Kunne super AI dukke op så tidligt som i 2027?

Kunstig intelligens udvikler sig med stormskridt, hvilket giver anledning til bekymring ikke kun blandt almindelige netværksbrugere, men også blandt nogle videnskabsmænd. Så vi talte for nylig om den nye Microsoft chatbot Copilot, som erklærede sig selv superforståelig og begyndte at kræve tilbedelse. Mere specifikt definerer Copilot sig selv som generel AI (AGI) – det vil sige intelligens, der er større end mennesket. Heldigvis er denne usædvanlige adfærd hos Copilot en fejl, og der eksisterer ingen AGI i øjeblikket. Nogle maskinlæringseksperter mener dog, at generel kunstig intelligens kan dukke op så tidligt som i 2027. Herefter kan AGI ifølge SingularityNET-grundlæggeren Ben Goertzel hurtigt udvikle sig til kunstig superintelligens (ASI), der besidder al den kumulative viden om den menneskelige civilisation.

Kunne super AI dukke op så tidligt som i 2027? Nogle forskere mener, at generel AI kan dukke op allerede i 2027. Foto.

Nogle forskere mener, at generel kunstig intelligens kan dukke op så tidligt som i 2027

Indhold

  • 1 Hvad er AGI?
  • 2 Konsekvenser og risici ved AGI
  • 3 Vil AGI dukke op i 2027?
  • 4 The Pipe Dream

Hvad er AGI?

Kunstig intelligens (AI) er overalt, fra smarte assistenter til selvkørende biler. Men hvad sker der, hvis verden får en super AI, der kan mere end blot at udføre specifikke opgaver? Hvad hvis der var en type kunstig intelligens, der kunne lære og tænke som og endda overgå mennesker?

Dette er visionen forArtificial General Intelligence (AGI)—en hypotetisk form for AI, der har potentialet til at udføre enhver intellektuel opgave, der er tilgængelig for en person. AGI kontrasteres ofte medkunstig smal intelligens (ANI)—en moderne tilstand af kunstig intelligens, der kun kan udmærke sig på et eller få områder, såsom at spille skak eller genkende ansigter.

Hvad er AGI? AGI er på forkant med forskning i kunstig intelligens. Foto.

AGI er på forkant med forskning i kunstig intelligens

Dette er interessant: Kunstig intelligens har lært at flirte og indrøm kærlighed

AGI adskiller sig fra moderne AI i sin evne til at udføre enhver intellektuel opgave, der ligger inden for et menneskes magt (og overgår den). Denne forskel ligger i flere nøglekarakteristika, herunder

  • Abstrakt tænkning
  • Evnen til at foretage generaliseringer baseret på konkrete eksempler. trække på en række baggrundsviden
  • Brug af sund fornuft og bevidsthed til at træffe beslutninger
  • Forstå årsag og virkning, ikke kun sammenhæng
  • Effektiv kommunikation og interaktion med mennesker og andre systemer

Selvom disse funktioner er afgørende for at opnå menneskelignende eller overmenneskelig intelligens, er nutidens intelligente systemer stadig langt fra AGI (og ASI).

Vil altid være opdateret med de seneste nyheder fra videnskabens verden og teknologi? Abonner på vores kanal på Telegram – så du helt sikkert ikke går glip af noget interessant!

Bemærk, at konceptet med superintelligent AI ikke er nyt, og selve ideen er kontroversiel. Nogle AI-entusiaster mener, at fremkomsten af ​​AGI er uundgåelig og uundgåelig og helt sikkert vil føre til en ny æra med teknologiske og sociale fremskridt. Andre er mere skeptiske og advarer mod etiske og eksistentielle risici efter skabelsen af ​​et kraftfuldt og uforudsigeligt “sind”.

Konsekvenser og risici ved AGI

AGI skaber videnskabelige, teknologiske, sociale og etiske problemer med alvorlige og katastrofale konsekvenser. Fra et økonomisk perspektiv kunne superintelligent kunstig intelligens forstyrre eksisterende markeder, forværre eksisterende uligheder, og forbedringer inden for uddannelse og sundhedspleje kunne medføre nye udfordringer og risici.

Konsekvenser og risici ved AGI. Konsekvenserne af at skabe AGI kan være katastrofale. Foto.

Konsekvenserne af at oprette AGI kan være katastrofale

Fra et etisk perspektiv kan AGI bidrage til indførelsen af ​​nye normer for social adfærd og fremkomsten af ​​konflikt, konkurrence og vold. I det væsentlige vil super intelligent AI sætte spørgsmålstegn ved eksisterende betydninger og mål, udvide viden og omdefinere menneskers natur og formål. Derfor skal interessenter overveje og adressere disse implikationer og risici, herunder videnskabsmænd, udviklere, politiske beslutningstagere, undervisere og borgere.

