De vill bygga järnvägar på månen för resor mellan månstationer

Det enda rymdobjekt som någonsin har besökts av människor är månen. Mänskligheten har mycket stora planer för det: för det första vill astronauter återvända dit under de närmaste åren. Sedan planerar flera länder att bygga månstationer på dess yta så att forskare i framtiden ska ha en plats att bo. Därefter kan laboratorier och till och med gruvor dyka upp på månen, som kommer att användas för utvinning av mineraler. Månens diameter är 3 474 kilometer, vilket gör den betydligt mindre än jorden, men människor kommer fortfarande att behöva transport mellan stationer. 2022 blev det känt att vägar skulle byggas på satelliten för detta ändamål. Och nyligen dök det upp information om avsikten att lägga järnvägsspår där. Det låter som något fantastiskt, men det är redan verklighet!

De vill bygga järnvägar på månen för resor mellan månstationer. I framtiden kommer järnvägstransporter att dyka upp på månen. Bild: DALLE-3 neurala nätverk. Foto.

I framtiden kommer järnvägstransporter att dyka upp på Månen. Bild: DALLE-3 neural network

Innehåll

  • 1 vägar kommer att byggas på månen
  • 2 Vilken typ av bilar kommer att köra på månen
  • 3 Järnväg på månen
  • 4 Vad kommer att byggas på månen i framtiden

Vägar kommer att byggas på månen

Vi pratade om det faktum att vägar för hjulförsedda fordon i framtiden kan dyka upp på månen i artikeln “NASA kommer att bygga vägar på månen för 57 miljoner dollar.” Flyg- och rymdbyrån tilldelade kontraktet till ICON, ett företag som är mest känt för sina 3D-tryckta hus.

Vägar kommer att byggas på månen. Månvägar kommer inte att sticka ut mot satellitens allmänna bakgrund, de blir helt enkelt jämnare och starkare. Bild: DALLE-3 neurala nätverk. Foto.

Månvägarna kommer inte att sticka ut mot satellitens allmänna bakgrund blir de helt enkelt mjukare och starkare. Bild: DALLE-3 neurala nätverk

Kontraktet gäller till 2028, det vill säga vi kommer att kunna se det första bygget på Månen inom de närmaste åren. Man planerar att använda månjord som material för vägar, eftersom att skicka enorma mängder asfalt skulle kosta ofattbara pengar. Vägar på månen kommer inte att vara synliga från jorden, eftersom deras färg kommer att vara grå och omöjlig att skilja från naturlig jord. Vägarna blir jämnare och starkare, tack vare vilka fordon kommer att röra sig snabbare och med minimal risk att råka ut för en olycka.

Artikel om ämnet:Forskare föreslår att man ska bygga vägar på månen med laser

Vilka bilar kommer att köra på månen

År 2021 visade det militärindustriella företaget Northrop Grumman Corporation en bild av en måntransport. De tekniska egenskaperna hos den framtida maskinen för månen är okända – allt som är klart är att den kommer att kunna motstå en vikt på upp till 500 kilogram.

Vilken typ av bilar kommer att köra på månen. Konceptet med en månbil. Bild: northropgrumman.com. Foto.

Lunar car concept. Bild: northropgrumman.com

För att bilen ska kunna köra behöver inte astronauter sitta i den. Detta för att de vill ge den en fjärrkontrollfunktion. Detta kommer att vara bekvämt om du behöver transportera varor. Det kommer att vara lite trafik på månen, så han kommer sannolikt inte att stöta på några problem. Och astronauter kommer inte att riskera sina liv bara de sitter vid kontrollpanelen inuti en av månstationerna.

Artificiell intelligens kommer snart att dyka upp på månen.Vad kommer den att göra? p> h2>Järnväg på månen

Northrop Grumman utvecklar inte bara ett månfordon. I mars 2024 blev det känt att hon började samarbeta med US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) – de vill utveckla konceptet med månjärnvägar.

Många detaljer i det ingångna avtalet är okända. Men det är tydligt att Northrop Grummans främsta uppgifter är att tänka igenom strukturen på den framtida järnvägen och de material som används för att skapa den. Företaget måste också fastställa hur många miljarder dollar allt detta kommer att kosta, vilka problem människor kan stöta på under konstruktionen och om det kommer att vara möjligt att använda robotar i processen.

Järnväg på månen. Så här kommer järnvägen på månen att se ut enligt DALLE-3 neurala nätverk. Foto.

Så här kommer järnvägen på månen att se ut enligt DALLE-3 neurala nätverk

Järnvägar kommer inte att dyka upp på månen inom kort. Men DARPA-representanter är övertygade om att det i framtiden kommer att bli nödvändigt att organisera godstransporter på jordens satellit, och industrin måste vara redo för detta. I allmänhet verkar närvaron av järnvägar vara att föredra framför byggandet av konventionella. Järnvägstransporter är inte bara snabbare, utan också säkrare, eftersom de inte har någon chans att gå vilse.

Ny vetenskaplig upptäckt:En ny vattenkälla har upptäckts på månen, som ännu inte har någon förklaring

Vad kommer att byggas på månen i framtiden

Förutom månbaser och forskningslaboratorier kommer troligen andra strukturer att byggas på jordens naturliga satellit. Till exempel, med tiden kommer människor förmodligen att behöva installationer för att skjuta upp rymdfarkoster. När allt kommer omkring bör vi inte glömma att forskare vill använda månen som en transitpunkt i uppdrag för att flyga till Mars och andra planeter.

Vad kommer att byggas på månen i framtiden. Koloniserad måne enligt DALLE-3 neurala nätverk. Foto.

Colonized Moon enligt DALLE-3 neurala nätverk

För att fördöma nyheterna, gå med i vår Telegram-chatt. Du kan också lämna en kommentar i vår Zen-kanal!

Med en mycket hög grad av sannolikhet kommer djupa gruvor att grävas på Månen för utvinning av mineraler. Först och främst planerar forskare att utvinna is, som kommer att bli den viktigaste vattenkällan. Det kommer att vara nödvändigt inte bara för att dricka, utan också för tekniska behov. Det finns också helium-3 på månen, som kan användas i kärnenergi. Nyligen sa min kollega Andrei Zjukov att Ryssland och Kina kommer att bygga en kärnreaktor på månen.


Date:

by