De ønsker at bygge jernbaner på Månen til rejser mellem månestationer

Det eneste rumobjekt, der nogensinde er blevet besøgt af mennesker, er Månen. Menneskeheden har meget store planer for det: For det første ønsker astronauter at vende tilbage dertil i de næste par år. Så planlægger flere lande at bygge månestationer på dens overflade, så forskerne i fremtiden får et sted at bo. Efterfølgende kan laboratorier og endda miner dukke op på Månen, som vil blive brugt til udvinding af mineraler. Månens diameter er 3.474 kilometer, hvilket gør den betydeligt mindre end Jorden, men folk vil stadig have brug for transport mellem stationerne. I 2022 blev det kendt, at der ville blive bygget veje på satellitten til dette formål. Og for nylig dukkede oplysninger op om intentionen om at lægge jernbanespor der. Det lyder som noget fantastisk, men det er allerede virkelighed!

De ønsker at bygge jernbaner på Månen til rejser mellem månestationer. I fremtiden vil jernbanetransport dukke op på Månen. Billede: DALLE-3 neurale netværk. Foto.

I fremtiden vil jernbanetransport dukke op på Månen. Billede: DALLE-3 neurale netværk

Indhold

  • 1 veje vil blive bygget på månen
  • 2 Hvilken slags biler vil køre på Månen
  • 3 Jernbane på Månen
  • 4 Hvad skal der bygges på Månen i fremtiden

Veje vil blive bygget på Månen

Vi talte om, at veje til hjulkøretøjer i fremtiden kan dukke op på Månen i artiklen “NASA vil bygge veje på Månen for 57 millioner dollars.” Luftfartsagenturet tildelte kontrakten til ICON, en virksomhed, der er bedst kendt for sine 3D-printede huse.

Veje vil blive bygget på Månen. Måneveje vil ikke skille sig ud mod satellittens generelle baggrund, de vil simpelthen være glattere og stærkere. Billede: DALLE-3 neurale netværk. Foto.

Månevejene vil ikke skille sig ud mod satellittens generelle baggrund , vil de simpelthen være glattere og stærkere . Billede: DALLE-3 neurale netværk

Kontrakten gælder frem til 2028, det vil sige, at vi vil kunne se det første byggeri på Månen i løbet af de næste par år. Det er planen at bruge månejord som materiale til veje, fordi det ville koste ufattelige penge at sende enorme mængder asfalt. Veje på Månen vil ikke være synlige fra Jorden, fordi deres farve vil være grå og ikke kan skelnes fra naturlig jord. Vejene bliver glattere og stærkere, takket være hvilke køretøjer vil bevæge sig hurtigere og med minimal risiko for at komme ud for en ulykke.

Artikel om emnet:Forskere foreslår at bygge veje på månen ved hjælp af lasere

Hvilke biler kører på månen

I 2021 viste den militærindustrielle virksomhed Northrop Grumman Corporation et billede af en månetransport. De tekniske egenskaber for den fremtidige maskine til Månen er ukendte – alt, hvad der er klart, er, at den vil kunne modstå en vægt på op til 500 kg.

Hvilken slags biler vil køre på Månen. Begrebet en månebil. Billede: northropgrumman.com. Foto.

Månebilkoncept. Billede: northropgrumman.com

For at bilen kan køre, behøver astronauter ikke at sidde i den. Det skyldes, at de gerne vil give den en fjernbetjeningsfunktion. Dette vil være praktisk, hvis du skal transportere varer. Der vil være lidt trafik på Månen, så det er usandsynligt, at han vil støde på problemer. Og astronauter vil ikke risikere deres liv bare ved at sidde ved kontrolpanelet inde i en af ​​månestationerne.

Kunstig intelligens vil snart dukke op på Månen.Hvad vil det gøre?

h2>Jernbane på månen

Northrop Grumman udvikler ikke kun et månefartøj. I marts 2024 blev det kendt, at hun begyndte at samarbejde med US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) – de vil udvikle konceptet med månejernbaner.

Mange detaljer i den indgåede kontrakt er ukendte. Men det er klart, at Northrop Grummans hovedopgaver er at gennemtænke strukturen af ​​den fremtidige jernbane og de materialer, der bruges til at skabe den. Virksomheden skal også afgøre, hvor mange milliarder af dollars alt dette vil koste, hvilke problemer folk kan støde på under byggeriet, og om det vil være muligt at bruge robotter i processen.

Jernbane på Månen. Sådan vil jernbanen på Månen se ud ifølge DALLE-3 neurale netværk. Foto.

Sådan vil jernbanen på Månen se ud iht. DALLE-3 neurale netværk

Jernbaner vil ikke dukke op på Månen lige om lidt. Men DARPA-repræsentanter er overbeviste om, at det i fremtiden vil være nødvendigt at organisere godstransport på Jordens satellit, og det skal industrien være klar til. Generelt synes tilstedeværelsen af ​​jernbaner at foretrække frem for konstruktionen af ​​konventionelle. Jernbanetransport er ikke kun hurtigere, men også sikrere, fordi den ikke har nogen chance for at komme på afveje.

Ny videnskabelig opdagelse:En ny kilde til vand er blevet opdaget på Månen, som endnu ikke har nogen forklaring

Hvad vil blive bygget på Månen i fremtiden

Ud over månebaser og forskningslaboratorier vil andre strukturer sandsynligvis blive bygget på Jordens naturlige satellit. For eksempel vil folk med tiden sandsynligvis have brug for installationer for at opsende rumfartøjer. Vi bør trods alt ikke glemme, at forskere ønsker at bruge Månen som et transitpunkt i missioner for at flyve til Mars og andre planeter.

Hvad vil blive bygget på Månen i fremtiden. Koloniseret måne ifølge DALLE-3 neurale netværk. Foto.

Koloniseret måne ifølge DALLE-3 neurale netværk

For at fordømme nyhederne skal du deltage i vores Telegram-chat. Du kan også efterlade en kommentar i vores Zen-kanal!

Med en meget høj grad af sandsynlighed vil der blive gravet dybe miner på Månen til udvinding af mineraler. Først og fremmest planlægger forskerne at udvinde is, som vil blive hovedkilden til vand. Det vil ikke kun være nødvendigt for at drikke, men også til tekniske behov. Der er også helium-3 på Månen, som kan bruges i kerneenergi. For nylig sagde min kollega Andrei Zhukov, at Rusland og Kina vil bygge en atomreaktor på Månen.


Date:

by