Oväntade fördelar med att tugga sockerfritt tuggummi upptäcktes

Många minns säkert annonsen för sockerfritt Orbit-tuggummi, som återställer syra-basbalansen i munnen och skyddar mot karies. Munhälsa är av stor betydelse för hela kroppen, men amerikanska forskare rekommenderar att du lägger till sockerfritt tuggummi i din matkorg av helt andra anledningar. Som en färsk studie visade har det en positiv effekt på hälsan och hjälper till att undvika resor till läkaren. Dessutom har flera positiva effekter noterats från det. Enligt forskare kommer tuggummi att göra din figur smalare och även hjälpa till att förebygga vissa hälsoproblem.

En oväntad fördel med att tugga sockerfritt tuggummi har upptäckts. Forskare rekommenderar att man tuggar sockerfritt tuggummi. Foto.

Forskare rekommenderar att man tuggar sockerfritt tuggummi

Vilka är fördelarna med att tugga sockerfritt tuggummi

< p>Tuggummi — en mycket gammal uppfinning av människor. De äldsta proverna är cirka 10 tusen år gamla. Samtidigt har forskare länge varit intresserade av hur tuggummi påverkar hälsan, vilken skada och nytta det innebär. Positiva aspekter har redan upprepade gånger noterats av forskare. Vi har till exempel tidigare berättat för dig att tuggummi hjälper dig att koncentrera dig.

Den här gången bestämde sig personalen vid Tufts University för att uppmärksamma fördelarna med att tugga sockerfritt tuggummi. De genomförde studien med hjälp av data från US National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). Som ett resultat kunde de identifiera tre viktiga positiva aspekter.

Det visade sig att tuggummi främjar en hälsosammare kost. Dieten för undersökningsdeltagare som tuggat tuggummi minst en gång inom 24 timmar överensstämde mest med kostrekommendationer. Människor som inte tuggade tuggummi hade mindre hälsosamt matintag.

Vilka är fördelarna med att tugga tuggummi utan socker? Tuggummi hjälper dig att ge upp ohälsosam söt mat. Foto.

Tuggummi hjälper dig att ge upp ohälsosam söt mat

Först och främst var tuggummi förknippat med ett minskat sockerintag. Dessutom hade tuggummiälskare betydligt färre eller inga mellanmål mellan lunch, frukost och middag. Det minskar aptiten, och särskilt kraftigt minskar lusten att äta något sött mellan måltiderna. Författarna till arbetet rapporterar detta i Journal of the American Nutrition Association.

Dessutom upptäcktes en annan viktig effekt – tuggummi minskar antalet kalorier som människor konsumerar under måltiderna. Uppenbarligen är detta också förknippat med en minskning av aptiten. Således kan tuggummi rekommenderas till personer som vill gå ner i vikt och begränsa sig i mat, men har svårt att göra det.

Dessutom, eftersom tuggummi bidrar till att minska konsumtionen av söt mat, den kan också användas. Rekommendera till personer som vill ha en hälsosam livsstil och skapa hälsosamma matvanor. I själva verket gäller denna rekommendation absolut alla människor.

Vilka är fördelarna med att tugga sockerfritt tuggummi? Tuggummi minskar mängden kalorier som konsumeras. Foto.

Att tugga sockerfritt tuggummi är bra för dina tänder

Många andra studier har tidigare visat att tuggning av sockerfritt tuggummi har en positiv effekt på tandemaljen och avsevärt minskar risken för karies. Detta är viktigt inte bara för tandhälsan. Det har länge varit känt att munsjukdom är förknippad med allvarliga kroniska sjukdomar som diabetes, fetma och även hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom orsakar munsjukdomar ofta psykiska problem, såsom depression och ångest.

Tyvärr är de flesta studier, inklusive den som beskrivs ovan, baserade på statistiska data. Därför svarar de inte på frågan om varför sockerfritt tuggummi har sådana effekter. Men i alla fall bör de erhållna resultaten beaktas och tillämpas i personlig praxis.

Att tugga sockerfritt tuggummi är bra för dina tänder. Tuggummi hjälper dig att koncentrera dig och har andra positiva effekter. Foto.

Tuggummi hjälper dig att koncentrera dig och har andra positiva effekter

Men ni Forskare påpekar att tuggummi inte är ett mirakelmedel. Därför, för att förbättra hälsan, är det nödvändigt att inte bara tugga det, utan också att leda en hälsosam livsstil. Tuggummi hjälper bara med detta, eftersom det minskar aptiten och lusten att konsumera ohälsosam söt mat.

Följ länken till vår ZEN-KANAL. Vi har förberett för dig en hel del intressant, spännande material tillägnat vetenskap.

Men å andra sidan är detta inte heller litet. Vi har tidigare pratat om hur söt mat orsakar beroende hos människor. Dessutom blir de ofta orsaken till inte bara fetma, utan också farliga sjukdomar. Till exempel bidrar vissa chokladkakor till utvecklingen av cancer. Därför är det bättre att föredra tuggummi utan socker.


Date:

by