Storfinnet blæksprutte er et mystisk væsen, der kun er set få gange

Blæksprutter er havdyr fra klassen af ​​blæksprutter. I dag ved videnskaben om eksistensen af ​​cirka 210 arter af blæksprutter, hvis størrelse kan variere fra et par centimeter til flere meter. Mange arter er i stand til at ændre deres krops skygge for at beskytte sig mod rovdyr eller kommunikere med slægtninge. De har også fingernem fangarme, som det er praktisk at fange bytte med. Som rovdyr spiser de små fisk, rejer og andre små havbeboere. Blandt blæksprutterne er der kæmper, der forbløffer med deres størrelse og lever på ekstreme dybder. For eksempel har forskere kun set storfinnet blæksprutte et par gange ved hjælp af dybhavskameraer. På trods af mangel på data har vi noget at fortælle.

Den kolossale blæksprutte er et mystisk væsen, der kun er blevet set få gange. På fotografier og videoer ligner kolossale blæksprutter fremmede væsner. Foto.

På fotografier og videoer ligner storfinnede blæksprutter fremmede væsner

Indhold

  • 1 Hvem er storfinnet blæksprutte
  • 2 Hvem lever i havets dybder
  • 3 Hvordan ser kæmpeblæksprutter ud
  • 4 Video med kæmpeblæksprutter

Hvad er storfinnet blæksprutte

Storfinnet blæksprutte tilhører slægten Magnapinna, som er latin for “stor finne”. Til dato kender videnskaben kun til eksistensen af ​​tre arter: Magnapinna atlantica, Magnapinna pacifica og Magnapinna talismani. Det er muligt, at repræsentanter for andre arter svømmer et sted i havets dyb, men forskerne har endnu ikke opdaget dem.

Hvem er storfinnet blæksprutte? Videnskaben kender kun til tre arter af storfinnet blæksprutte. Foto.

Videnskaben kender kun til tre arter af storfinnet blæksprutte

Hvem bor i dybet oceaner

Det er meget svært at se storfinnet blæksprutte. De lever i hele verdenshavene, men udelukkende på mere end 5.000 meters dybde – denne del af havet kaldes ultra-afgrunden.. På grund af umuligheden af ​​langsigtet observation, kan forskerne ikke sige præcis, hvilken slags liv de fører. Det er umuligt at sige med sikkerhed hverken om deres kost eller om deres reproduktionsmetoder eller om de værktøjer, de bruger til at beskytte sig mod naturlige fjender. Forskere ved ikke engang, om dybhavsblæksprutter overhovedet har nogen rivaler.

Hvem bor i havets dyb. Uden nogen overdrivelse er storfinnede blæksprutter et af de mest mystiske dyr i verden. Foto.

Uden nogen overdrivelse er storfinnede blæksprutter et af de mest mystiske dyr i verden

På havets dybder mere end 6000 meter, absolut mørke, fordi sollys ikke trænger ind der. Der er også meget højt tryk, som skabes af utrolige mængder vand. Vandtemperaturen på store dybder er normalt meget lav, cirka 1-4 grader celsius.

Læs også:Der er ingen kæmpeblæksprutter i noget akvarium – her er de tre hovedårsager

Hvordan ser kæmpeblæksprutter ud

Heldigvis ved forskerne i det mindste, hvordan storfinnede blæksprutter ser ud. De fik deres usædvanlige navn på grund af de store finner, der er på deres hoveder og hjælper dem med at svømme. De har også lange fangarme, der hænger flere meter ned. Forskere ved ikke, om storfinnede blæksprutter bruger dem til jagt – det ser ud til, at det er umuligt, men alt kan ske.

Hvordan ser gigantiske blæksprutter ud? For at fange en kæmpe blæksprutte på kamera skal du bruge kunstig belysning. Foto.

For at filme en kæmpe blæksprutte har du brug for kunstig belysning

Længst Den storfinnede blæksprutte nåede 6,4 meter i længden. Samtidig tilhørte det meste af denne længde tentaklerne – de havde en længde på 6,1 meter. Det viser sig, at blæksprutter, der lever i havets dyb, er længere end de fleste personbiler.

Alle bør vide dette:Hvorfor der aldrig har været og aldrig vil være kæmpe mennesker på Jorden

Video med kæmpe blæksprutter

I mange tusinde år havde folk ikke engang mistanke om eksistensen af ​​så store blæksprutter. Rygter om dette begyndte først i 1883, da et dødt eksemplar skyllede op på kysten af ​​en af ​​de portugisiske øer. Men i de dage kunne videnskabsmænd ikke forstå, hvad det var – kroppen var i meget dårlig stand.

Storfinnede blæksprutter blev først officielt beskrevet i 1998, da videnskabsmænd igen faldt over to døde individer. Den ene krop flød i vandet i Stillehavet, og den anden blev fundet inde i en rovfisk (det ser ud til, at blæksprutter stadig har fjender).

Video med kæmpe blæksprutte. Still fra video med storfinnet blæksprutte. Foto.

Stad fra en video med en storfinnet blæksprutte

For første gang var videnskabsmænd først i stand til at filme enorme blæksprutter i 1988, men først forstod de ikke, hvad der præcist var i rammen. På blot et par årtier lykkedes det kun at optage omkring 20 videoer, og alle af dem er af dårlig kvalitet – dybhavsudstyr bruges altid til at filme.

Den mest imponerende video af en storfinnet blæksprutte blev filmet i 2007. Derefter, i dybet af den Mexicanske Golf, var forskerne i stand til at fange et levende eksemplar, der frit svævede i vandet. På grund af den svage belysning, grønne nuance og hakkende optagelser ser videoen skræmmende ud. Det føles som om det lykkedes forskerne at filme et fremmed væsen. Men nej – disse skabninger lever på Jorden.

Den storfinnede blæksprutte er et mystisk væsen, der kun er blevet set få gange. Video med kæmpe blæksprutter. Fotos.

Video af en storfinnet blæksprutte filmet i 2007

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler . På denne måde går du ikke glip af noget interessant!

Det er vigtigt at bemærke, at kolossale blæksprutter ikke er de største. I havets dybder lever repræsentanter for arter, der kan vokse til længden af ​​flere biler. Vi viste fotografier og endda videoer af dem i artiklen “Den største blæksprutte i verden når 14 meter i længden.” Fra samme materiale vil du lære, hvorfor dybhavsdyr ofte bliver så store.


Date:

by