Kåret som “årsag nummer 1” til at reducere menneskets forventede levetid

Ifølge statistikker dør 56 millioner mennesker hvert år i verden. Det betyder, at folk hver dag siger farvel for evigt til 153 tusinde mænd og kvinder. Det er skræmmende tal, men sådan er livet – mange mennesker dør i ulykker og endnu flere på grund af sygdom. Kronar hjertesygdom har været en af ​​de førende dødsårsager i mange år. Dette er navnet på en tilstand, hvor hjertet holder op med at modtage nok ilt og næringsstoffer på grund af blokering af arterierne. Også et stort antal mennesker dør på grund af konsekvenserne af slagtilfælde, lungesygdomme, luftvejsinfektioner og så videre. For nylig studerede forskere dødelighedsdata og fandt ud af, atHjerteproblemer er ikke længere den vigtigste faktor, der forkorter folks forventede levetid.Oftest dør folk hurtigere på grund afsygdomme forbundet med problemer i nervesystemet.

Den første årsag til reduktionen i folks forventede levetid er blevet nævnt. Neurologiske forhold forkorter folks forventede levetid mest. Foto.

Neurologiske tilstande forkorter kraftigst folks forventede levetid

Sygdomme med de alvorligste konsekvenser

h2

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i det medicinske tidsskrift The Lancet fører problemer relateret til nervesystemet oftere til en reduktion i den forventede levetid end problemer med hjertets og blodkarrenes funktion. En analyse af store mængder data har vist, at 3,4 milliarder mennesker vil opleve slagtilfælde, demens, epilepsi og andre neurologiske tilstande i 2021. Det er et enormt tal, fordi vi taler om 43 % af verdens befolkning.

Sygdomme med de mest alvorlige konsekvenser. Som en del af undersøgelsen studerede forskere årtiers data. Foto.

Som en del af undersøgelsen studerede videnskabsmænd årtiers data

Læs også: sjældneste og usædvanlige sygdomme i verden

Dødelige hjernesygdomme

Oftest og mest dramatisk bliver menneskers liv i den moderne verden forkortet ved slagtilfælde. Det blev tidligere betragtet som en hjertesygdom, men er nu en officiel hjernesygdom. Under et slagtilfælde holder en persons hjerne op med at modtage nok ilt på grund af en blokeret eller revet arterie. Dette fører til, at hjerneceller begynder at dø, og personen bliver lammet, mister evnen til at tale og så videre – det hele afhænger af, hvilket område af hjernen der er beskadiget.

Dødelige sygdomme i hjernen. Slagtilfælde påvirker hjernen, ikke hjertet - alle burde vide dette. Foto.

Slagtilfælde påvirker hjernen, ikke hjertet – alle burde vide dette

Den næstmest almindeligt er synderen for at forkorte folks livneonatal encefalopatiDet opstår umiddelbart efter fødslen af ​​et barn – i denne tilstand modtager babyens hjerne heller ikke nok ilt. Hvis der ikke træffes foranstaltninger, kan barnet få problemer med bevægelse og tænkning.

Dødelige hjernesygdomme. Neonatal encefalopati kan føre til et barns død. Foto.

Neonatal encefalopati kan føre til et barns død

Også millioners liv af mennesker er forkortet på grund af Demenssom resulterer i manglende evne til at tænke og huske information på grund af hjerneskade. Veddiabetesskader højt blodsukkerniveau alle nerver i kroppen. Meningitiser også et alvorligt og dødeligt problem i nervesystemet, fordi det er en betændelse i hjernens slimhinde forårsaget af infektion.

Dødelige hjernesygdomme. Det er bemærkelsesværdigt, at demens sjældent blev diagnosticeret blandt de gamle grækere og romere. Foto.

Det er bemærkelsesværdigt, at demens sjældent blev diagnosticeret blandt de gamle grækere og romere

Det er vigtigt at bemærke, at neurologiske tilstande kun fører til med hensyn til reduktion af forventet levetid. Når det kommer til dødsårsager, er hjerte-kar-sygdomme stadig nummer et. Ifølge undersøgelsen døde 11 millioner mennesker af slagtilfælde og andrehjerneproblemer i 2021.Iskæmisk sygdom og andreMange flere mennesker døde af hjerteproblemer – anslået 19,8 mio.

Du vil være interesseret i:De nemmeste måder at tjekke dit helbred på på 1 minut

Sygdomme, der ikke kan behandles

Ifølge forfatterne til det videnskabelige arbejde kan de fleste neurologiske problemer ikke behandles. For eksempel kan en person overleve et slagtilfælde, men det er højst sandsynligt, at han ikke vil være i stand til at bevæge sig eller tale selvstændigt – folk kommer sig kun fuldt ud, hvis de modtager rettidig lægehjælp.

Nerveskade forårsaget af diabetes kan heller ikke behandles. Derudover bliver dette problem mere almindeligt, fordi flere og flere mennesker får diagnosen diabetes. I 1980 var antallet af mennesker med denne diagnose108 mio. I 2014 steg dette tal til 422 millioner. I 2021 steg antallet af diabetikere til 529 millioner.Diabetes forventes at påvirke 1,5 milliarder mænd og kvinder i 2050.

Sygdomme, der ikke kan helbredes. Desværre er medicin stadig ikke i stand til at behandle mange sygdomme. Foto.

Desværre er medicin stadig ikke i stand til at behandle mange sygdomme

Forskere mindede endnu en gang om, at for at bevare sundheden skal enhver person spise rigtigt og være så aktiv som muligt. For eksempel anbefalede de at spise masser af frugt, grøntsager, korn og proteiner for at sikre, at din hjerne får alle de næringsstoffer, den har brug for. Det er også nødvendigt at reducere forbruget af alkohol og andre stoffer, der påvirker nervesystemet negativt.

Sørg for at abonnere på vores Telegram-kanal. Der laver vi interessante undersøgelser og quizzer!

Der er mange artikler på vores hjemmeside om emnet, hvordan man bliver mindre syg. Læs for eksempel materialet “Hvor mange vitaminer skal du tage for at forblive sund?” Alle burde vide om dette!


Date:

by