Den sjældneste og mest forfærdelige årsag til hovedpine hos mennesker

En hovedpine kan ramme en person når som helst. I de fleste tilfælde er det forårsaget af langvarige spændinger og stress, samt mangel på søvn om natten. Også hovedpine er ofte forbundet med alkoholforbrug, forhøjet blodtryk og en reaktion på vejrændringer. Normalt, når der opstår ubehagelige fornemmelser i hovedet, tager folk smertestillende medicin. De forhindrer enten hjernen i at modtage information om smerte eller påvirker blodkarrene. Men nogle gange hjælper pillerne ikke – en 52-årig bosiddende i den amerikanske stat Florida stødte for nylig på dette problem. Hans hovedpine forværredes gradvist, og medicinen havde ingen effekt. På hospitalet blev det klart, at årsagen til smerterne ikke var stress og mangel på søvn…

Den sjældneste og mest forfærdelige årsag til hovedpine hos mennesker. Nogle gange opstår hovedpine, hvis der dukker noget ekstra op i hjernen. Foto.

Nogle gange opstår der hovedpine, hvis der dukker noget ekstra op i hjernen

< p class="toc_title">Indhold

  • 1 En frygtelig årsag til hovedpine
  • 2 Hvordan svinebåndorm inficerer mennesker
  • 3 Svinebåndsorm i den menneskelige hjerne
  • 4 Behandling af svinebåndorm

En frygtelig årsag til hovedpine

John Worthington, lektor i infektionsbiologi fra Lancaster University (UK), talte om en anden usædvanlig og skræmmende sag fra lægepraksis. En dag begyndte en 52-årig mand at lide af hovedpine, som blev værre med tiden. De smertestillende medicin, der tidligere havde lindret hans smerter, hjalp ikke længere, så han besluttede sig for at søge læge.

En frygtelig årsag til hovedpine. Patienten klagede over, at ikke en eneste medicin hjælper ham. Foto.

Patienten klagede over, at ikke en eneste medicin hjælper ham

B På hospitalet blev patienten sendt til CT-scanning – lægerne havde mistanke om, at der var noget galt med hans hjerne. Dette viste sig at være tilfældet, fordi der blev set spor af svinebåndorm (Taenia solium) på billederne.

Hvordan svinebåndorm inficerer mennesker

Svinebåndorm, også kendt som svinebåndorm eller armeret bændelorm, er en bændelorm, der fører et parasitisk liv. I starten lever den i kroppen af ​​grise, hunde, harer og en række andre dyr. Men det ultimative mål for denne skabelse er mennesket. Typisk trænger svinebåndorm ind i menneskekroppen sammen med underkogt svinekød og påvirker mavekanalen. Når den lille parasit kommer ind, mærker den fordøjelsessaft og klæber sig til tyndtarmens vægge. Efterfølgende optager parasitten næringsstoffer og bliver op til to meter i længden.

Hvordan svinebåndorm inficerer mennesker. Svinebåndorm bændelorm. Foto.

Bændelorm fra svin

I nogle tilfælde lever svinebåndorm i menneskekroppen i op til fem år. I løbet af denne tid stjæler den ikke kun nogle af næringsstofferne, men frigiver også tusindvis af æg. De kommer naturligt fra mennesker og leder efter nye ejere. Svinebåndorminfektion er normalt asymptomatisk og kan behandles med antiparasitmedicin. Svinebåndsormen må ikke forveksles med kvægbåndormen, som vi talte om i artiklen “Hvilke dyr fodrer med blod?” I modsætning hertil har svinebåndormen ekstra kroge, der hjælper den med at holde mere fast på fordøjelsesorganerne. Og generelt er der mange små, men vigtige forskelle mellem dem.

Læs også: Hvordan ved du, at parasitorme har sat sig i kroppen?

Svinebåndorm i menneskets hjerne

Ved en lægeundersøgelse indrømmede patienten, at han nogle gange spiste underkogt bacon. Så det er muligt, at der var en parasit i hans fordøjelseskanal. Men lægerne forstod ikke umiddelbart, hvordan det kom ind i hjernen.

Svinebåndorm i den menneskelige hjerne. Svinebåndorm har evnen til at trænge ind i den menneskelige hjerne. Foto.

Svinebændelorm har evnen til at trænge ind i den menneskelige hjerne

Først senere lavede de en realistisk antagelse om, at parasitten kunne være kommet ind i den menneskelige hjerne på grund af dårlig hygiejne. Svinebåndormsæg kan være blevet efterladt på mandens hænder efter toiletbesøg. Hvis han ikke vaskede sine hænder med sæbe, kunne parasitterne nemt komme ind i blodbanen på en af ​​snesevis af forskellige måder og trænge ind i hjernen.

Alle burde vide dette:Endnu en fare af råt eller dårligt tilberedt kød

Behandling af svinebåndorm

Heldigvis kan hjerneskade fra svinebåndorm behandles. Kun ud over lægemidler mod parasitter brugte læger også lægemidler mod betændelse. Ifølge Science Alert er patienten allerede ved at komme sig med minimal mulig hjerneskade. Uden behandling kan parasitten beskadige vitale dele af hjernen, hvilket kan føre til komplikationer. For eksempel forårsager bændelorm ofte erhvervet epilepsi.

Behandling for svinebåndorm. Selv den mindste skade på hjernen kan føre til frygtelige problemer. Foto.

Selv den mindste skade på hjernen kan føre til forfærdelige problemer

< p>Hvis du endnu ikke har abonneret på vores Zen- og Telegram-kanaler, er det tid til at gøre det!

I 2011 blev der allerede publiceret en artikel på vores hjemmeside om, at parasitiske orme kan leve i hjernen på en rask person og forårsage anfald. I den dengang beskrevne sag sov en 38-årig mand fredeligt ved siden af ​​sin kone, indtil han midt om natten faldt på gulvet i kramper. Han udtalte fuldstændig meningsløse ord og forstod ikke, hvad der skete med ham. Synderen i denne skræmmende sag viste sig endnu en gang at være en svinebåndsorm, der trængte ind i hjernen.


Date:

by