Den længste vej i verden strækker sig over 30.000 kilometer og forbinder mange lande

I 2023 gennemførte forskere en undersøgelse og fandt ud af, at længden af ​​alle veje på Jorden når 21 millioner kilometer. Det største antal veje, som biler kan køre på, er anlagt i USA – deres samlet længde er 3 millioner kilometer. På listen over lande med de længste veje ligger Rusland på en femteplads med 1,5 millioner kilometer. I de fleste tilfælde er veje til at køre biler dækket af asfalt, men i nogle stater foretrækkes betonbelægning – det er dyrere, men har en længere levetid. Måske har du nogensinde undret dig overhvilken er den længste vej i verdenVi har svaret på dette spørgsmål, og der er mange meget lange veje på Jorden.

Den længste vej i verden strækker sig over 30.000 kilometer og forbinder mange lande. Pan-American Highway er inkluderet i Guinness Book of Records som den længste vej i verden. Foto.

The Pan-American Highway er inkluderet i Guinness Book of Records som den længste vej i verden

Indhold

  • 1 De længste motorveje
  • 2 panamerikanske Motorvej
  • 3 Asiatisk rute AH1
  • 4 Australian Highway 1

De længste motorveje

Hvis du søger på internettet efter navnet på den længste vej på Jorden, vil kilderne give forskellige resultater. Faktum er, at der ikke er noget klart svar på dette spørgsmål. Nogle veje anses for lange, men afbrydes med jævne mellemrum i flere kilometer. Der er også lange ruter, som er meget svære at rejse i bil. Og når vi taler om veje, mener vi normalt transportveje.

De længste motorveje. Kort over alle veje på Jorden. Foto.

Kort over alle veje på jorden

Artikel om emne: Disse 10 kort ændres dit verdensbillede på hovedet

Pan-American Highway

Ifølge de fleste kilder er den længste vej på planeten Jorden den Pan-American Highway. Den forbinder Syd- og Nordamerika ogstrækker sig 30.000 kilometer.

Den panamerikanske motorvej begynder i Alaska, i oliebyen Prudhoe Bay. Mens de kører langs den, passerer folk gennem mange klimatiske og økologiske regioner. For eksempel kan en bil i flere kilometer være omgivet af ørkener og derefter af tætte jungler og endda bjergpas. Når man rejser langs den panamerikanske motorvej, kan folk se Canada, Chile, Bolivia, Costa Rica og mange andre lande. Vejen ender i de sydligste regioner i Sydamerika.

Pan-American Highway. Længde af Pan-American Highway. Foto.

Længden af ​​den panamerikanske motorvej

Ideen om at bygge en panamerikansk motorvej opstod først i 1923. Ifølge den officielle version ønskede forfatterne af projektet at forene flere lande med denne rute. Men der er også en version, som USA ved hjælp af denne rute ønskede at øge salget af amerikanske biler – det er meget nemmere at levere dem til Latinamerika.

Byggeriet af Pan-American Highway viste sig at være en meget lang proces, hvilket var forventet. Endnu i 1970 var vejen ikke færdigbygget, og endnu i dag er den ikke færdig.

Pan-American Highway. Pan-American Highway i Atacama-ørkenen. Foto.

Pan-American Highway i Atacama-ørkenen

< p>For eksempel er der på ruten for den panamerikanske hovedvej en 87 kilometer lang sektion kendt som Darién Gap. Den begynder i Panamakanalen og strækker sig til den nordvestlige del af Colombia.

Pan American Highway. Pan American Highway i Ecuador. Foto.

Pan-American Highway i Ecuador

Dette område ligger i junglen, og der er ingen vej. Årsagen til dette var, at lokale beboere protesterede af frygt for deres kulturs sikkerhed. De frygtede især ødelæggelsen af ​​nationalparker. Oven i alt dette er dette område stadig et meget farligt sted. Faktum er, at det ofte besøges af medlemmer af farlige grupper og narkohandlere. Så måske er det godt, at der ikke er nogen vej til biler i Darya Gap.

Pan-American Highway. Darien hul på kortet. Foto.

Darién-gabet på kortet

På trods af afstanden, der er flere titusinder af kilometer lang, er den panamerikanske motorvej inkluderet i Guinness Rekordbog som “den længste motorvej.”

Læs også:Hvorfor betragtes den 100 kilometer lange Maya-vej som et teknisk vidunder?

Asiatisk rute AH1

Nogle kilder angiver den asiatiske rute AH1 som den længste vej. Det starter i Tokyo, Japan, passerer gennem den koreanske halvø, Sydøstasien, Indien og mange andre lande. Enden af ​​vejen ligger på grænsen mellem Tyrkiet og Bulgarien. Længden af ​​den asiatiske rute AH1når 20.557 kilometer.

Asiatisk rute AH1. Asiatisk rute AH1 på kortet. Foto.

Asiatisk rute AH1 på kortet

Men som med Pan-American Highway slutter denne vej. Faktum er, at der mellem Japan og Sydkorea er en havstrækning på 942 kilometer lang. Også den zone, der adskiller Sydkorea og Nordkorea, er lukket for de fleste almindelige borgere.

Mysteriet løst:Hvorfor Andesbjergene er de længste bjerge i verden

< h2>Australian Highway 1

Australian Highway 1 betragtes som den længste sammenhængende vej. Den blev videreført i 1955 og har en længde på 14.500 kilometer.Det er den længste nationale motorvej i verden og dækker alle eksisterende stater i Australien undtagen Brisbane og Darwin. For nylig satte ekstremsportsentusiaster fra Highway 1 to Hell-holdet rekord, idet de sejlede rundt om hele Australien på 5 dage, 13 timer og 43 minutter.

Australian Highway 1. Australian Highway 1 på kortet. Foto.

Australian Highway 1 på kortet

Påkrævet abonner på vores Zen-kanal for ikke at gå glip af interessante artikler. Tilmeld dig også vores Telegram-kanal!

Afslutningsvis skal det bemærkes, at der er en anden lignende artikel på vores hjemmeside. Den hedder “De 10 længste broer i verden” og kan varmt anbefales at læse for alle nysgerrige!


Date:

by