Moderne musik er værre end gammel musik. Gæt hvad?

Mange mennesker mener, at moderne musik er blevet for simpel og dum. Derfor foretrækker millioner af mænd og kvinder i stedet for fashionable kunstnere fra hitlisterne at lytte til sange fra 2000'erne eller endda anden halvdel af det 20. århundrede. Man skulle tro, at de er narre, og der er intet galt med moderne musik – mange mennesker nyder det, og det er det vigtigste. Men videnskabsmænd har for nylig studeret tusindvis af engelsksprogede sange udgivet i løbet af de sidste 50 år. Som det viste sig, er gammel musik virkelig meget bedre end den nuværende, i hvert fald med hensyn til dens semantiske komponent. Forringelsen af ​​moderne musik kan betragtes som et videnskabeligt bevist faktum, men det er bestemt ikke en katastrofe.

Moderne musik er værre end gammel musik. Gæt hvorfor? I løbet af de sidste 50 år er musik blevet enklere, nu er det blevet bevist af videnskaben. Billede: ultimate-guitar.com. Foto.

I løbet af de sidste 50 år er musikken blevet enklere, nu bevist af videnskaben. Billede: ultimate-guitar.com

De mest populære musikgenrer

Resultaterne af undersøgelsen blev delt af forfatterne af The Guardian med henvisning til det videnskabelige tidsskrift Scientific Reports.< /p>De mest populære musikgenrer. Der er hundredvis af musikgenrer i verden, og nogle gange opfinder folk nye. Billede: fonstola.ru. Foto.

Der er hundredvis af musikgenrer i verden, og nogle gange opfinder folk nye. Billede: fonstola.ru

Som en del af deres videnskabelige arbejde analyserede videnskabsmænd 350 tusind sange på engelsk. De var mest interesserede i kompositioner skrevet mellem 1970 og 2020. De fokuserede på fem populære genrer: pop, rock, rap, R&B og country.

R&B, også kendt som rhythm and blues er en musikgenre, der kombinerer elementer af soul, funk, gospel og pop. Sange i denne genre er præget af rytmiske melodier, udtryksfuld vokal og fokus på følelser. Normalt taler teksterne om lidenskabelige følelser og livserfaringer.

Hvilken slags musik lytter folk til

Undersøgelsen viste, at populære sange i løbet af de sidste 50 år er blevet meget nemmere at forstå. Især teksterne har meget mindre betydning, ordforråd og komplekse rim. Moderne musikere forenkler også i høj grad strukturen af ​​sange – mange sætninger gentages mange gange, og nogle gange består sange af skiftevis de samme vers og omkvæd.

Hvilken slags musik lytter folk til. Nogle mennesker tror, ​​at moderne musik er meget primitiv - det ser ud til, at de har ret. Billede: medialeaks.ru. Foto.

Nogle mennesker tror, ​​at moderne musik er meget primitiv – det ser ud til, at de har ret. Billede: medialeaks.ru

I løbet af fem årtier har stemningen i sangene også ændret sig. Hvis tidligere sange formidlede en bred vifte af følelser fra glæde til tristhed, er kompositionerne i dag mest vrede. Gennem dem udtrykker kunstnere flere negative følelser og taler oftest om noget personligt. I mange tekster er ordene “jeg”, “min”, “mig” og så videre fremherskende.

Forskere kom også til den konklusion, at rockfans stadig elsker teksterne til gamle sange. Men countryfans elsker af en eller anden ukendt årsag mest af alt nye tekster.

Artikel om emnet:Hvad er manglende hørelse for musik, og hvordan kommer det til udtryk?< /p>

Hvorfor kan folk ikke lide moderne musik

Musik bliver enklere, og forskerne ser mindst flere årsager til denne tendens.

Først og fremmest kunne teksterne blive enklere, fordi moderne mennesker oftest lytter til musik med høretelefoner i baggrunden. I dag er det sjældent at se en person, der målrettet sidder og dykker ned i essensen af ​​kompositionerne – oftest er vi ikke engang opmærksomme på den bagvedliggende betydning.

For det andet kan musik blive enklere som reaktion på livets accelererende tempo og en overflod af information. Hver dag passerer vi en masse forskellige data, og ofte vil vi ikke længere lytte til kompleks musik. Og kunstnere af populære sange følger som regel lytternes ønsker – det er vigtigt for dem at nå ud til et så stort publikum som muligt og få mange afspilninger. Hovedmålet med moderne numre er hurtigt at fremkalde livlige følelser. Komponister forsøger også at gøre sange mindeværdige, og for dette skal de forenkles.

Hvorfor folk ikke kan lide moderne musik. Mange mennesker lytter til musik i baggrunden, uden at være opmærksomme på dens betydning. Billede: involta.media. Foto.

Mange lytter til musik i baggrunden uden at være opmærksom på dets betydning. Billede: involta.media

Man skal dog ikke gå ud fra, at musikindustrien er forværret, og det er en stor katastrofe. Undersøgelsen kiggede kun på populærmusik, og der er mange kunstnere i verden, som stadig laver kompleks musik med et dybt budskab. Der er færre og færre fans af sådan kreativitet, men de optrædende er godt klar over, at de komponerer for en snæver kreds af lyttere.

Vi hører hver dag musik hver dag. Det spiller på offentlige steder og også på vores hovedtelefoner. Det hjælper os med at fordrive tiden og endda koncentrere os om arbejdet eller klare smerter – stille musik har en smertestillende effekt. Dette blev for nylig bevist i en videnskabelig undersøgelse.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde vil du altid være opmærksom på nye videnskabelige opdagelser!

Forskere betragter dog hovedtelefoner som næsten en “tidsindstillet bombe”. Efter deres mening lytter mange for højt til musik, og det skader vores høreorganer. Ifølge prognoser kan 1,3 milliarder mennesker miste deres hørelse i fremtiden på grund af kærligheden til musik spillet på hovedtelefoner.


Date:

by