Hvorfor går tiden længere i naturen end i byen?

Hver person har dage med så meget at lave, at 24 timer i døgnet simpelthen ikke er nok. Normalt står byens indbyggere over for dette problem, men i landdistrikterne ser tiden ud til at vare længere. Hvis et bymenneske befinder sig uden for byen, vil han formentlig klare en imponerende mængde opgaver på kortere tid end normalt. Samtidig vil han have flere timer til stille og roligt at beundre naturen. For nylig gennemførte forskere en undersøgelse og bekræftede, at voksne opfatter længden af ​​tid forskelligt, afhængigt af miljøet. I naturen virker dagen virkelig længere for os end i byerne. Dette usædvanlige fænomen er endelig blevet forklaret.

Hvorfor går tiden længere i naturen end i byen? Tiden føles anderledes i naturen og i byen, og det er der en videnskabelig forklaring på. Foto.

I naturen og i byen mærkes tiden anderledes, og der er en videnskabelig forklaring på dette< /p>

Hvorfor folk altid mangler tid

Ifølge den videnskabelige publikation Science Alert føler byens indbyggere konstant mangel på tid på grund af de mange forskellige arrangementer. Hvis du er opmærksom på din daglige rutine, vil du straks indse, at hvert øjeblik sker der noget med os. På arbejdet bliver vi konstant distraheret af uvigtige opgaver, e-mails og instant messengers. Derhjemme har mange mennesker brug for at løse hverdagens problemer, kommunikere med familien og så videre.

Hvorfor folk altid ikke har tid nok. Mange mennesker får ikke lavet noget på grund af de mange distraktioner. Foto.

Mange mennesker får ikke gjort noget på grund af de mange distraktioner

Når man er uden for byen, føler folk sig mere frie. Selvfølgelig, selv uden for byen, kan forretninger vente på en person. Der er dog langt færre distraktioner i nærheden af ​​naturen. Folk kan fokusere deres opmærksomhed bedre på opgaver, så de har tid nok til at få alt gjort. Desuden virker dens mængde nogle gange endda overdreven.

Læs også:Hvad bør være den ideelle temperatur på Jorden, så alle kan have det godt

Hvorfor er det nødvendigt oftere være i naturen

For nylig undersøgte den finske psykolog Richardo Correia undersøgelser, hvor folk sammenlignede længden af ​​tid i byer og uden for byer. I en af ​​dem bemærkede frivillige, at når de går i naturen, virker gåturen længere end i byen. Og det på trods af, at de faktisk gik lige så lang tid.

Hvorfor skal du være i naturen oftere. Det er videnskabeligt bevist, at gåture i naturen virker længere end i byen. Foto.

Det er videnskabeligt bevist, at gåture i naturen virker længere end i byen

I en anden undersøgelse forsøgte frivillige at arbejde i naturen og i et bymiljø. Som man kunne forvente, udførte de den samme mængde opgaver på forskellige tidspunkter – i byerne er arbejdet hårdere, og det ser ud til, at der ikke er tid nok til noget. I landdistrikterne ser det ud til, at naturen på magisk vis bremser tiden og får den til at strække ud.

En undersøgelse fra 2013 fandt et endnu mere interessant resultat. Forskere har fundet ud af, at når de er i naturen, holder folk op med at håbe på øjeblikkelige fornøjelser. I stedet ser de på deres liv i større skala og forsøger at sikre, at der venter dem glæde i fremtiden og i større målestok.

Du vil være interesseret:Hvorfor vil folk sove, når det regner

Sådan får du mere gjort

Naturen ændrer vores opfattelse af tid, dette er blevet bevist i mange undersøgelser. Men hvorfor sker det? Forskere har en forklaring på dette.
Det har længe været kendt, at det at være i naturen har en god effekt på menneskers sundhed. Hvis der er en park eller strand i nærheden af ​​en persons hjem, kan de besøge dem og reducere deres angst- og stressniveauer, samt naturligvis forbedre deres søvnkvalitet. Forskere mener også, at regelmæssige gåture forbedrer kardiovaskulær sundhed og reducerer sandsynligheden for fedme.

Forskning viser, at stress og angst forvrænger følelsen af ​​tid. At være i en anspændt tilstand, ser en person ikke ud til at bemærke, hvor dyb natten sætter ind efter at være vågnet om morgenen. Men i naturen forbedres den følelsesmæssige tilstand, ængstelige tanker trækker sig tilbage, og en person kan fuldføre alle sine opgaver hurtigere. Så det viser sig, at der i naturen er tid nok til alt.

Sådan får du mere gjort. Naturen ændrer følelsen af ​​tid, men der er ingen magi i den. Foto.

Naturen ændrer følelsen af ​​tid, men der er ingen magi i den

Som et resultat kan vi konkludere, at tiden går hurtigere i byer på grund af mange distraktioner og følelsesmæssig stress. For at få mere fra hånden råder psykologer til at bruge mere tid i naturen – en banal anbefaling, men effektiv at dømme efter forskningsresultaterne. Hvis dette ikke er muligt, kan du minimere antallet af distraktioner. For eksempel kan det være en stor fordel at helt opgive din smartphone i arbejdstiden.

Vidste du, at der hver dag afholdes interessante quizzer på vores Telegram-kanal? Vær med og deltag!

Generelt ændrer sociale netværk og andre “civilisationens fordele” os meget. Om dette emne skrev min kollega Lyubov Sokovikova en fremragende artikel “Hvordan teknologi stjæler vores tid.” Vi anbefaler stærkt, at alle læser den, den er meget vigtig!


Date:

by