Hvordan en “1500-tals vampyr” så ud – se på ansigtet af kvinden, der skræmte gravegraverne

I Venedig er der en lille ø, Lazaretto Vecchio, som har en rektangulær form og er tæt bebygget med gamle bygninger. I mange år, fra 1348 til 1630, blev det brugt som et sanatorium for mennesker, der led af pesten. Så blev øen forladt, og først i begyndelsen af ​​det 21. århundrede begyndte arkæologer at foretage udgravninger der. Mens de arbejdede, opdagede de mange skeletter af pestofre på øen – sygdommen krævede mange liv, især i 1576. Forskere har fundet mursten i munden på nogle mennesker. Sandsynligvis troede folk på den tid, at nogle af de døde var vampyrer og fodredes med andre døde menneskers kød. For nylig studerede videnskabsmænd et af kranierne og var i stand til at genskabe ansigtet på en “1500-tals vampyr”. Du skal se dette!

Hvordan en '1500-tals vampyr' så ud - se på ansigtet af kvinden, der skræmte gravegraverne. En kvinde, der menes at være en vampyr i det 16. århundrede, så nogenlunde sådan ud. Billede: IFL Science. Foto.

Kvinden, der blev betragtet som en vampyr i det 16. århundrede, så nogenlunde sådan ud. Billede: IFL Science

Interessant kendsgerning: Øen Lazaretto Vecchio gav anledning til ordet “sygestue”, der findes på mange sprog i verden. Dette er navnet på et særligt sted for omsorgsfulde mennesker, der kan være inficeret med enhver sygdom.

Indhold

  • 1 Sådan opstod legender om vampyrer
  • 2 Sådan fandt videnskabsmænd skelettet af en gammel vampyr
  • 3 Sådan så vampyrer ud i oldtiden
  • 4 Er det rigtigt, at der eksisterer vampyrer

Hvordan opstod legender om vampyrer

Ifølge IFL Science spredte italienske gravere under begravelsen af ​​mennesker, der døde af pesten, mange rygter om vampyrer. På det tidspunkt eksisterede billedet af en vampyr i en kappe og to skarpe hugtænder endnu ikke – det blev først skabt af den irske forfatter Bram Stoker i romanen “Dracula” i 1897.

Hvordan legenderne om vampyrer optrådte. Øen Lazaretto Vecchio fra et fugleperspektiv. Foto: Wikipedia, Chris 73. Foto.

Lazaretto Vecchio Island fra et fugleperspektiv. Foto: Wikipedia, Chris 73

I graverens hoveder var vampyrer de døde, der kom til live i massegrave og fodrede med forfaldne lig. De anså de lig, der var mest hævede på grund af kropsvæsker, for at være blodsugere. Blodet sivede fra munden og næsen på nogle af de døde, hvorfor man antog, at de spiste andre kroppe.

Hvordan legenderne om vampyrer opstod. Generelt var billedet af en vampyr i det 16. århundrede ikke så romantisk, som det er nu. Billede: ondacero.es. Foto.

Generelt var billedet af en vampyr i det 16. århundrede ikke så romantisk, som det er nu. Billede: ondacero.es

Mange pestofre blev dækket med etsvøb under begravelser – dette er et klæde, der er lagt på overfladen af ​​den afdødes krop. Nogle gange blev materialet nedbrudt meget hurtigt, og gravere antog, at vampyrer også spiser stoffet.

Læs også:Hvem er Vlad the Impaler, og hvorfor blev han prototypen for vampyrgreven Dracula

< h2>Sådan fandt videnskabsmænd skelettet af en gammel vampyr

Under udgravninger i 2006 opdagede videnskabsmænd skelettet af en sådan vampyr. Der var en imponerende stor mursten i hans mund. Mest sandsynligt indsatte gravegraverne den, så blodsugeren ikke kunne brødføde andre døde mennesker.

