Frugt og grønt bør spises med skindet på – her er hvad videnskaben siger

Mange frugter og grøntsager skrælles normalt. Nogle gange skærer folk endda skrællen af ​​æbler, for uden den bliver frugten blødere og mere velsmagende. Forskere siger dog, at vi på denne måde fratager os selv en rig kilde til gavnlige næringsstoffer, herunder vitaminer, fibre og fytokemikalier, det vil sige gavnlige biologisk aktive forbindelser. Desværre mangler frugt- og grøntsagskød generelt mange af disse stoffer eller indeholder dem i meget mindre mængder. Samtidig viste deres skræl sig at være så nyttig, at mange udenlandske fødevareproducenter begyndte at bruge det som et tilsætningsstof, for eksempel til fremstilling af brød og småkager.

Frugt og grønt skal spises med huden på — det siger videnskaben. Mange grøntsager og frugter er sunde at spise med skindet på. Foto.

Mange grøntsager og frugter er sunde at spise med huden på

Indhold< /p>

  • 1 Æbleskræller er et værdifuldt produkt for sundheden
  • 2 gulerodsskræller er en kilde til phenolsyrer
  • 3 citrusskaller er også gode at spise
  • 4 aubergineskræller beskytter mod hjerteanfald og slagtilfælde
  • 5 kartoffelskræller er rige på jern og kalium

Æbleskræller – værdifuldt produkt for sundheden

En undersøgelse sidste år viste, at skindet af æbler, såvel som nogle andre frugter som ferskner og persimmons, indeholder langt flere antioxidanter end frugterne selv. Lad os huske på, at antioxidanter fungerer som et naturligt skjold, der beskytter kroppen mod frie radikaler.

Derudover, som Boston University-forsker Joan Salge Blake rapporterer, indeholder æbleskræller tre gange mere K-vitamin og halvanden gange mere vitamin K. A. Derudover er det rigere på nogle andre vitaminer, for eksempel vitamin C.

Æbleskind er også en kilde til fiber. Som vi tidligere har fortalt dig, er fibre så nødvendige for vores krop, at det kaldes langlevers mad.

Æbleskræl er et værdifuldt sundhedsprodukt. Æbleskræl indeholder en stor mængde antioxidanter. Foto.

Æbleskræl indeholder en stor mængde antioxidanter

Gulerodsskal er en kilde til phenolsyrer

På frisk skræl tegner gulerødder sig kun for 11% af dens vægt, men den indeholder 54% af phenolsyrer af den samlede mængde. Forskning har vist, at de er stærke antioxidanter. Men det er ikke alt — Gulerodsskræller indeholder også store mængder K-vitamin, niacin og C-vitamin.

Derfor anbefaler eksperter blot at vaske grøntsagerne under rindende vand med en børste og spise rå eller koge. Gulerødder kan fx steges eller bruges i grøntsagssupper eller salater.

Citrusskaller er også gode at spise

I langt de fleste tilfælde smider folk simpelthen citrusskaller ud. Det indeholder dog mere C-vitamin og carotenoider end frugtkød. Skrællen indeholder også en stor mængde hesperidin, en antioxidant, der virker antiinflammatorisk og endda hjælper med at regulere blodsukkerniveauet.

Citrusskaller er også gode at spise. Stoffer i limeskaller har anti-kræft egenskaber. Foto.

Stoffer i limeskal har anti-kræftegenskaber

Som et resultat af en undersøgelse fandt forfatterne ud af, at citrusskræller reducerer risikoen for hudkræft med en tredjedel. En anden undersøgelse viste, at peelingen havde en positiv effekt på den mentale ydeevne hos ældre voksne. Sidste år opdagede forskere, at limeskind har anti-kræft egenskaber, der påvirker leverkræftceller.

Selvfølgelig behøver du ikke spise frugten med skindet på. Men sidstnævnte kan rives og bruges i salater, bagværk, gryderetter m.m. Derudover kan den revne skræl bruges som krydderi til fisk, kylling og nogle andre retter.

Aubergineskal beskytter mod hjerteanfald og slagtilfælde

Selve grøntsagens farve giver et fingerpeg om, at skrællen er fyldt med gavnlige antioxidanter. Det indeholder især et stof, der beskytter hjernens cellemembraner og nogle væv i kroppen mod skader. Vi taler om nasunin. Samtidig eliminerer dette stof inflammatoriske processer i kroppen og reducerer niveauet af dårligt kolesterol. Lad os huske, at dette kolesterol forårsager hjerte-kar-sygdomme og hjerteanfald.

Aubergineskræl beskytter mod hjerteanfald og slagtilfælde. Aubergineskræl reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Foto.

Aubergineskræl reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme

Da aubergine er glat, er den let at vaske under rindende vand, hvorefter du kan lave en gryderet, bage den i ovnen, eller lave en anden ret. Du kan for eksempel bage strimler af aubergineskal med bacon.

Kartoffelskal er rig på jern og kalium

Kartoffelskind betragtes som affald, der ikke bør spises, men ifølge nogle eksperter er det ikke rigtigt. Skrællen indeholder C-vitamin, jern og kalium samt nogle B-vitaminer Derudover kommer halvdelen af ​​alle kartoffelfibre fra skrællen.

Kartoffelskræller er rige på jern og kalium. Kartoffelskræller indeholder mange vitaminer. Foto.

Kartoffelskræller indeholder mange vitaminer

For at undgå at skære skrællen af, kan kartofler vaskes under rindende vand vand med en børste. Du kan blot koge den “i jakken” eller bage den i ovnen. Derudover kan du bage selve skrællen med stegte løg, svampe og andre grøntsager. Resultatet er en velsmagende og sund ret.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Desuden bør du ikke skære huden af ​​andre frugter og grøntsager. Tidligere talte vi om fordelene ved kiwi peeling. Fjern heller ikke skindet fra mango og tomater. For eksempel indeholder tomatskrællen op til 80 % lycopen. Dette stof har anti-cancer egenskaber. Ved at indtage skræl af forskellige frugter bliver du således sundere.


Date:

by