Hvilket sprog anses for at være det “hurtigste” i verden?

Nogle gange, når vi hører nogle udlændinges tale, ser det ud til, at de taler endnu hurtigere, end vores hjerne er i stand til at behandle information. Det gælder for eksempel spaniere eller italienere. Selvfølgelig afhænger talehastigheden ikke kun af sproget, men også af enkeltpersoner. Du har sikkert bemærket, at nogle mennesker, selv på russisk, udtaler ord meget hurtigt, mens andre tværtimod trækker hvert ord frem og holder lange pauser mellem dem. Hastigheden afhænger dog også af selve sproget – lyt blot til, hvordan spanierne kommunikerer med hinanden. Men det mest interessante er, at selv spansk ikke er det “hurtigste” sprog i verden. Franske videnskabsmænd kom til denne konklusion i deres undersøgelse.

Hvilket sprog anses for at være det

Nogle sprog er 50 % hurtigere end andre

Hvilket sprog er det “hurtigste”

Der er i øjeblikket omkring 7.000 forskellige sprog i verden. Forskere studerer deres forskellige funktioner og forskelle. For eksempel er der tidligere gennemført en undersøgelse, hvor forfatterne fandt ud af, hvilke sprog der anses for at være de smukkeste. Af ikke mindre interesse for videnskabsmænd er forskellen i “sprogenes hastighed.”

Det må siges, at bestemmelsen af ​​et sprogs hastighed ikke er så simpel en opgave, som det kan se ud ved første øjekast, givet at forskellige mennesker udtaler ord med forskellig hastighed, og den gennemsnitlige længde af ord på forskellige sprog varierer også. Gennemsnitsværdien kan dog stadig bestemmes. En måde at gøre dette på er at måle antallet af talte stavelser pr. sekund.

Forskere har udført forskellige undersøgelser om dette spørgsmål. Især blev der i 2011 udført en storstilet undersøgelse af ansatte ved universitetet i Lyon. De studerede syv forskellige sprog og bestemte antallet af stavelser pr. sekund, der blev udtalt i hver af dem. Således blev det “hurtigste” sprog i verden bestemt.

Hvilket sprog er det hurtigste. Spansk er på andenpladsen med hensyn til hastighed. Foto.

Spansk er det næsthurtigste sprog

Så forfatterne af undersøgelsen kom til den konklusion, at det hurtigste sprog i verden er japansk. Faktisk viste mange andre videnskabsmænds værker det samme resultat. Japansk udtaler 7,84 stavelser i sekundet. Forfatterne af værket rapporterer dette i udgivelsen af ​​Linguistic Society of America. På andenpladsen kom det spanske sprog, hvis hastighed er 7,82 stavelser i sekundet.

Dernæst kommer fransk — 7.18, italiensk — 6,99, engelsk — 6.19, tysk — 5,97 og kinesisk — 5,18 stavelser/sek. Forskere rapporterer, at japansk og spansk taler omkring 50 procent flere stavelser i sekundet end vietnamesisk og thailandsk.

Hvad bestemmer tungehastigheden

Alt dette rejser spørgsmålet – Hvad betyder hastigheden af tungen afhænge af? Er japanerne og spanierne virkelig i stand til at absorbere og behandle information hurtigere? Mest sandsynligt — Ingen. Forskere foreslår, at et sprogs hastighed kan afhænge af dets informativitet, eller mere præcist, af stavelsernes informativitet.

Hvad bestemmer sprogets hastighed. Stavelser på japansk viste sig ikke at være særlig informative. Foto.

Stavelser på japansk viste sig ikke at være særlig informative

I en anden undersøgelse udført i 2019 analyserede forskere ved University of Lyon 17 forskellige europæiske og asiatiske sprog for stavelsesinformation. Som det viste sig, med japanske ord, indeholder stavelser kun lidt information. For eksempel er der i det russiske sprog hele ord, der kun består af et ord, for eksempel “hus”, “kat”, “banke” osv.

Derfor antager forskere, at man på japansk taler hurtigt for at formidle mere information. Det samme gælder spansk & # 8212; Stavelserne i spanske ord er ikke særlig informative, hvilket resulterer i, at folk skal fremskynde deres udtale. Men hvis du måler hastigheden ikke efter antallet af stavelser i sekundet, men ud fra den information, de formidler, så vil det være omtrent det samme for forskellige.

Ifølge forskere er hastigheden af ​​transmitteret information på alle sprog cirka 39 bits i sekundet. Det betyder, at alle mennesker, uanset nationalitet, har samme hastighed i informationsopfattelsen. Det er sandt, at ikke alle videnskabsmænd er enige i disse konklusioner og generelt i det faktum, at sprogenes hastighed er forskellig.

Hvad afhænger et sprogs hastighed af? Hastigheden af ​​informationsoverførsel på alle sprog er omtrent den samme. Foto.

Hastigheden af ​​informationstransmission på alle sprog er omtrent den samme

Eksempelvis blev der i 60'erne gennemført en undersøgelse, hvor 12 personer deltog. Alle blev opdelt i to grupper på 6 personer – engelsktalende og japansktalende. Som følge heraf konkluderede forskerne, at der ikke var signifikante forskelle mellem de to grupper med hensyn til talehastighed.

Det skal også tages i betragtning, at langt de fleste undersøgelser fokuserede på de mest populære europæiske og østasiatiske sprog, med tusindvis af andre sprog blev ignoreret. Men retfærdigvis skal det bemærkes, at halvdelen af ​​verdens befolkning taler et af 10 sprog. Derfor er et stort udvalg af sprog ikke påkrævet for at opnå objektive data.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Lad os endelig minde dig om, at der er meget sjældne og eksotiske sprog, såsom Tokipona. Den indeholder kun 150 ord og er kendt af 3.100 mennesker. For at finde ud af mere om, hvad det er for et sprog, og hvem der taler det, følg linket.


Date:

by