret på venstre side – hvis knapperne var til venstre, når sværdet blev trukket med højre hånd, kunne fæstet komme i klemme på tøjstrimlen. I dette tilfælde kunne krigeren let dø i hænderne på fjenden. Sandsynligheden for, at et sådant problem skulle opstå, var lav, men stadig til stede.

Søjlen på tøjer den del af skjorter eller kjoler, der dækker. Den kan simpelthen være dekorativ eller tjene som beskyttelse mod gnidninger eller vind.

Hvorfor er mænds knapper til højre. Overraskende nok har moderne herretøj en forbindelse med gamle krigere. Billede: stock.adobe.com. Foto.

Overraskende nok har moderne herretøj en forbindelse med gamle krigere. Billede: stock.adobe.com

Der kan være mange grunde til at sy knapper til højre, og dette er den mest korrekte mulighed. Men hvorfor er knapperne på dametøj på den modsatte side, til venstre?

Læs også:Hvorfor uldent tøj ofte forårsager kløe

Hvorfor er kvinders knapper til venstre

En populær version, som bekræftes af mange historikere, siger, at rige kvinder før i tiden ikke klædte sig selv. Tjenestepigerne hjalp dem med dette – stående overfor elskerinden var det lettere for dem at spænde knapperne til venstre. Sådanne knapper dukkede op omkring det 13. århundrede. Måske viste tilstedeværelsen af ​​knapper på venstre side andre, hvor rig ejeren af ​​tøjet var.

Hvorfor er kvinders knapper til venstre? En knap syet på venstre side af en beklædningsgenstand var et symbol på et rigt liv. Billede: zimamagazine.com. Foto.

En knap syet på venstre side af tøjet var et symbol på en rig liv. Billede: zimamagazine.com

En anden version siger, at tidligere red kvinder ofte på heste. Hvis knapperne var fastgjort til højre, ville vinden blæse kraftigt igennem dem, og fastgørelse til venstre tjente på en eller anden måde som beskyttelse for dem. Denne antagelse lyder også interessant, men den er mindre troværdig på grund af manglen på i det mindste nogle beviser. Mænd red jo også på heste – hvorfor blev de ikke udsat for luft?

Du vil være interesseret:Hvordan produceres tøj, og kunne der være mangel på det?< /p>

Forskellen mellem herre- og dametøj

Knapperne på herre- og dametøj er stadig på forskellige sider. Og det på trods af, at mænd ikke har kæmpet med sværd i lang tid, og selv de rigeste kvinder klæder sig selv. Det menes, at denne forskels vedholdenhed skyldes det faktum, at moderne designere simpelthen skaber nyt tøj baseret på gamle modeller.

Forskellen mellem herre- og dametøj. Moderne tøj sys ofte efter gamle mønstre. Billede: masterjournal.ru. Foto.

Moderne tøj er ofte syet efter gamle mønstre. Billede: masterjournal.ru

Det er også kendt, at i 1880'erne kom dametøj på mode, som så så stramt og traditionelt ud som muligt. Men mange offentlige steder var det forbudt at klæde sig ud som mand. Tilstedeværelsen af ​​knapper på venstre side hjalp fashionistas med at bevise, at de var iført kvindetøj. En meget smuk version, men den første antagelse lyder igen mere overbevisende.

Find ud af mere:Hvorfor kvinder er bedre egnede til at flyve til Mars end mænd

Hvorfor ikke dametøj små lommer

Ud over det usædvanlige arrangement af knapper er der en anden funktion i dametøj – de har ofte små lommer. Det er der også mange forskellige forklaringer på.

Hvorfor er der små lommer på dametøj? Små lommer på jeans er meget ubelejlige for kvinder. Billede: mir24.tv. Foto.

Små lommer på jeans er meget ubelejlige for kvinder. Billede: mir24.tv

For eksempel siger nogle kilder, at denne tendens også er kommet til os fra fortiden. Tidligere skulle dametøj ikke være funktionelt – de ville gerne gøre det så smukt som muligt, og store lommer kunne ødelægge udseendet. Også førhen bar kvinder tasker med sig, og der var ikke noget særligt behov for rummelige lommer.

Har du abonneret på vores Zen- og Telegram-kanaler? Det er tid til at ordne det!

Der er også en antagelse om, at tøjproducenter specifikt gør det, så kvinder ikke har nogen steder at lægge deres ting, og de køber tasker. Og fraværet af lommer giver dig mulighed for at spare på stoffet, men dette er allerede en meget kontroversiel version.


Date:

by