Varför äldre människor har stora öron och näsor – vetenskaplig förklaring

På Internet kan du stöta på ett “intressant faktum” att näsan och öronen är de enda delarna av människokroppen som växer under hela hans liv. Om du uppmärksammar äldre människors utseende kan du helt tro på detta. Många män och kvinnor över 70 har framträdande näsor och öron, och det finns till och med vetenskapliga bevis för detta. På 1900-talet genomförde forskare studier som visade att dessa kroppsdelar faktiskt blir större med tiden. Så vad händer, är allt detta sant? I själva verket är detta ett mycket mer komplext fenomen än det kan tyckas vid första anblicken. Läs vårt material så kommer du definitivt att vidga dina vyer.

Varför äldre människor har stora öron och näsor - en vetenskaplig förklaring. Överraskande nog studerade forskare på 1990-talet storleken på näsan och öronen hos äldre människor. Foto.

Overraskande nog studerade forskare på 1990-talet storleken på näsan och öronen hos äldre människor

Innehåll

  • 1 Stora näsor hos äldre
  • 2 Stora öron hos äldre
  • 3 Varför näsa och öronen blir stora
  • 4 Hur man förhindrar förstoring av näsa och öron

Stor näsa hos äldre personer

Enligt den vetenskapliga publikationen IFL Science genomförde forskare 1995 en studie med talande titel ”Varför har gamla människor stora öron? Observationer har visat att efter 30 års ålder växer en persons öron med 0,22 millimeter årligen.

Stora näsor hos äldre människor. Även de med små och snygga näsor kommer att ha större näsor i ålderdom. Foto.

Även de med små och snygga näsor kommer att ha större i ålderdom

En studie från 1997 gav nästan samma resultat. Det visade sig att vuxnas öron i genomsnitt blir 1,96 millimeter större. Forskare kom till och med fram till att genom att mäta omkretsen av öronen kan du ta reda på en persons ungefärliga ålder.

Slutligen genomförde forskare ett annat liknande experiment 1999. Författarna till denna studie skapade ansiktsmodeller av hundratals människor och fann återigen att ju äldre personen är, desto större öron.

Läs också:Den äldsta personen i världen dog 127 år gammal – vem äger den nya skivan?

Stora öron hos äldre människor

Forskning med titeln ”Why do old folk har stora näsor” ? existerar inte. Men 2002 studerade forskare ansiktena på 2 500 personer i åldern 0 till 97 år och fann att nässtorleken beror på ålder. Detta var väntat, eftersom bebisar har små kroppsdelar, medan vuxna är många gånger större.

Äldre människor har stora öron. Folks öron blir också större med åldern, det är ett faktum. Foto.

Människor blir också större när de åldras, det är ett faktum

Resultaten från en liknande studie 2011 bekräftade att människors näsor blir större när de åldras. När en person fyller 65–80 år börjar näsan uppta 15 % mer område av ansiktet än vid 18–30 år.

Du kanske är intresserad av:

strong> Vilka intressanta saker kan du lära dig om en person från tillståndet hos hans naglar

Varför näsan och öronen blir stora

Baserat på alla forskningsresultat som listas ovan kan vi dra slutsatsen att den mänskliga näsan och öronen verkligen växer konstant. Men det är inte så enkelt – ja, de blir större, men bara på grund av mätningen av broskets form och slapp hud.

Under livets gång slits en människas brosk och hud mycket . Detta uppstår på grund av viktökning och viktminskning, hormonella fluktuationer och fysisk skada. Om alla delar av en persons kropp är täckta med elastisk hud vid 18 års ålder, börjar de bokstavligen att sjunka vid 70 års ålder.

Varför näsan och öronen blir stora. Med åldern sjunker varje persons ansikte åtminstone lite. Foto.

Med åldern sjunker varje persons ansikte åtminstone lite

En persons näsa förstoras inte bara pga. för att förändra strukturer av brosk och hud. Enligt en plastikkirurg blir körtlarna vid nässpetsen förstorade när många åldras. Som ett resultat blir luktorganet bredare och tyngre – det börjar “titta ner”.

Huden på öronen börjar också sjunka, speciellt om en person bär tunga örhängen under hela sitt liv. Detta händer även med andra delar av kroppen, såsom hakan. Var uppmärksam på äldre människors ansikten, de flesta av dem har verkligen mycket slapp hud.

Alla borde veta detta:Hur man tar reda på din biologiska ålder och bromsar åldrandet av kroppen

Hur man förhindrar förstoring av näsa och öron

När vi åldras kommer var och en av oss att uppleva större näsor och öron. Många skulle vilja slippa detta, men utan plastikkirurgi är det nästan omöjligt att göra detta. Enligt forskare är den främsta boven för att slappa kroppsdelar i hög ålder naturen, eller mer exakt, tyngdkraften. Tyvärr, även om du verkligen vill hålla dig i form på äldre dagar, kan fysikens lagar inte upphävas.

Hur man förhindrar att näsan och öronen blir större. Du kan bibehålla ett bra utseende på äldre dagar genom att leva en hälsosam livsstil som möjligt. Foto.

Du kan upprätthålla ett bra utseende i hög ålder genom att leva en hälsosam livsstil som möjligt

Med åldern sker många olika processer i människokroppen. De, i synnerhet, får äldre människor att lukta konstigt – folk beskriver det som “fet och gräsigt”. Under många år kunde forskarna inte förstå vad detta hängde ihop med, men 2022 fann man äntligen svaret. Det visar sig att huden på människor efter 60 år eller senare börjar utsöndra omega-7-fetter, som sönderfaller till 2-nonenal i luften. Du kan läsa mer om detta i vår artikel “Forskare har upptäckt varför äldre människor luktar konstigt.”

Du hittar ännu fler intressanta artiklar i våra Zen- och Telegram-kanaler. Se till att prenumerera!

Vid 70 års ålder är det omöjligt att se 18 ut – inte ens de bästa plastikkirurgerna kan hjälpa till att uppnå detta resultat. Men varje person kan behålla sin intelligens och styrka tack vare ett kosttillskott. Vi pratar om en kombination av glycin och N-acetylcystein, som också är känt som GlyNAC.


Date:

by