Hvorfor kan høns ikke flyve som andre fugle?

Jævnlige læsere af vores websted ved sandsynligvis, at videnskaben i dag kender til eksistensen af ​​mere end 11 tusinde fuglearter. Mange af dem er fremragende flyers – de slår med vingerne og skaber derved løft. Evnen til at flyve hjælper fugle med hurtigt at finde mad, flygte fra fjender og bevæge sig mellem levesteder, der er behagelige for dem. Der er dog fugle i verden, som er fuldstændig blottet for evnen til at flyve. For eksempel har pingviner, strudse, kakapo-papegøjer og repræsentanter for flere andre arter ikke denne færdighed. De flyveløse fugle, der er tættest på os, er selvfølgelig tamhøns. Hvordan skete det, at de fuldstændig mistede denne fantastiske færdighed?

Hvorfor kan høns ikke flyve som alle andre fugle? Fugle kan ikke flyve, og det er der gode grunde til. Billede: DALLE-3 neurale netværk. Foto.

Fugle kan ikke flyve, og det er der gode grunde til. Billede: DALLE-3 neurale netværk

Sådan fremstod tamkyllinger

Hvis du læser artiklen “Hvor mange år lever kyllinger, hvis du ikke dræber dem for kød”, så husker du sikkert, at tamkyllinger stammede fra bankjunglefugle (Gallus gallus). Det er små fugle, der lever i de tætte skove i Sydøstasien og vejer maksimalt 1,5 kilogram.

I modsætning til tamhøns, som forsyner os med æg og kød, er disse væsner meget bedre tilpasset til at flyve. De tilbringer det meste af deres tid på jorden, men de kan stadig flyve til en lille højde – det giver dem mulighed for at lande på høje grene.

Hvordan tamkyllinger blev til. Mandlige Bank Junglefowl. Billede: Steve Garvie, wikimedia.org. Foto.

Han-bank-junglefugle. Billede: Steve Garvie, wikimedia.org

Der er næppe tvivl om, at bankjunglehøns er de nærmeste slægtninge til tamhøns. I det 19. århundrede bemærkede den engelske naturforsker Charles Darwin, at krydsning af disse to arter giver sunde afkom, der ikke har nogen udviklingsmæssige abnormiteter.

Artikel om emnet: From whom did moderne høns stammer fra og ænder?

Hvorfor flyver høns ikke

I 2020 gennemførte forskere en undersøgelse og fandt ud af, at opdelingen af ​​høns i vilde og tamme individer fandt sted for cirka 7.500 år siden . Fugle blev tæmmet i Kina – gennem krydsning blev nye racer med unikke udseende og færdigheder født.

Nogle typer tamkyllinger har usædvanlige farver, lange haler og lægger også æg i eksotiske farver. Men opdrætternes hovedopgave var ikke at opdrætte smukke fugle, men nærende. Det var vigtigt for dem, at kyllingerne havde store brystmuskler og producerede en masse æg.

Hvorfor flyver kyllinger ikke. Adler sølv race af kyllinger. Billede: petnaobed.ru. Foto.

Adler sølv-hønserace. Billede: petnaobed.ru

Den første grund til, at tamkyllinger ikke kan flyve, er deres store kropsvægt. Ikke alene er de blevet mere kødfulde som følge af mange års krydsning, men deres knogler er også blevet lidt tungere. Deres små vinger kan simpelthen ikke løfte deres torso. Nogle individer kan flyve over et lille hegn, men dette er det maksimale, de kan gøre.

Hvorfor flyver høns ikke? Kyllinger kan bruge deres vinger til lange spring. Billede: 7ogorod.ru. Foto.

Høns kan bruge deres vinger til lange spring. Billede: 7ogorod.ru

Den anden grund til, at kyllinger ikke er i stand til at flyve, er, at de simpelthen ikke behøver det. Vilde dyr har brug for evnen til at hoppe højt, fordi de kan blive angrebet af rovdyr når som helst. Kæledyr er under opsyn af mennesker, bor i hønsegårde, så de er næsten ikke i fare. Selvfølgelig kan ræve og andre dyr komme ind i dem når som helst, men ejerne forsøger med alle midler at beskytte kyllingerne mod enhver trussel.

Du vil være interesseret: Hvorfor bruges kyllingekyllinger i vaccineproduktion?æg?

Hvorfor kan pingviner ikke flyve

Ud over høns er pingviner flyveløse fugle. De er ikke tæmmet af mennesker, så deres manglende evne til at flyve skyldes miljøforhold.

Naturen er designet på en sådan måde, at intet dyr kan opnå perfektion i svømning, flyvning og løb på samme tid. Pingviner, der lever i de kolde områder på vores planet, er tilpasset til at svømme maksimalt, fordi det er den eneste måde, de kan få mad på – fisk, der lever i koldt vand.

Hvorfor pingviner ikke kan flyve. Pingviner flyver ikke, men de er fremragende svømmere. Billede: dailytelegraph.com.au. Foto.

Pingviner flyver ikke, men de er fremragende kviksandssvømmere. Billede: dailytelegraph.com.au

Fugle bruger deres små vinger ikke til at flyve, men til at svømme. Med deres hjælp er de i stand til at dykke til dybder på op til 20 meter og svømme med hastigheder på op til 36 kilometer i timen. Takket være den opnåede hastighed hopper pingviner ind på land – nogle gange når springhøjden 2 meter. Pingviner bruger deres ben som ror til at ændre retning, mens de er i vandet. På grund af alt dette løber pingviner dårligt, og det er udelukket at flyve.

Hvis du er interesseret, er der en masse artikler om emnet høns på vores side, og på én gang hundredvis af tusindvis af mennesker læser dem.< /p>

Her er de bedste materialer:
 

  • Hønsebouillon hjælper dig med at komme sig hurtigt – her er de videnskabelige beviser;
  • Hvor farlige er røde og brune pletter i hønseæg;
  • Hvordan produceres kyllingekød, og hvorfor bliver det dyrere end oksekød?

Vil du skrive en kommentar? Deltag i vores Zen-kanal – der er en mulighed!

Sørg for at deltage i vores Telegram-chat, for der kan du ikke kun kommunikere med interessante mennesker, men også deltage i spændende undersøgelser og quizzer.


Date:

by