Hvad kan få en persons blod til at blive grønt eller blåt?

Menneskeblod er rødt – dette er et aksiom, det vil sige en erklæring, der ikke kræver nogen beviser. Du har måske hørt udtrykket “blåt blod”, som betyder, at en person tilhører de øverste lag af samfundet. Væsken, der strømmer gennem vores årer, kan dog ikke farves denne farve – dette sker kun i specifikke tilfælde. Men blodet kan godt få en grønlig farvetone. Dette sker enten på store dybder i havene og oceanerne eller under visse miljøforhold på land. For mange mennesker kan dette være en stor opdagelse, der kræver en detaljeret forklaring. Lige nu vil vi fortælle dig alt i detaljer – læs og udvid din horisont!

Hvad får en persons blod til at blive grønt eller blåt. Under vandet bliver en persons blod grønt, og der er en videnskabelig forklaring på dette. Foto.

Under vandet bliver menneskeblod grønt, og det er der en videnskabelig forklaring på

Hvad sker der med en person under vand

Hvis en person dykker ned i havet eller havet til en dybde på mere end 20 meter, og der kommer et sår på hans krop, vil grønt blod strømme fra det. Engang skete dette for en sportsdykker – da han var på bunden af ​​havet, blev han bidt af en tandfuld murænefisk. Billedet nedenfor viser grønt blod siver fra deres sår på hans finger.

Hvad sker der med en person under vandet. Grønt blod kommer fra dykkerens sår. Billede: YouTube-kanal af brugeren Tim Powell. Foto.

Grønt blod kommer fra en dykkers sår. Billede: YouTube-kanal af brugeren Tim Powell

Morayer en lang fisk, der ikke har finner og ligner en slange i sit udseende. Hun bor i dybet af havene og oceanerne og gemmer sig i klippefyldte shelters. De har skarpe tænder, der længe har været betragtet som giftige. Men der er ingen gift i dem, selvom murænebid er meget smertefulde.

Hvad sker der med en person under vandet. Murænefisk. Billede: flomaster.top. Foto.

murænefisk. Billede: flomaster.top

Du tror måske, at der sker noget galt med den menneskelige krop i vand, og hans blod ændrer dets sammensætning. Selvfølgelig er en person på store dybder under stort pres, og som minimum oplever han vejrtrækningsproblemer selv med dykkerudstyr. Men årsagen til den grønlige farve af blod er anderledes – sammensætningen ændrer sig ikke, vi begynder bare at se det gennem et vandfilter.

Dette er interessant:Hvorfor gør det brænde i munden efter at have spist ananas og nogle gange bløder< /p>

Hvorfor er blod grønt under vandet

Vi ved alle fra skolen, at vi ser forskellige farver på grund af, at lys reflekteres fra genstande og kommer ind i vores øjne. Hver farve har sin egen unikke bølgelængde: rød har for eksempel længere bølger end blå eller grøn.

Når vi er på jordens overflade, opfattes alle farverne omkring os naturligt af os. Blod ser rødt ud, græs ser grønt ud, himlen ser blå ud og så videre. Men når vi dykker dybere under vandet, begynder vandet at absorbere nogle lysbølger. Røde bølger blokeres først, mens grønne og blå bølger passerer bedre gennem vandet.

Hvorfor er blodgrøn under vandet? I havets dyb er det umuligt at se farven rød. Billede: dailymail.co.uk. Foto.

I oceanernes dyb er det umuligt at se farven rød. Billede: dailymail.co.uk

Derfor, når vi ser blod på store dybder, kan det se grønt frem for rødt. Denne effekt forklares ved, at vand fungerer som et filter, og kun efterlader nogle farver synlige i dybden. Denne effekt kan forklare, hvorfor mange dybhavsdyr er farvet røde. Når de er på store dybder, bliver de meget mørke, hvilket gør dem ofte uopdagelige af rovdyr. For eksempel er det af denne grund, at evolutionen har udstyret dybhavskrebs med en rød krop.

Læs også:De mest slående tegn på, at en person har ædelblod, der flyder< /p>

På grund af- hvorfor ændrer blod farve

I sjældne tilfælde bliver menneskeblod faktisk rødt, og det er ikke en optisk illusion.

Menneskeblod er rødt på grund af indholdet af hæmoglobin – et protein, der transporterer ilt fra lungerne til alle andre organer. Den indeholder mange jernioner, som bliver røde, når de kommer i kontakt med ilt fra lungerne.

Hvad får blod til at ændre farve. I sjældne tilfælde kan blod faktisk blive grønt. Foto.

I sjældne tilfælde kan blod faktisk blive grønt

Menneskets blod kan blive grønt, hvis hæmoglobin binder sig til svovlatomer. De forhindrer jern i at binde sig til ilt, så blodet fremstår grønligt og nogle gange endda sort. Dette sker normalt på grund af brugen af ​​visse lægemidler, såvel som efter eksponering for svovl, mens du arbejder på visse arbejdspladser. Dette fænomen kaldes sulfhæmoglobinæmi og kræver normalt ikke behandling – med tiden genoprettes blodets naturlige farve.

Har du allerede abonneret på vores Zen- og Telegram-kanaler? Hvis ikke, så er det forgæves – vi holder interessante quizzer der!

I begyndelsen af ​​artiklen blev det nævnt, at menneskeblod i meget sjældne tilfælde kan blive blåt. I 2019 skete dette for en ung pige – hun kom på hospitalet og klagede over svaghed, vejrtrækningsproblemer og en blålig farvetone på hendes hud. Mens de tog prøver, blev lægerne overraskede over, at hendes blod var farvet dybblå. Du kan læse om hvorfor dette skete i vores artikel “Hvad får menneskeligt blod til at blive blåt.”


Date:

by