Pytonkött kan bli framtidens mat – här är dess fördelar

Vissa forskare hävdar regelbundet att köttkonsumtion är skadligt för vår planet på grund av de utsläpp som kommer från uppfödning av husdjur. Samtidigt, som många färska studier visar, är fullständig avhållsamhet från kött skadligt för hälsan. Växtmat kan inte förse en person med alla nödvändiga näringsämnen. Växtprotein är till exempel mycket mindre smältbart i människokroppen än animaliskt protein. Därför, för att inte skada planeten och förse människor med alla nödvändiga näringsämnen, har forskare föreslagit ett alternativ – pytonkött. Dessa ormar är inte bara förvånansvärt miljövänliga, utan också användbara, och viktigast av allt, deras odling kräver ett minimum av resurser.

Pythonkött kan bli framtidens mat - här är dess fördelar. Python är mer miljövänliga och mer lönsamma än traditionella husdjur. Foto.

Pythoner är mer miljövänliga och mer lönsamma än traditionella lantbruksdjur

Snake farms &# 8212; hur pytonslangar föds upp

Eftersom det inte är tillrådligt för människor att helt avstå från kött har forskare länge letat efter ett alternativ till det. Många ser det hos insekter, som har visat sig vara mycket användbara. Men personal från Macquarie University och Oxford University bestämde sig för att fokusera sin uppmärksamhet på ormar. För att studera aspekter av denna ovanliga form av jordbruk, observerade de 4 600 pytonslangar uppfödda på två gårdar i Sydostasien. En av dem ligger i centrala Thailand och den andra i södra Vietnam.

Enligt studieförfattarna hålls pytonslangar i gigantiska terrarier med öppen topp. De är försedda med nödvändig ventilation och en behaglig temperatur som matchar deras naturliga livsmiljö. Ormarnas diet omfattar främst gnagare fångade i det vilda, samt proteinavfall från jordbrukets leveranskedjor. På en av gårdarna gör de till och med “korvar” av återvunnet proteinavfall.

En viktig fördel med pytonslangar är att de bara äter en gång i veckan, och deras vikt ökar med 46 gram per dag. Till exempel får burmesiska pytonslangar 1 gram rent kött för varje 4,1 gram mat som konsumeras. Det betyder att de växer mycket mer effektivt än andra boskap som grisar och kor.

Snake farms — hur pytonslangar föds upp. Burmesiska pytonslangar är riktiga jättar. Foto.

Burmesiska pytonslangar är riktiga jättar

Till skillnad från andra djur kan pytonslangar gå utan att äta under lång tid. Studien sa att några av de burmesiska pytonslangarna som de observerade fastade i 20 till 127 dagar men gick ner väldigt lite i vikt. Därför är de utmärkta för avel i länder som periodvis lider av matbrist. Författarna till arbetet rapporterar detta i tidskriften Scientific Reports.

Ormar konsumerar också vatten i mycket begränsade mängder. Även daggen som samlas på deras fjäll på morgonen räcker för dem. En annan viktig punkt är att pytonslangar växer snabbt. De når mognad inom tre år. Dessutom är de produktiva – varje år producerar en python 100 ägg och kan lägga ägg i två decennier.

Hur smakar pytonkött och vilka är fördelarna med det

Säkert är många som är mest intresserade av hur pytonkött smakar. Forskare säger att det liknar kyckling. Det är sant att forskare alltid säger detta, så det är knappast möjligt att få en uppfattning om ormkött utan att prova det. Dessutom beskriver studien inte smak i detalj. Men det viktigaste är att denna köttprodukt innehåller en stor mängd protein, men samtidigt har en låg halt av mättat fett.

Vad smakar pytonkött och vilka är dess fördelar. Pythonkött smakar kyckling. Foto.

Pythonkött smakar som kyckling

Det är sant att forskare själva tror att pytonuppfödning inom en snar framtid inte kommer att bli utbredd i Amerika, Europa eller till exempel Australien. För närvarande föds dessa ormar upp för mat endast i Asien. I andra delar av världen är människor rädda för ormar. Situationen kan dock förändras i framtiden.

Pythonuppfödning kan vara särskilt populär i vissa länder med låg levnadsstandard, där befolkningen lider av proteinbrist. Men innan man föder upp ormar i industriell skala måste flera problem lösas. En av dem är utfodring, vilket är ganska arbetskrävande. Dessutom producerar de ännu inte utrustning för pytonfarmar. Ändå, enligt författarna till verket, förtjänar idén uppmärksamhet.

Följ länken till vår ZEN-KANAL. Vi har förberett för dig en hel del intressant och spännande material tillägnat vetenskap.

Låt oss slutligen påminna dig om att inte alla vetenskapsmän är överens om att djuruppfödning är den mest skadliga typen av jordbruk för planeten. Vissa studier har visat att kor bidrar mycket mindre till den globala uppvärmningen än sojabönor och majs. Dessutom påverkar odlingen av dessa växter flora och fauna negativt.


Date:

by