Hvad sker der, hvis du bruger hele dagen i sengen – fordele og ulemper

Kulten af ​​produktivitet hersker i den moderne verden. Millioner af mennesker tror, ​​at det at stå tidligt op, løse snesevis af problemer om dagen og gå sent i seng er nøglen til succes. Måske økonomisk er dette sandt, men en person har altid brug for at hvile. Det er sket for os hver især, at vi ikke vil nogen steder om morgenen. Der er kun et uimodståeligt ønske om bare at ligge i sengen hele dagen. For nylig blev der endda lanceret en trend på Tiktok: “rådnende i sengen”hvor brugerne ligger i sengen hele dagen, ser film og ikke laver andet. Folk oplever, at det hjælper dem med at klare angst, udbrændthed og stress, fordi det giver kroppen mulighed for at få mest muligt hvile. Er det virkelig? Lad os prøve at finde ud af det.

Hvad sker der, hvis du bruger hele dagen i sengen - fordele og ulemper. Mange mennesker synes, at det er en god idé at bruge hele dagen i sengen. Foto.

Mange mennesker synes, det er en god idé at tilbringe hele dagen i sengen

Indhold

  • 1 Afslapning i sengen
  • 2 Fordele ved at ligge i sengen
  • 3 Hvorfor du vil ligge i sengen
  • 4 Farerne ved en stillesiddende livsstil

Hvil i sengen

Hvis det er første gang, du hører udtrykket “sengeråd”, det kan måske skræmme dig lidt. Faktisk er dette ikke resultatet af en grusom galning, men blot en moderigtig praksis blandt internetbrugere. Dens essens ligger i, at folk, trætte af den konstante travlhed, afsætter en dag til bare at ligge i sengen og på sofaen og underholde sig selv med tv-serier, bøger og andre interessante aktiviteter.

Afslapning i sengen. En praksis med det skræmmende navn

Praksisen med det skræmmende navn “at rådne i sengen” er en ny trend i Tiktok

Ifølge psykolog Robert Common er processen med at “rådne i sengen” anderledes end sengeleje under sygdom. I sin kerne er dette en metode til at håndtere stress eller angst, som har både fordele og ulemper.

Når man hviler sig, er det vigtigste ikke at glemme at gå på toilettet.

stærk >Konsekvenserne kan være alvorlige!

Fordelene ved at ligge i sengen

Psykolog Nicole Hollingshead bemærkede med rette, at det i det moderne samfund er sædvanligt at respektere konstant beskæftigelse og høj produktivitet. For folk, der ønsker at få succes i deres karriere, kan et fast job virkelig være vigtigt. Men mennesker er ikke robotter og har brug for hvile – hvis der ikke er hvile, brænder en person hurtigt ud, og det kan tværtimod reducere hans produktivitet.

Fordelene ved at ligge i sengen. For at forblive produktiv skal en person være i stand til at hvile. Foto.

For at forblive produktiv skal en person være i stand til at hvile

Hvis vi betragter “rådnende i sengen” som en måde at distrahere os selv fra arbejdsopgaver, så er der virkelig en fordel ved det. Denne form for afslapning kan virkelig hjælpe med at tømme hjernen, hvilket bidrager til fremkomsten af ​​nye ideer og planer. Derudover har en person mulighed for at få nok søvn – videnskabsmænd fortæller os konstant, hvor vigtig søvn er.

Du har måske ikke vidst om dette:Hvorfor pingviner falder i en 4-sekunders søvn 10 tusind gange om dagen

Hvorfor du vil ligge i sengen

Så hvad nu hvis en person, der er træt af det daglige arbejde og hverdagens problemer, kan nemt prøve at tilbringe ti timer i sengen uden at bekymre sig om noget. Men det er vigtigt at være på vagt – hvis trangen til at blive i sengen varer ved i lang tid, kan det være et tegn på mere alvorlige problemer end udbrændthed.

Hvorfor du vil ligge i sengen. Ønsket om at ligge i sengen i timevis kan være et tegn på depression. Foto.

Ønsket om at ligge i sengen i timevis kan være et tegn på depression

Hvis en person konstant ønsker at ligge i sengen, kan han have depression, kronisk træthedssyndrom, alvorlige søvnforstyrrelser samt problemer med hjertet og endda skjoldbruskkirtlen. Hvis en person virkelig har sådanne lidelser, kan det kun forværre situationen at blive i sengen i lang tid. Så “rådnende i sengen” skal behandles med forsigtighed og vies til det i højst en dag. Hvis liggende varer længere, er dette et alarmerende tegn.

Sæsonbestemt depression:hvad er det, og hvordan behandler man det?

Farerne ved en stillesiddende livsstil

< p>At ligge i sengen i lang tid kan ikke kun forværre eksisterende problemer, men også få nye til at opstå. Først og fremmest, i mangel af fysisk aktivitet i menneskekroppen, forstyrres blodcirkulationen. Hvis en person lyver og læser nyhederne, kan han let blive angst. Manglen på direkte kommunikation med pårørende kan forværre dit humør markant.

Ud over alt dette kan det højst sandsynligt forstyrre dit søvnmønster at blive i sengen i lang tid. Når en person ligger ned det meste af dagen, holder kroppen op med at forstå, hvornår den skal frigive hormoner for hurtigt at falde i søvn. På grund af dette kan en person opleve søvnløshed.

Farerne ved en stillesiddende livsstil. At ligge i sengen i lang tid kan forårsage søvnløshed. Foto.

At ligge længe i sengen kan forårsage søvnløshed

Ifølge den videnskabelige publikation IFL Science skal du ikke glemme i det mindste noget aktivitet, hvis du vil ligge længe i sengen. For god søvn er det nødvendigt, at kroppen i det mindste på en eller anden måde bruger sin energi. Derudover kan det at blive hjemme have en negativ indflydelse på din følelsesmæssige tilstand – vi har allerede skrevet mange gange om, hvor vigtigt det er for folk at gå udenfor.

For at opsummere kan vi sige, at hvis du er udbrændt, at ligge længe i sengen kan godt være med til at genopbygge din energi. Det er dog vigtigt at have en sans for proportioner, for hvis du overdriver det, kan praksis med at “rådne i sengen” give endnu mere alvorlige problemer.

Har du abonneret på vores Zen- og Telegram-kanaler? Hvis ikke, er det nu, du skal gøre det!

At ligge i sengen eller på sofaen i lang tid er allerede et tegn på en stillesiddende livsstil. Hvis du ønsker at blive sundere, så læs vores artikel “Sådan stopper du med at leve en stillesiddende livsstil – videnskabsmænd har bevist, at det er nemt.”


Date:

by