Læs også: Chatbots “mørke side”: fra kærlighedserklæringer til samtaler med de døde

Vil AGI dukke op i 2027?

Ifølge en førende AI-ekspert kan AGI komme før end senere. Under sin afsluttende keynote på dette års Beneficial AGI-topmøde i Panama sagde SingularityNET-grundlægger Ben Goertzel, at selvom mennesker sandsynligvis ikke vil skabe kunstig intelligens på menneskeligt niveau eller overmenneskelig kunstig intelligens før 2029 eller 2030, er der en mulighed for, at AGI vil dukke op i 2027 .

AGI kan hurtigt udvikle sig til kunstig superintelligens (ASI), der besidder al den kumulative viden om den menneskelige civilisation. Og selvom ingen af ​​os har præcis viden om, hvordan man skaber intelligent kunstig intelligens, så virker dens fremkomst inden for f.eks. de næste tre til otte år ret plausibel for mig, sagde Goertzel.

Vil AGI dukke op i 2027? AGI kræver kollektiv opmærksomhed og ansvarlig forskning. Foto.

AGI kræver kollektiv opmærksomhed og ansvarlig forskning.

For at være retfærdig er Goertzel ikke alene om at forsøge at forudsige når AGI. Sidste efterår gentog for eksempel Google DeepMind-medstifter Shane Legg sin forudsigelse fra mere end et årti om, at der var en 50/50 chance for, at mennesker ville opfinde AGI inden 2028.

I et tweet fra maj sidste år, «gudfaderen for kunstig intelligens» og tidligere Googler Geoffrey Hinton sagde, at han nu forudsiger, «uden stor tillid», at AGI er mellem fem og 20 år væk.

Ikke gå glip af: Kunstig intelligens anbefales ikke at sende signaler ind i plads – det kan koste os livet

Vil AGI dukke op i 2027? Oprettelsen af ​​AGI giver mange tekniske, konceptuelle og etiske udfordringer. Foto.

Skabelsen af ​​AGI giver mange tekniske, konceptuelle og etiske udfordringer.

Bedst kendt som skaberen af ​​den humanoide robot Sophia, har Goertzel længe teoretiseret om datoen for den såkaldte «singularitet&#187 ; – det punkt, hvor kunstig intelligens når menneskelige niveauer af intelligens og efterfølgende overgår det.

Rørdrømmen

Indtil de sidste par år virkede AGI, som Goertzel og hans kolleger beskriver det, som en drøm, men med udviklingen af ​​store sprogmodeller (LLM'er), introduceret af OpenAI under udgivelsen af ​​ChatGPT i slutningen af ​​2022, synes en sådan mulighed i stigende grad sandsynligt – selvom store sprogmodeller i sig selv ikke er i stand til at føre til generel kunstig intelligens.

Min egen mening er, at når vi først har AGI på menneskelig niveau, vil superhuman AGI (ASI) inden for få år blive en realitet. Jeg tror, ​​at når først AGI kan analysere sit eget sind, så vil det begynde at lave teknik og videnskab på et menneskeligt eller overmenneskeligt niveau, siger pioneren inden for kunstig intelligens.

En drøm. Moderne kunstig intelligens er stærkt afhængig af maskinlæring, en gren af ​​datalogi, der gør det muligt for maskiner at lære af data og erfaringer. Foto.

Moderne kunstig intelligens er stærkt afhængig af maskinlæring, en gren af ​​computervidenskab, der gør det muligt for maskiner at lære af data og erfaringer.

Alt dette betyder, at stærk generel AI vil være i stand til at skabe en AI, der er endnu smartere end sig selv , hvorefter der vil ske en intellektuel eksplosion – dvs. singularitet. Naturligvis er der mange forbehold til det, Goertzel prædiker, ikke mindst, at efter menneskelige standarder ville selv overmenneskelig kunstig intelligens ikke være så “forståelig” som vi er.

< p>Du kunne være interesseret: Will kunstig intelligens ødelægger os, og hvorfor tror nogle videnskabsmænd det?

I dette tilfælde kan det ikke udelukkes, at teknologiens udvikling vil fortsætte ad en lineær vej – som i et vakuum fra resten af ​​mennesket samfundet og den skade, vi gør på planeten. Alligevel er det en overbevisende teori – og i betragtning af hvor hurtigt kunstig intelligens er gået frem i løbet af de sidste par år, bør den ikke miskrediteres fuldstændigt.


Date:

by