Hvordan rygning påvirker en persons figur og fedtophobning

Der er en opfattelse af, at rygning hjælper med at slippe af med overskydende vægt og opretholde en slankere figur. Der er en vis sandhed i dette — Rygere har en tendens til at have lavere kropsvægt, men ikke altid, da fedtophobning afhænger af forskellige faktorer. Der var dog ingen klare data vedrørende effekten af ​​rygning på ophobningen af ​​fedt i kroppen indtil for nylig. Forskere fra Danmark besluttede at rette op på dette hul og fandt ud af, at rygning fører til en stigning i fedtindholdet i visse områder af kroppen. Desuden er dette fedt forbundet med en høj risiko for hjerte-kar-sygdomme såvel som andre farlige sygdomme som diabetes, slagtilfælde, demens og andre alvorlige sundhedsproblemer.

Hvordan rygning påvirker en persons figur og fedtophobning. Forskere har opdaget, hvordan rygning påvirker ophobningen af ​​fedt i kroppen. Foto.

Forskere har opdaget, hvordan rygning påvirker ophobningen af ​​fedt i kroppen

< h2>Rygning påvirker ophobningen af ​​fedt i kroppen

Den alvorlige sundhedsskade, som rygning forårsager, er hævet over enhver tvivl. Men den dag i dag er det ikke blevet fuldt ud undersøgt. For eksempel har forskere først for nylig opdaget, at rygning reducerer hjernevolumen og påvirker synet negativt. Derudover fandt endnu tidligere videnskabsmænd ud af, at rygning kan fremkalde skizofreni.

Denne gang besluttede personalet ved NNF Center for Grundlæggende Metabolisk Forskning ved Københavns Universitet at finde ud af sammenhængen mellem rygning og fedtophobning. For at gøre dette gennemførte de en undersøgelse baseret på et sæt data opnået fra tidligere undersøgelser. Faktisk kombinerede de meget af forskernes tidligere arbejde, herunder genetiske undersøgelser for at etablere et årsag-og-virkningsforhold mellem fedtophobning og rygning.

Forskerne analyserede især gener, der er forbundet med rygevaner og fedtfordeling. Det gjorde det muligt at afgøre, hvordan rygning påvirker ophobningen af ​​fedt i kroppen, og om det overhovedet påvirker det. For at gøre resultaterne mere nøjagtige tog de hensyn til faktorer som alkoholforbrug, socioøkonomisk status for undersøgelsesdeltagere osv.

Rygning påvirker ophobningen af ​​fedt i kroppen. Folk, der ryger, er oftest tynde, men det betyder ikke, at de ikke har problemer med overskydende fedt. Foto.

Folk, der ryger, er oftest tynde, men det betyder ikke, at de ikke har problemer med at være overvægtig fed

Ifølge forfatterne selv gav tidligere værker individuelt ikke et klart billede og førte til forvirring. Derfor var deres opgave i den aktuelle undersøgelse at drage præcise konklusioner. Det er af denne grund, at de fokuserede deres opmærksomhed på genetiske variationer. Som et resultat fandt de ud af, at rygning faktisk påvirker fedtophobningen. Desuden afhænger denne effekt ikke af andre faktorer nævnt ovenfor.

Mavefedt opstår på grund af rygning

Ifølge undersøgelsens forfattere viste arbejdet, at begyndende rygning, såvel som rygning gennem hele livet, forårsager en stigning i mavefedt. Som et resultat ændres talje-til-hofte-forholdet. Desuden ophobes det såkaldte viscerale fedt mest aktivt. Det rapporterer forfatterne af værket i tidsskriftet Addiction.

Undersøgelsen viste, at genetiske faktorer forbundet med rygning er tæt forbundet med en stigning i visceralt fedtvæv. Det særlige ved dette fedt er, at det opvarmes mellem organerne i bughulen og ikke under huden. Det betyder, at en persons mave kan forblive flad eller næsten flad, men de vil have øget masse. Selve maven bliver som regel hårdere.

På grund af rygning opstår mavefedt. Rygning fører til ophobning af visceralt fedt. Foto.

Rygning fører til ophobning af visceralt fedt

Hvad er visceralt fedt fed og hvorfor er han farlig

Visceralt fedt er det farligste. Som nævnt ovenfor fører det til forekomsten af ​​farlige sygdomme. Årsagen er, at dette fedt syntetiserer toksiner, som forårsager sundhedsproblemer. Alle har en lille mængde visceralt fedt, men dets tilstedeværelse har ingen konsekvenser. Hvis det akkumuleres i store mængder, begynder folk at udvikle kroniske sygdomme.

Der er ingen standard for visceralt fedt. Det menes, at det skal udgøre 10% af den samlede mængde fedt i kroppen, men jo mindre det er, jo bedre. Tilsyneladende påvirker rygning gener forbundet med metabolisme, som et resultat af hvilket forholdet mellem subkutant og visceralt fedt begynder at ændre sig. Mængden af ​​dette fedt i kroppen kan kun bestemmes ved hjælp af CT eller MR.

Hvad er visceralt fedt, og hvorfor er det farligt. Visceralt fedt ophobes i bughulen mellem organerne. Foto.

Visceralt fedt ophobes i bughulen mellem organerne

Dermed , Resultaterne af undersøgelsen bekræfter endnu en gang, at rygning er en ekstremt skadelig vane, der ikke har nogen positive aspekter. Selv vægttab, som det viste sig, er kun en tilsyneladende fordel, som ikke bør stoppe dig på vejen til at opgive en dårlig vane.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Lad os minde dig om, at ved at holde op med at ryge, kan du forlænge dit liv. Hvor længe præcist? Forskere fra Norge og Canada besvarede spørgsmålet. Du kan finde ud af mere om dette ved at følge linket.


Date:

by