Elbilen Xiaomi SU7 med autopilot är överlägsen Tesla på alla fronter och kostar nästan lika mycket som Lada Vesta

Det kinesiska företaget Xiaomi har länge varit känt inte bara som en smartphonetillverkare. I butiker kan du hitta vågar, tandborstar, dammsugare och mycket annan utrustning av detta märke. Dessutom utvecklar företaget också människoliknande robotar, och de utmärker sig framför allt för sin prisvärdhet. Till exempel uppskattas kostnaden för CyberOne-humanoiden till 100 tusen dollar, vilket är väldigt lite jämfört med konkurrenternas priser. I mars 2024 förvånade Xiaomi människor med presentationen av sina egna elbilar, Xiaomi SU7. De finns i en mängd olika färger, imponerande tekniska egenskaper, och det finns så mycket inuti att den tekniska utrustningen skulle vara avundsjuk på Tesla själv. Kostnaden för elbilar Xiaomi SU7 är mycket lägre än konkurrenternas.

Elbilen Xiaomi SU7 med autopilot är överlägsen Tesla på alla fronter och kostar nästan lika mycket som en Lada Vesta. Xiaomi SU7 är den första bilen från en kinesisk smartphonetillverkare. Bild: arenaev.com. Foto.

Xiaomi SU7 är den första bil från den kinesiska smartphonetillverkaren. Bild: arenaev.com

Xiaomis första elbilar

Den förestående lanseringen av Xiaomi SU7-bilar blev känd redan i december 2023. På den tiden hade bilder redan dykt upp på Internet som visade designen av de nya produkterna från alla håll. Alla kunde också ta reda på de tekniska egenskaperna hos Xiaomi elbilar.

Xiaomis första elbilar. Xiaomi SU7 erbjuds i olika färger - här är en havsgrön version. Bild: arenaev.com. Foto.

Xiaomi SU7 erbjuds i olika färger – här är ett alternativ i havsgrönt. Bild: arenaev.com

Xiaomi SU7 i vilken konfiguration som helst är en sedan som kan målas i en av nio färger. Det vill säga, tillverkaren ger köparna ett val inte bara av svarta eller vita bilar, utan också blå, lila och andra intressanta alternativ. Förutom den yttre färgen kan du välja den inre nyansen – den kan inte bara vara svart, utan också orange och så vidare. I allmänhet kommer ägare att kunna sticka ut.

De första elbilarna från Xiaomi. Grå version av Xiaomi SU7, framifrån. Bild: arenaev.com. Foto.

Grå version av Xiaomi SU7, framifrån. Bild: arenaev.com

Xiaomi SU7-bilar är utrustade med en elmotor som tar lite plats. Därför kommer ägare att kunna lasta saker i både den bakre 517-liters bagageluckan och den bakre bagageluckan, med en volym på 105 liter. Diametern på bilhjul, beroende på modifieringen, varierar från 19 till 21 tum.

De första elbilarna från Xiaomi. Främre bagageutrymmet på Xiaomi SU7. Bild: arenaev.com. Foto.

Xiaomi SU7 främre bagageutrymmet . Bild: arenaev.com

De första elbilarna från Xiaomi. Grå Xiaomi SU7, bakifrån. Bild: arenaev.com. Foto.

Grå Xiaomi SU7, bakifrån. Bild: arenaev.com

Inredningen i Xiaomi SU7 lovar att rymma allt du behöver, även i överskott. Utöver den 7,1-tums digitala instrumentbrädan har kabinen en 16,1-tums pekskärm, samt en 56-tums skärm med olika fordonsdriftsparametrar som hastighet och så vidare. Kabinen har även 25 högtalare för surroundljud, ett 4,6-liters kylskåp och ett röststyrningssystem.

De första Xiaomi elbilarna. Xiaomi SU7 interiör med en stor display och hologram på vindrutan. Bild: arenaev.com. Foto.

De första elektriska Xiaomi-bilarna. Om så önskas kan displayer även installeras baktill. Bild: arenaev.com. Foto.

Om så önskas kan displayer även installeras på baksidan. Bild: arenaev.com

Läs också: Xiaomis första humanoida robot kostar 100 tusen dollar. Vad kan han göra?

Tekniska egenskaper hos Xiaomi SU7

Kinesiska bilar kommer att finnas tillgängliga i tre modifieringar, som skiljer sig åt i tekniska egenskaper.

Grundläggande Xiaomi SU7accelererar till 100 kilometer i timmen på 5,28 sekunder, och dess toppfart når 210 kilometer i timmen. En batteriladdning räcker för att klara 700 kilometer. Om du laddar bilen i 15 minuter räcker den resulterande energin till 350 kilometer. Vid behov kan även grundmodellen köra självständigt tack vare autopiloten Xiaomi Pilot Pro.

Den genomsnittliga Xiaomi SU7 Proaccelererar till 100 kilometer i timmen på 5,7 sekunder. Maxhastigheten är 210 kilometer i timmen, laddningen varar i 830 kilometer.

Tekniska egenskaper för Xiaomi SU7. Färgalternativ för Xiaomi SU7. Bild: headtopics.com. Foto.

Färgalternativ för Xiaomi SU7. Bild: headtopics.com

Xiaomi SU7 Maxär den mest kraftfulla modifieringen, som når 100 kilometer i timmen på ett företagsrekord på 2,78 sekunder. Volymen på ett fullt batteri räcker till 800 kilometer, och en 15-minuters vistelse på laddning räcker för att klara 510 kilometer.

Vid presentationen nämndes också en begränsad version av Xiaomi SU7 Founder Edition. Detta är ett alternativ för riktiga fans av företaget, som kommer med ett unikt nummer och backspeglar i kolfiber. Utöver allt detta får köpare en trådlös nyckel signerad av Lei Jun, VD för Xiaomi.

Du kanske är intresserad: Den dyra Tesla Cybertruck-pickupen rostar om två månader – ännu ett misslyckande med Elon Musk?

Hur mycket kostar Xiaomi SU7

Allt som skrivits ovan låter coolt, men det finns många andra elbilar i världen från mer erfarna tillverkare. De kör också fort, är utrustade med en autopilot och inuti finns en stor display – du kan till och med spela spel och titta på tv-serier på den.

Huvudfunktionen hos Xiaomi SU7-bilar är deras priser. Även när de konverteras till rubel är de imponerande:

  • Xiaomi SU7 – ~2,8 miljoner rubel;
  • Xiaomi SU7 Pro – ~3,2 miljoner rubel;
  • Xiaomi SU7 Max— ~3,9 miljoner rubel.

Du kan (och bör!) köpa ett laddningskit tillsammans med din bil. Deras pris är jämförbart med kostnaden för moderna smartphones – beroende på kraften kostar de från 52 till 78 tusen rubel.

Hur mycket kostar Xiaomi SU7? Företaget erbjuder också att köpa en smartphone i din bils färg. Bild: mi.com. Foto.

Företaget erbjuder också att köpa en smartphone i bilens färg. Bild: mi.com

Om du jämför Xiaomi SU7 med dess analoger är detta ett mycket bra köp. Även den billigaste Tesla Model 3 i Ryssland kostar från 3 till 7 miljoner rubel, och vi pratar ofta om begagnade bilar. Och även en Lada Vesta idag kan köpas för 2,3 miljoner rubel, och den har inte de flesta av Xiaomi SU7-chipsen.

Se till att kolla in vår Telegram-kanal. Intressanta frågesporter väntar dig där!

Vad tycker du om nya Xiaomi SU7? Dela gärna din åsikt i vår Telegram-chatt!


Date:

by