Hvordan stormflyvere flyver i 10 måneder uden at lande og ikke dør

I dag ved forskerne om eksistensen af ​​11 tusinde fuglearter. Mange af dem bruger enormt meget tid i luften, fordi det er livsvigtigt for dem. Først og fremmest, under flyvningen, leder fugle efter mad – fra stor højde er det bedst synligt. Evnen til at flyve hjælper dem også med at flygte fra rovdyr og dækker også store afstande på kort tid. Om vinteren flytter nogle fugle til varmere områder og vender derefter tilbage. For at tilbagelægge tusindvis af kilometer bruger de en enorm mængde tid og kræfter. Videnskaben kender en fugl, der er i stand til at flyve i 10 måneder uden nogensinde at lande på Jorden.Vil du vide mere om dette fantastiske væsen?

Hvordan swifts flyver i 10 måneder uden at lande og ikke dør. Swifts er små fugle med fantastiske evner. Foto: poknok.art. Foto.

Swifter er små fugle med fantastiske egenskaber. Foto: poknok.art

Indhold

  • 1 Hvor bor swifts
  • 2 Hvad ser swifts ud gerne
  • 3 Hvor bygger stormhatler deres reder
  • 4 Hvilke fugle flyver længst
  • 5 Hvad spiser fugle i luften

Hvor bor swifts?

Fugle, der kan flyve rekordlang tid uden at lande, er gier.Vi taler ikke om en bestemt art, men om en familie af fugle, der er fordelt næsten overalt. De findes ikke undtagen i de nordligste og sydligste dele af vores planet, i Australien, samt nogle oceaniske øer.

Hvordan ser svaler ud

Harler er små fugle, hvis krop vægt variererfra 10 til 200 gram.I gennemsnit er deres længde 18 centimeterhvilket heller ikke er meget. Alle typer swifts ligner hinanden meget. De har en tæt, strømlinet krop, der næsten ikke tilbyder luftmodstand. Deres vinger er sabelformede og deres næb er kort og fladt. Han- og hungriser har heller ingen særlige forskelle.

Hvordan swifts ser ud. En swift under flugten. Foto: gas-kvas.com. Foto.

En swift under flugten. Foto: gas-kvas.com

Læs også:Hvorfor er skonæbbet den mest usædvanlige fugl i verden?

Hvor laver stormhaser deres reder< /h2>

Swifts er i stand til at bygge en rede næsten hvor som helst. Forskere har formået at finde dem i træer, dybt i huler, i rum bag vandfald, på hustage og endda i jordhuller. Mange arter af swifts limer grene sammen ved hjælp af deres eget spyt. Nogle arters hjem består udelukkende af spyt, og deres reder spises som en delikatesse.

Interessant kendsgerning:Et andet interessant træk ved swifts er deres lydstyrke. De skriger især højt i parringsperioden, såvel som om aftenen. Mange typer hashviler er i stand til ekkolokalisering – ja, flagermus er langt fra de eneste væsner med denne fantastiske evne.

Hvor swifts laver rede. Swifts kan skabe en rede selv i en sten. Foto: mirfauni.com. Foto.

Hviler kan endda skabe en rede i en sten. Foto: mirfauni.com

Hviler er en af ​​de mest flyvetilpassede fugle. Under flyvningen kan de spise insekter, drikke vand og bade i regnvand. Der er ingen beviser for dette, men der er en antagelse om, at svaler endda er i stand til at sove under flugten.

Relateret artikel:Hvilken fugl flyver højest?

Hvilke fugle flyver længst

I 1970'erne fremsatte ornitologen Ronald Lockley teorien om, at svaler kan flyve i 10 måneder i træk uden at lande. I lang tid var det de færreste, der troede på dette, men i 2016 fandt man en bekræftelse på dette.

Som en del af det videnskabelige arbejde overvågede et hold videnskabsmænd 13 svaler ved hjælp af sensorer fastgjort til deres kroppe. Det var muligt at følge nogle individer i flere år, selv i den periode, hvor de migrerede fra Sverige til den sydlige del af Sahara og derefter fløj tilbage.

Hvilke fugle flyver længst. En hurtigflyvehastighed kan nå 200 kilometer i timen. Foto: catalog-photo.ru. Foto.

En swifts flyvehastighed kan nå op på 200 kilometer i timen. Foto: catalog-photo.ru

Som ovennævnte Ronald Lockley foreslog, tilbringer svaler det meste af deres liv i luften. De sporede personer tilbragte kun omkring to måneder af året på land. Nogle svaler landede næsten aldrig, og var i luften 99,5 % af tiden.

Interessant videnskabelig opdagelse:På grund af global opvarmning vokser fugle større vinger

Hvad spiser fugle i luften

Spørgsmålet opstår – hvordan kan sådanne små fugle flyve i 10 måneder, hvis det kræver meget energi? Ifølge videnskabsmænd bruger svaler meget mindre energi på at flyve end andre fugle. Det skyldes primært, at de vejer lidt, og deres krop har en strømlinet form. De behøver ikke gøre sig store anstrengelser for at løfte deres 200 grams kroppe op i luften, og den aerodynamiske krop yder ikke meget luftmodstand.

For det andet, under flyvningen, lever svaler af insekter, heraf der er mange på himlen. I de fleste tilfælde er det nok for dem at åbne deres næb lidt for at nyde en insekt – selve byttet flyver ind i deres mund. De kan også gå på toilettet i luften, som de fleste fugle gør.

Hvad spiser fugle i luften. Den lille størrelse af kroppen gør det muligt for stormsøjlerne bogstaveligt talt at leve i luften. Foto: poknok.art. Foto.

Kroppens lille størrelse gør det muligt for stormvilde bogstaveligt at leve i luften. Foto: poknok.art

For det tredje har swifts mulighed for at sove lige i luften. Forskere har bemærket, at de nogle gange stiger til en højde på 2-3 kilometer og derefter langsomt falder – der er stor sandsynlighed for, at det er i dette øjeblik, de hviler. Forskere er stadig ikke helt sikre på dette, men de har ingen andre forklaringer.

Du kan diskutere denne og andre artikler i vores Telegram-chat eller kommentarer i Zen-kanalen. Kom med os!

Måske er du efter denne artikel blevet en fan af stormløbere – disse fantastiske fugles evner er beundringsværdige. Hvis du er interesseret, så læs vores artikler “Hvorfor flyver fugle, og hvad gør dem til at ligne flyveløse dinosaurer” og “Hvilke fugle kan løse logiske problemer, og hvordan det hjælper dem med at overleve.” Vi er sikre på, at du vil lære en masse nye ting!


Date:

by