Hvordan forskerne fandt skelettet af en gammel vampyr. Fandt kraniet med en mursten i munden. Billede: National Geographic. Foto.

Fundet kranium med en mursten i munden. Billede: National Geographic

Analysen viste, at liget tilhørte en kvinde på omkring 60 år. I løbet af sit liv spiste hun hovedsageligt grøntsager og korn – sådan en diæt antydede, at hun ikke var rig og tilhørte et lavt socialt lag af samfundet.

Du kan være interesseret:I en argentinsk huleknogler af en kæmpe vampyrflagermus fundet

Sådan så vampyrer ud i oldtiden

For nylig besluttede retsmedicinsk ekspert og deltids 3D-designer Cicero Moraes at genskabe udseendet af denne vampyrkvinde. For at gøre dette tegnede han først et front- og sidebillede af hendes kranium. Han brugte derefter dataene fra CT-scanneren til at lave en 3D-model. Særlige programmer hjalp ham med at “strække” realistisk hud på modellen, og du kan se resultatet af hans arbejde på billedet nedenfor.

Hvordan vampyrer så ud i oldtiden. Udseendet af en kvindelig vampyr fra Lazaretto Vecchio. Billede: ortogonline.com. Foto.

Udseende af en kvindelig vampyr fra Lazaretto Vecchio. Billede: ortogonline.com

Udover dette skabte Cicero Moraes en kopi af skumstenen fundet i kvindens mund. Derefter udførte han flere eksperimenter for at se, om det kunne passe i en kvindes mund. Resultaterne viste, at stenen faktisk var svær, men at den nemt kunne passe mellem “vampyrens” tænder og ikke engang beskadige hendes tænder og bløde væv.

Hvordan vampyrer så ud i oldtiden. Murstenen blev præcis placeret i munden på en kvinde, der blev betragtet som en vampyr. Billede: ortogonline.com. Foto.

Klodsen passede præcis i munden på kvinden, der blev betragtet som en vampyr. Billede: ortogonline.com

Men hvordan murstenen præcis endte i hendes mund, ved forskerne stadig ikke. Ja, med en høj grad af sandsynlighed blev den indsat af graverne i frygt for hendes opstandelse. Men der er også en version af, at murstenen endte der ved et uheld. Hvilken version tror du på? Skriv i vores Telegram-chat.

En interessant opdagelse:Vampyrflagermus elsker at spise middag med venner

Er det sandt, at der findes vampyrer

< p>Arkæologer finder ofte skeletter af mennesker, der blev betragtet som vampyrer i oldtiden. Normalt blev de begravet med pæle i hjerteområdet, eller deres kroppe var helt naglet til jorden. I 2022 blev liget af en vampyr fundet i den polske by Bydgoszcz – en segl blev presset mod kvindens hals efter døden. Tilsyneladende troede de polske gravere, at hvis vampyren forsøgte at rejse sig, ville kornhøstværktøjet skære hendes hals over. Hvis du er interesseret, så sørg for at læse vores materiale “Skelettet af en “vampyr”, der skræmte folk, blev fundet i Polen.”

Er det sandt, at der findes vampyrer. Skelet af en 'vampyr' fundet i Polen. Billede: CNN Brasil. Foto.

Skelet af en “vampyr” fundet i Polen. Billede: CNN Brasil

Har du allerede abonneret på vores Zen- og Telegram-kanaler? Det er tid til at gøre det!

Det siger sig selv, at vampyrer ikke eksisterer. På trods af at en liter menneskeblod indeholder omkring 700 kilokalorier, kan folk ikke spise det. Det skyldes i hvert fald, at alle pattedyrs blod er rigt på jern. Hvis det er i overskud, vil en person hurtigt udvikle en sygdom, som er ledsaget af svaghed, hjertesvigt og endda ophobning af væske i lungerne. For detaljer, gå til vores artikel “Kan en person blive en vampyr og fodre med blod?”


Date:

by