Varför pickles lagras under lång tid och inte förstörs – den enklaste förklaringen

Guringar dyker upp på bordet hos varje familj då och då. Vi pratar om pickles, surkål, paprika, svamp och andra konserver. De har inte bara en behaglig, syrlig smak, utan deras främsta fördel är deras långa hållbarhet. Utöver detta innehåller pickles ämnen som hjälper matsmältningen och som även behåller många av vitaminerna och mineralerna i grönsaker. Vi har länge varit vana vid burkar med utsökt mat som förvaras länge i våra kylskåp och källare. Men de flesta har ingen aning om hur pickles lagras under lång tid. Nu ska vi fylla luckan i dina kunskaper.

Varför gurka lagras under lång tid och inte förstörs är den enklaste förklaringen. Inlagd mat kan lagras i flera månader och bli godare. Bild: pokayadoma.ru. Foto.

Saltad mat kan lagras i flera månader och blir godare. Bild: pokayadoma.ru

Pickles inkluderar grönsaker och andra livsmedel som är lämpliga för konservering och, som namnet antyder, en stor mängd bordssalt.Pickles läggs alltid i glasburkar, som är tätt förslutna med lock för att förhindra att luft kommer in. Kort sagt, hemligheten bakom inläggningens långa hållbarhet ligger i tre faktorer: hög salthalt, surhet och brist på kontakt med luft.

Varför mat förstörs

För att förstå varför saltgurka håller i sig. så länge måste du ta reda på varför mat förstörs. Den främsta orsaken till att de ruttnar är närvaron av mikroorganismer som bakterier och mögel.

Om produkten hålls varm börjar bakterier föröka sig på dess yta. Dessa mikroskopiska varelser börjar använda kolhydrater, proteiner och fetter för sin egen tillväxt och reproduktion. Samtidigt frigör de syror och gaser, vilket i hög grad förändrar smak, lukt och struktur hos produkter – dessa utsöndringar orsakar förgiftning hos människor och andra levande organismer.

Varför mat förstörs. Mat förstörs på grund av aktiviteten av mikrober. Bild: kto-chto-gde.ru. Foto.

Matfördärv på grund av mikrobiell aktivitet. Bild: kto-chto-gde.ru

Bakterier kan bli föda för mögel – svampar som växer på mat och producerar giftiga ämnen. De utsöndrar enzymer till grönsaker och andra livsmedel som bryter ner näringsrika kolhydrater, proteiner och fetter.

I allmänhet orsakas matförstöring av mikroskopiska organismer som utsöndrar enzymer som bryter ner näringsämnen. Som ett resultat ändrar produkterna färg, börjar lukta illa och orsakar förgiftning på grund av förekomsten av gifter.

Alla borde veta detta:Vad händer om du råkar äta mögel och är går det att äta det? skära?

Varför håller pickles länge?

När mat är mättad med salt och befinner sig i en sur miljö utan luft, bakterier och mögel har ingen chans att överleva.

Salt är ett starkt konserveringsmedel – ett ämne som ökar hållbarheten på livsmedel. När bakterier och mögel utsätts för mycket salt vatten börjar vätskan inuti dem rinna in i saltlaken. Som ett resultat tappar mikroorganismer fukt, dör och kan inte förstöra maten.

Varför lagras pickles under lång tid. Salt är ett kraftfullt och tillgängligt konserveringsmedel. Bild: sport24.ru. Foto.

Salt är ett kraftfullt och tillgängligt konserveringsmedel. Bild: sport24.ru

Saltvatten skapar också en sur miljö, vilket också har en skadlig effekt på mikroorganismer. Syran förstör deras yttre skal, vilket gör dem sårbara – vid långvarig exponering dödar den dem helt enkelt.

Dessutom finns det ingen luft i de förseglade burkarna. När vi försluter burkar med pickles sker en uppvärmningsprocess som gör att luften inuti burken expanderar och strömmar ut genom lockets gummiring. Under efterföljande kylning bildas ett vakuum, vilket hjälper till att bevara produkten. I frånvaro av luft kan de flesta mikroorganismer inte överleva.

Läs också:Forskare föreslår att man byter ut kött med mögel – det är närande, hälsosamt och miljövänligt

Vilka är fördelarna med pickles

Vissa människor kanske tror att pickles inte ger hälsofördelar och det är bäst att äta färska grönsaker. Detta stämmer delvis – om det finns ett val bör färsk mat föredras.

Men vi behöver inte tro att konserverade grönsaker är skadliga för vår hälsa. Det är känt att pickles innehåller mycket natrium, vilket förser vår kropp med korrekt vattenmetabolism. Det behövs också för korrekt överföring av nervimpulser och muskelkontraktion.

Vilka är fördelarna med pickles? Pickles innehåller många användbara ämnen. Bild: binomen.ru. Foto.

Pickles innehåller många användbara ämnen. Bild: binomen.ru

Surkål är också användbart eftersom det främjar korrekt matsmältning, normaliserar kolesterolnivåer och stöder stark immunitet. Dessutom innehåller surkål få kalorier, och är en bra kostprodukt.

Saltade tomater innehåller i sin tur vitaminerna A, C, K och B. De är rika på fibrer – om det konsumeras regelbundet kommer de in människokroppen kan du glömma många matsmältningsproblem.

Har du prenumererat på vår Zen-kanal? Där kan du lämna kommentarer!

Om du är intresserad av det här ämnet, börja läsa artikeln “Fördelarna och skadorna med pickles för vintern – allt du behöver veta innan du äter dem” just nu. Du kommer att lära dig mycket intressant!


Date:

by