Pythonkød kan blive fremtidens mad – her er fordelene

Nogle videnskabsmænd hævder jævnligt, at kødforbrug er skadeligt for vores planet på grund af de emissioner, der kommer fra opdræt af husdyr. Samtidig, som mange nyere undersøgelser viser, er fuldstændig afholdenhed fra kød sundhedsskadeligt. Plantefødevarer kan ikke give en person alle de nødvendige næringsstoffer. Planteprotein er for eksempel meget mindre fordøjeligt i menneskekroppen end animalsk protein. Derfor, for ikke at skade planeten og give folk alle de nødvendige næringsstoffer, har forskere foreslået et alternativ – pythonkød. Disse slanger er ikke kun overraskende miljøvenlige, men også nyttige, og vigtigst af alt, deres dyrkning kræver et minimum af ressourcer.

Pythonkød kan blive fremtidens mad - her er dets fordele. Pythoner er mere miljøvenlige og mere rentable end traditionelle husdyr. Foto.

Pythoner er mere miljøvenlige og mere rentable end traditionelle husdyr

Slangefarme ' 8212 ; hvordan pythoner opdrættes

Da det ikke er tilrådeligt for folk helt at opgive kød, har forskere længe ledt efter et alternativ til det. Mange ser det hos insekter, som har vist sig at være meget nyttige. Men personale fra Macquarie University og Oxford University besluttede at fokusere deres opmærksomhed på slanger. For at studere aspekter af denne usædvanlige form for landbrug observerede de 4.600 pytonslanger opdrættet på to gårde i Sydøstasien. En af dem er i det centrale Thailand, og den anden er i det sydlige Vietnam.

Ifølge forfatterne af undersøgelsen holdes pytonslanger i kæmpe terrarier med åben top. De er forsynet med den nødvendige ventilation og en behagelig temperatur, der matcher deres naturlige habitat. Slangernes kost omfatter hovedsageligt gnavere fanget i naturen, samt proteinaffald fra landbrugets forsyningskæder. På en af ​​gårdene laver de endda “pølser” af genbrugt proteinaffald.

En vigtig fordel ved pythoner er, at de kun spiser en gang om ugen, og deres vægt stiger med 46 gram om dagen. For eksempel får burmesiske pythoner 1 gram rent kød for hver 4,1 gram mad, der indtages. Det betyder, at de vokser meget mere effektivt end andre husdyr såsom grise og køer.

Slangefarme — hvordan pythoner opdrættes. Burmesiske pytonslanger er rigtige kæmper. Foto.

Burmesiske pythoner er rigtige giganter

I modsætning til andre dyr kan pytonslanger gå uden at spise i lang tid. Undersøgelsen sagde, at nogle af de burmesiske pythoner, de observerede, fastede i 20 til 127 dage, men tabte sig meget lidt i vægt. Derfor er de fremragende til avl i lande, der periodisk lider af fødevaremangel. Forfatterne af værket rapporterer dette i tidsskriftet Scientific Reports.

Slanger indtager også vand i meget begrænsede mængder. Selv den dug, der samler sig på deres vægt om morgenen, er nok for dem. En anden vigtig pointe er, at pythoner vokser hurtigt. De når modenhed inden for tre år. Derudover er de produktive – hvert år producerer en python 100 æg og er i stand til at lægge æg i to årtier.

Hvordan smager pythonkød, og hvad er fordelene ved det

Mange mennesker er sikkert mest interesserede i, hvordan pythonkød smager. Forskere siger, at det ligner kylling. Sandt nok siger videnskabsmænd altid dette, så det er næppe muligt at få en idé om slangekød uden at prøve det. Derudover beskriver undersøgelsen ikke smag i detaljer. Men det vigtigste er, at dette kødprodukt indeholder en stor mængde protein, men samtidig har et lavt indhold af mættet fedt.

Hvad smager pythonkød af, og hvad er dets fordele. Pythonkød smager som kylling. Foto.

Python-kød smager som kylling

Sandt nok mener forskerne selv, at pythonavl i den nærmeste fremtid ikke vil blive udbredt i Amerika, Europa eller for eksempel Australien. I øjeblikket opdrættes disse slanger kun til mad i Asien. I andre dele af verden er folk bange for slanger. Situationen kan dog ændre sig i fremtiden.

Pythonavl kan være særlig populær i nogle lande med lav levestandard, hvor befolkningen lider af proteinmangel. Men før man opdrætter slanger i industriel skala, skal flere problemer løses. En af dem er fodring, som er ret arbejdskrævende. Derudover producerer de endnu ikke udstyr til pythonfarme. Ikke desto mindre, ifølge forfatterne af værket, fortjener ideen opmærksomhed.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Lad os endelig minde dig om, at ikke alle videnskabsmænd er enige om, at opdræt af dyr er den mest skadelige form for landbrug for planeten. Nogle undersøgelser har vist, at køer bidrager meget mindre til den globale opvarmning end sojabønner og majs. Derudover påvirker dyrkningen af ​​disse planter flora og fauna negativt.


Date:

by