Varför går tiden längre i naturen än i staden?

Varje person har dagar med så mycket att göra att 24 timmar på ett dygn helt enkelt inte räcker. Vanligtvis möter stadsborna detta problem, men på landsbygden verkar tiden vara längre. Om en stadsmänniska befinner sig utanför staden kommer han troligtvis att slutföra en imponerande mängd uppgifter på kortare tid än vanligt. Samtidigt kommer han att ha flera timmar på sig att i stillhet beundra naturen. Nyligen genomförde forskare en studie och bekräftade att vuxna uppfattar tidslängden olika, beroende på miljön. I naturen verkar dagen verkligen längre för oss än i städer. Detta ovanliga fenomen har äntligen förklarats.

Varför går tiden längre i naturen än i staden? Tiden känns annorlunda i naturen och i staden, och det finns en vetenskaplig förklaring till detta. Foto.

I naturen och i staden känns tiden annorlunda, och det finns en vetenskaplig förklaring till detta< /p>

Varför människor alltid saknar tid

Enligt den vetenskapliga publikationen Science Alert känner stadsborna ständigt tidsbrist på grund av överflöd av olika evenemang. Om du uppmärksammar din dagliga rutin kommer du genast att inse att varje ögonblick något händer oss. På jobbet distraheras vi ständigt av oviktiga uppgifter, e-postmeddelanden och snabbmeddelanden. Hemma behöver många lösa vardagsproblem, kommunicera med familjen och så vidare.

Varför människor alltid inte har tillräckligt med tid. Många människor får ingenting gjort på grund av överflöd av distraktioner. Foto.

Många människor får ingenting gjort på grund av överflöd av distraktioner

Att vara utanför staden känner sig mer fria. Naturligtvis, även utanför staden, kan affärer vänta på en person. Det finns dock mycket färre distraktioner nära naturen. Människor kan fokusera sin uppmärksamhet bättre på uppgifter, så att de har tillräckligt med tid för att få allt gjort. Dessutom verkar mängden ibland till och med vara överdriven.

Läs också:Vilken bör vara den ideala temperaturen på jorden för att alla ska må bra?

Varför är det nödvändigt oftare vara i naturen

Nyligen undersökte den finske psykologen Richardo Correia studier där människor jämförde tiden i städer och utanför städer. I en av dem noterade volontärer att när de går i naturen verkar promenaden vara längre än i staden. Och detta trots att de faktiskt gick lika lång tid.

Varför du behöver vara i naturen oftare. Det är vetenskapligt bevisat att promenader i naturen verkar längre än i staden. Foto.

Det är vetenskapligt bevisat att promenader i naturen verkar längre än i staden

I en annan studie försökte volontärer arbeta i naturen och i stadsmiljö. Som man kunde förvänta sig utförde de samma mängd uppgifter under olika tider – i städer är arbetet hårdare och det verkar som att det inte räcker till med någonting. På landsbygden verkar naturen magiskt sakta ner tiden och få den att sträcka ut sig.

En studie från 2013 fann ett ännu mer intressant resultat. Forskare har funnit att när de är i naturen slutar människor att hoppas på tillfälliga nöjen. Istället ser de på sina liv i en större skala och försöker se till att njutning väntar dem i framtiden, och i större skala.

Du kommer att vara intresserad:Varför vill folk sova när det regnar

Hur får man mer gjort

Naturen förändrar vår tidsuppfattning, detta har bevisats i många studier. Men varför händer detta? Forskare har en förklaring till detta.
Att vistas i naturen har en god effekt på människors hälsa har varit känt sedan länge. Om det finns en park eller strand nära en persons hem kan de besöka dem och minska sin ångest och stressnivåer, samt naturligtvis förbättra sin sömnkvalitet. Forskare tror också att regelbundna promenader förbättrar kardiovaskulär hälsa och minskar sannolikheten för fetma.

Forskning visar att stress och ångest förvränger tidskänslan. Att vara i ett spänt tillstånd verkar inte en person märka hur djup natten sätter in efter att ha vaknat på morgonen. Men i naturen förbättras det känslomässiga tillståndet, oroliga tankar avtar och en person kan slutföra alla sina uppgifter snabbare. Så det visar sig att i naturen finns det tillräckligt med tid för allt.

Hur man får mer gjort. Naturen förändrar känslan av tid, men det finns ingen magi i den. Foto.

Naturen förändrar tidskänslan, men det finns ingen magi i den

Som ett resultat kan vi dra slutsatsen att tiden går snabbare i städer på grund av många distraktioner och känslomässig stress. För att få mer gjort rekommenderar psykologer att spendera mer tid i naturen – en banal rekommendation men, att döma av forskningsresultaten, effektiv. Om detta inte är möjligt kan du minimera antalet distraktioner. Till exempel kan det vara till stor nytta att helt avstå från din smartphone under arbetstid.

Visste du att det hålls intressanta frågesporter varje dag på vår Telegram-kanal? Häng med oss ​​och delta!

I allmänhet förändrar sociala nätverk och andra “civilisationens fördelar” oss mycket. Om detta ämne skrev min kollega Lyubov Sokovikova en utmärkt artikel “Hur teknik stjäl vår tid.” Vi rekommenderar starkt att alla läser den, den är väldigt viktig!


Date:

by