Hvorfor pickles opbevares i lang tid og ikke ødelægger – den enkleste forklaring

Surter dukker op på bordet hos hver familie fra tid til anden. Vi taler om pickles, surkål, peberfrugter, svampe og andre dåsemad. De har ikke kun en behagelig, syrlig smag, men deres største fordel er deres lange holdbarhed. Ud over dette indeholder pickles stoffer, der hjælper fordøjelsen og også bevarer mange af vitaminerne og mineralerne i grøntsager. Vi har længe været vant til krukker med lækker mad, der opbevares i lang tid i vores køleskabe og kældre. Men de fleste aner ikke, hvordan pickles opbevares i lang tid. Nu vil vi udfylde hullet i din viden.

Hvorfor pickles opbevares i lang tid og ikke ødelægges, er den enkleste forklaring. Syltede fødevarer kan opbevares i flere måneder og blive mere velsmagende. Billede: pokayadoma.ru. Foto.

Saltede fødevarer kan opbevares i flere måneder og blive mere velsmagende. Billede: pokayadoma.ru

Sylteagurk inkluderer grøntsager og andre fødevarer, der er egnede til konservering, og, som navnet antyder, en stor mængde bordsalt.Pickles lægges altid i glas, som er tæt lukket med låg for at forhindre luft i at komme ind. Kort sagt, hemmeligheden bag pickles lange holdbarhed ligger i tre faktorer: høj saltholdighed, surhed og manglende kontakt med luft.

Hvorfor mad fordærves

For at forstå, hvorfor pickles holder så længe, ​​skal du finde ud af, hvorfor mad bliver fordærvet i første omgang. Hovedårsagen til deres råd er tilstedeværelsen af ​​mikroorganismer såsom bakterier og skimmelsvamp.

Hvis produktet holdes varmt, begynder bakterier at formere sig på overfladen. Disse mikroskopiske væsner begynder at bruge kulhydrater, proteiner og fedtstoffer til deres egen vækst og reproduktion. Samtidig frigiver de syrer og gasser, som i høj grad ændrer produkternes smag, lugt og struktur – disse sekreter forårsager forgiftning hos mennesker og andre levende organismer.

Hvorfor mad fordærves. Mad fordærves på grund af mikrobers aktivitet. Billede: kto-chto-gde.ru. Foto.

Madefordærv på grund af mikrobiel aktivitet. Billede: kto-chto-gde.ru

Bakterier kan blive til mad til skimmelsvamp – svampe, der vokser på mad og producerer giftige stoffer. De udskiller enzymer til grøntsager og andre fødevarer, der nedbryder nærende kulhydrater, proteiner og fedtstoffer.

Generelt er fødevarefordærvelse forårsaget af mikroskopiske organismer, der udskiller enzymer, der nedbryder næringsstoffer. Som følge heraf ændrer produkter farve, begynder at lugte dårligt og forårsager forgiftning på grund af tilstedeværelsen af ​​toksiner.

Alle bør vide dette:Hvad sker der, hvis du ved et uheld spiser skimmelsvamp og er det muligt at spise det?skære?

Hvorfor holder pickles længe?

Når mad er mættet med salt og befinder sig i et surt miljø uden luft, har bakterier og skimmelsvamp ingen chance for at overleve.

Salt er et stærkt konserveringsmiddel – et stof, der øger fødevarernes holdbarhed. Når bakterier og skimmelsvamp udsættes for meget saltvand, begynder væsken inde i dem at strømme ind i saltlagen. Som følge heraf mister mikroorganismer fugt, dør og kan ikke ødelægge maden.

Hvorfor pickles opbevares i lang tid. Salt er et kraftfuldt og tilgængeligt konserveringsmiddel. Billede: sport24.ru. Foto.

Salt er et kraftfuldt og tilgængeligt konserveringsmiddel. Billede: sport24.ru

Saltvand skaber også et surt miljø, som også har en skadelig effekt på mikroorganismer. Syren ødelægger deres ydre skal og gør dem sårbare – ved længere tids eksponering dræber den dem simpelthen.

Derudover er der ingen luft i de forseglede dåser. Når vi forsegler krukker med pickles, sker der en opvarmningsproces, der får luften inde i krukken til at udvide sig og undslippe gennem lågets gummiring. Ved efterfølgende afkøling dannes et vakuum, som hjælper med at bevare produktet. I mangel af luft kan de fleste mikroorganismer ikke overleve.

Læs også:Forskere foreslår at erstatte kød med skimmelsvamp – det er nærende, sundt og miljøvenligt

Hvad er fordelene ved pickles

Nogle mennesker tror måske, at pickles ikke giver sundhedsmæssige fordele, og det er bedst at spise friske grøntsager. Dette er til dels rigtigt – hvis der er et valg, bør friske fødevarer foretrækkes.

Men vi behøver ikke tænke på, at dåsegrøntsager er skadelige for vores helbred. Det er kendt, at pickles indeholder meget natrium, som giver vores krop et ordentligt vandstofskifte. Det er også nødvendigt for korrekt transmission af nerveimpulser og muskelsammentrækning.

Hvad er fordelene ved pickles? Pickles indeholder mange nyttige stoffer. Billede: binomen.ru. Foto.

Sylteagter indeholder mange nyttige stoffer. Billede: binomen.ru

Sauerkål er også nyttigt, fordi det fremmer korrekt fordøjelse, normaliserer kolesterolniveauet og understøtter stærk immunitet. Derudover indeholder surkål få kalorier, og er et godt diætprodukt.

Saltede tomater indeholder til gengæld vitamin A, C, K og B. De er rige på fibre – hvis det indtages regelmæssigt kommer ind menneskekroppen, kan du glemme alt om mange fordøjelsesproblemer.

Har du abonneret på vores Zen-kanal? Du kan skrive kommentarer der!

Hvis du er interesseret i dette emne, så begynd at læse artiklen “Fordelene og skaderne ved pickles til vinteren – alt hvad du behøver at vide, før du spiser dem” lige nu. Du vil lære en masse interessante ting!


Date:

by