To meter “terrorfugle” – de vigtigste rovdyr i Antarktis for 50 millioner år siden

I øjeblikket er Antarktis ikke særlig rig på fauna, da det er et iskoldt kontinent med et ekstremt klima. Mest af alt er det forbundet med harmløse pingviner, der vralter langs isen på kysten. Antarktis var dog ikke altid så koldt og livløst. For cirka 50 millioner år siden var kontinentet grønt med en overflod af forskellige dyr og fugle. Blandt dem var der et forfærdeligt væsen – en to meter rovfugl, som blev kaldt “rædselsfuglen” eller “rædselsmonster”. Måske var det det mest grusomme og farlige rovdyr i Antarktis.

To meter lange

«Bird of Terror» var det farligste rovdyr i Antarktis for millioner af år siden

Gamle rovfugle fra Antarktis

Et hold videnskabsmænd var ved at udgrave La Meseta-formationen, et eocæn sediment på Seymour Island i Antarktis. Fossiler fra små pattedyr, som var almindelige på øen, fandtes normalt her. Disse var hovedsageligt pungdyr insektædere. Der var også små rovfugle, men forskerne havde aldrig fundet rester af store rovdyr.

Men på et tidspunkt faldt forskerne over noget usædvanligt – to forstenede kløer på 8 centimeter lange. De antog straks, at kløerne tilhørte et ikke-flyvende væsen kendt som “rædselsfuglen”. Forskere gav dette navn til fugle af den uddøde familie Phorusrhacidae (Phorusrhacidae). De var hovedsageligt store og aktive rovdyr.

En gammel rovfugl fra Antarktis. Fororacos fugle var store og adrætte rovdyr. Foto.

Fororacos-fugle var store og adrætte rovdyr

Fororacos-fugle

Phororacids eller phooracider er uddøde rovfugle, der levede for mellem 62 og 0,1 millioner år siden. Deres højde nåede tre meter. En af de største arter, kendt som Titanis walleri, levede i Nordamerika, indtil den uddøde for 2 millioner år siden.

Den største art af fororacos er clenken. Denne fugl voksede op til tre meter og havde det største kranium blandt fugle – 75 centimeter. De levede for 15 millioner år siden på det moderne Argentinas område. De sidste repræsentanter for fororacos døde ud for cirka 100 tusind år siden.

Formentlig løb fuglene hurtigt. De havde ikke en særlig kraftig bidekraft, men de kunne ramme. Derfor har Fororacos højst sandsynligt indhentet deres bytte og ramt det med øredøvende slag.

Fororacos fugle. Skrækfugle voksede op til tre meter i højden. Foto.

Terrorfugle voksede op til tre meter høje

Antarktis økosystem< /p>

Antarktis økosystem

h2>

Uheldigvis fandt forskerne udover kløerne ikke andre dele af skelettet. Derfor er det umuligt nøjagtigt at bestemme deres ejer. Men fossilernes karakteristiske træk og alder indikerer, at rovfuglen specifikt tilhørte Fororacosidae eller en gruppe tæt på dem.

Ifølge videnskabsmænd var fuglen omkring 2 meter høj og vejede omkring 100 kilo. Hun var en glubsk jæger, der hovedsageligt fodrede sig med små og mellemstore hvirveldyr. Store kløer og krogede næb gjorde det muligt for dem at fange hovdyr og pungdyr, der beboede øen. Det rapporterer forskernes forfattere i tidsskriftet Palaeontologia Electronica.

Forskere spekulerer i, at fuglen, som knoglerne tilhørte, var i toppen af ​​fødekæden. Denne opdagelse, mener de, ændrer forståelsen af ​​tidlige eocæn Antarktis kontinentale økosystemer. Som nævnt ovenfor antog forskerne før denne opdagelse, at økosystemer ikke indeholdt så store rovdyr.

Økosystemet i det gamle Antarktis. Forskere kan kun gætte, hvordan de gamle fugle så ud. Foto.

Forskere kan kun gætte, hvordan gamle fugle så ud

Forskere håber, at de vil være i stand til at finde andre fossiler, der vil give mere information om “terrorfuglene” og det miljø, de levede i for millioner af år siden. I øjeblikket hjælper erosion og klimaopvarmning med dette. Lad os huske på, at smeltningen af ​​gletsjere og permafrost gør det muligt for videnskabsmænd at gøre arkæologiske og palæontologiske fund.

Ifølge forskerne selv er de antarktiske øer udsat for betydelig erosion, på grund af hvilken nye fossiler opdages hvert år . Som et resultat gives der en unik mulighed for at lære mere om gamle økosystemer.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Lad os endelig minde dig om, at der lever mange fantastiske og meget store rovfugle på Jorden den dag i dag. Vi talte for nylig om skonæb — et væsen, der bliver op til halvanden meter i højden og ligner en pterosaur i udseende. Denne fugl lever hovedsageligt af fisk, men nogle gange spiser den endda små krokodiller.


Date:

by