Skulle du slippe dampen, når du er vred – her er hvad videnskaben siger

Det er almindeligt accepteret, at du er nødt til at udtrykke din vrede, eller ganske enkelt “slip dampen”, så negative følelser “ikke samler sig.” Dette udtryk tyder i sig selv på, at negative følelser kommer ud som damp under et låg med en grydeske, hvorefter personen falder til ro. Du kan “slå dampen af” på forskellige måder, for eksempel i en af ​​de filippinske restauranter tilbydes besøgende at bryde retter for at lufte deres vrede og slippe af med stress (ikke gratis, selvfølgelig). Umiddelbart er alt logisk – giver du frie tøjler til dine følelser, forsvinder de. Men der er faktisk ingen videnskabelig dokumentation for, at det faktisk hjælper med at berolige folk. Desuden forstærker det i nogle tilfælde kun at udtrykke vrede. Men det betyder ikke, at vrede skal ignoreres.

Er det nødvendigt at

Der er en overbevisning om, at det er godt at slippe dampen, når du er vred, men forskning tyder på noget andet

At udtrykke vrede hjælper ikke med at lindre stress

En nylig baseret meta-analytisk gennemgang på undersøgelser af mere 150 undersøgelser af forskellige videnskabsmænd har vist, at “katarsis teorien” er fejlagtig, det vil sige, at du er usandsynligt at være i stand til at lindre stress og slippe af med vrede blot ved at råbe eller bryde opvasken. “Ved at slippe dampen af,” forstærker en person yderligere sine negative følelser, eller, som man siger, “tænder.”

Også mange mennesker forsøger i stedet for at “blæse dampen af” at slippe af med vrede gennem fysisk aktivitet. For eksempel slår de en boksesæk, laver pull-ups på en vandret stang eller udfører andre øvelser. Som videnskabsmænd rapporterer, er dette faktisk nyttigt, men kun for fysisk sundhed, men det hjælper heller ikke med at slippe af med vrede. Selv jogging er ikke en effektiv metode, da det øger ophidselsesniveauet og kan være kontraproduktivt i det lange løb.

Det skal bemærkes, at i alt deltog mere end 10 tusinde mennesker i forskellige aldre, køn, kulturer og etniske grupper i undersøgelserne. I betragtning af arbejdets omfang er der ingen grund til ikke at stole på disse konklusioner.

At udtrykke vrede hjælper ikke med at lindre stress. At tale om en stressende situation vil hjælpe med at reducere vrede. Foto.Undersøgelsens resultater betyder ikke, at vrede skal ignoreres. Men der er en mere effektiv måde at slippe af med det end bare at skrige eller lave push-ups. Ifølge videnskabsmænd er den første ting, du skal gøre, at tale om din vrede. Refleksion vil hjælpe os med at forstå, hvorfor vi er vrede, og også finde en måde at løse problemet på eller i det mindste forhindre, at situationen opstår igen i fremtiden.

Derudover vil ræsonnement om en stressende situation hjælpe med at undgå følelsesmæssig begrundelse, det vil sige en tankefejl, hvor en person kun drager konklusioner på sine følelser, mens han ignorerer virkelige fakta. Dette er et vigtigt skridt mod sund følelsesmæssig bearbejdning. Det er dog ikke alle, der kan begynde at ræsonnere og forstå årsagerne til stress, når de er under stress.

Vredehåndtering – hvordan man undgår følelsesmæssige handlinger

Forskning har vist, at nøglen til at kontrollere vrede er at reducere den fysiologiske ophidselse forbundet med selve vreden eller den fysiske aktivitet, den forårsager. Aktiviteter, der reducerer ophidselse, kan hjælpe, såsom langsom yoga, progressiv muskelafspænding, diafragmatisk vejrtrækning eller endda bare at tage en dyb indånding og tælle til ti.

Vredehåndtering - hvordan man undgår følelsesmæssige handlinger. Meditation er et effektivt middel mod vrede. Foto.

Meditation er et effektivt middel mod vrede

Forskning har vist, at beroligende aktiviteter reducerer vrede i både laboratorie- og virkelige omgivelser, uanset deltagerdemografi eller andre variabler. Desuden viste progressiv muskelafspænding og endda simpel afslapning sig at være lige så effektiv som en bevidst tilgang til situationen og meditation.

Progressiv muskelafspænding er en metode, hvor , som et resultat af skiftende sekventiel spænding af visse muskelgrupper i nogle få sekunder, opnås en tilstand af hvile og afslapning af hele kroppen.

Vredehåndtering - hvordan man undgår følelsesmæssige handlinger. Aktive spil, der bringer glæde hjælper med at overvinde en stressende situation. Foto.

Aktive spil, der er sjove, hjælper med at overvinde stressende situationer

Derudover er videnskabsmænd opmærksomme på det faktum, at ikke alle former for fysisk aktivitet kan være skadeligt. For eksempel reducerer leg med en bold og i det hele taget alle typer aktiviteter forbundet med spil den fysiologiske ophidselse. Ud fra dette kan vi konkludere, at kun de fysiske aktiviteter, der bringer glæde, er nyttige.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde vil du altid være opmærksom på nye videnskabelige opdagelser!

Lad os endelig minde dig om, at negative følelser — det er ikke altid en dårlig ting. Nogle gange har en person endda brug for dem. For eksempel har konstant positivitet en negativ indvirkning på mental sundhed. Og en undersøgelse viste, at pessimister er klogere end optimister. Negative følelser bør dog også være med måde.


Date:

by