Hvorfor chokolade er godt for dit helbred

Det har længe været kendt, at chokolade forbedrer humøret og også indeholder koffein, som øger mental aktivitet og giver et boost af energi. Dette er dog ikke den eneste grund til ikke at nægte dig selv fornøjelsen og med jævne mellemrum nyde denne dessert. Ifølge den seneste forskning fra videnskabsmænd er chokolade, eller rettere sagt de kakaobønner, den er lavet af, et ægte mirakel af medicin. De indeholder forskellige aktive forbindelser, der har farmakologiske virkninger på kroppen, svarende til medicin. Sandt nok, hvis du begynder at spise chokolade ofte, vil det være svært at opgive det senere, da de samme stoffer forårsager afhængighed af det.

Hvorfor chokolade er godt for dit helbred. Chokolade er godt for dit helbred af forskellige årsager. Foto.

Chokolade er godt for dit helbred af forskellige årsager

Indhold

  • 1 Hvordan chokolade påvirker hjernen
  • 2 Hvordan chokolade påvirker sundheden
  • 3 I hvilke tilfælde er chokolade skadelig
  • 4 Hvor meget chokolade skal man spise for at forbedre sundheden

Hvordan påvirker chokolade hjernen

Et af de aktive stoffer i chokolade er theobromin. Forresten, på grund af denne samme forbindelse, har te en bitter smag. Theobromin er medlem af purinfamilien af ​​kemikalier, der kan krydse blod-hjerne-barrieren, som er den barriere, der beskytter hjernen mod skadelige stoffer. Purinstoffer kaldes på grund af deres evne til at påvirke nervesystemet også psykoaktive.

Efter at have analyseret tidligere undersøgelser kom forskerne til den konklusion, at chokolade ikke kun forbedrer humøret, men også giver en person energi og fører til en ophidset tilstand. Sandt nok har nogle mennesker oplevet skyldfølelse, højst sandsynligt sker dette efter at have indtaget for meget chokolade. Derfor skal mængden af ​​denne delikatesse begrænses. Således chokolade — dette er et glimrende middel mod melankoli og depression.

Hvordan chokolade påvirker hjernen. Kakaobønner indeholder theobromin og andre gavnlige stoffer. Foto.

Kakaobønner indeholder theobromin og andre gavnlige stoffer

Sådan påvirker chokolade sundheden

Ikke alle ved, at chokolade er blevet brugt som et middel i århundreder til at behandle en række sygdomme som anæmi, gigt, lav libido og endda tuberkulose. Dette betyder selvfølgelig ikke noget, da de i oldtiden brugte de mest latterlige behandlingsmetoder, der ikke havde noget at gøre med ægte medicin. Men i tilfælde af chokolade var brugen i nogle tilfælde ikke fejlagtig.

Undersøgelser har vist, at kakaoforbrug har en positiv effekt på hjerte-kar-systemet. Først og fremmest giver kakaobønner elasticitet til arterien og forhindrer den i at tilstoppe med fede plaques. Dette mindsker risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

Derudover er det videnskabeligt bevist, at det at spise mørk chokolade reducerer risikoen for forhøjet blodtryk, og forhindrer også dannelsen af ​​blodpropper. Lad os huske, at trombose er en farlig sygdom, da løsrivelse af en blodprop ofte ender med døden.

Hvordan chokolade påvirker sundheden. Chokolade er godt for det kardiovaskulære system. Foto.

Chokolade er godt for det kardiovaskulære system

Nogle undersøgelser har også vist, at mørk chokolade regulerer forholdet mellem kolesterol og high-density lipoproteiner, hvilket resulterer i at beskytte hjertet mod angreb. Men det er ikke alt – forskere har opdaget, at nogle aktive stoffer i chokolade normaliserer blodsukkerniveauet.

I hvilke tilfælde er chokolade skadelig?

På trods af en række gavnlige egenskaber kan chokolade være skadeligt for nogle mennesker. Kakaobønner er en kilde til oxalater, som er en af ​​komponenterne i nyresten sammen med calcium. Derfor bør personer, der lider af urolithiasis, begrænse deres forbrug af chokolade.

Derudover indeholder chokolade ofte mange skadelige tilsætningsstoffer, herunder fedtstoffer, sukker, alle former for stabilisatorer, emulgatorer osv. Alt dette kan også forårsage skade helbredet. Derfor er det nødvendigt at give fortrinsret til mørk chokolade, som indeholder så få forskellige tilsætningsstoffer som muligt. Du bør undgå mælkechokolade, og især barer med forskellige frugtsmag.

I hvilke tilfælde er chokolade skadelig? Forskere anbefaler kun at spise mørk chokolade. Foto.

Forskere anbefaler kun at spise mørk chokolade

Hvor meget chokolade skal man spise for et bedre helbred

Dagligt gennemsnitlig dosis for en person er 20-30 g chokolade med et kakaoindhold på 70 % eller mere. Før du køber, skal du læse ingredienserne og prøve at købe chokolade, der indeholder så få tilsætningsstoffer som muligt. Derudover bør du ikke opfatte chokolade som et middel til behandling af visse sygdomme. Dets brug er et middel til forebyggelse. Hvis du allerede har sygdomme, skal du søge lægehjælp.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Men du må indrømme, at chokolade er en af ​​de mest underholdende metoder til at forebygge forskellige sygdomme. Forresten, folk kan lide det ikke kun på grund af dets smag. For et par år siden fandt forskerne ud af, hvad der gør denne dessert så attraktiv.


Date:

by