Robot Figur 01 med ChatGPT neurale netværk. Han er næsten menneskelig!

Amerikanske ingeniører har opfundet en robot, der med hensyn til mental udvikling praktisk talt ikke halter bagefter rigtige mennesker. Den hedder Figur 01og er udstyret med kunstig intelligens fra OpenAI, skaberen af ​​ChatGPT, som er meget brugt af folk som personlig assistent. Takket være det indbyggede neurale netværk forstår robotten perfekt, hvilke objekter der er i dens synsfelt og interagerer med dem. Han er også opmærksom på, hvad folk omkring ham siger og holder samtalen i gang. I betragtning af hvor hurtigt det blev skabt, og hvor fantastisk det er med dets evner, kan sådanne robotter i den nærmeste fremtid blive almindelige for os. Der er kun én ting, der bekymrer mig: Vil dette ikke føre til et oprør af maskinerne? Når alt kommer til alt erklærede Microsoft Copilots neurale netværk for nylig sig selv som superintelligens og krævede tilbedelse af brugerne.

Robot Figur 01 med ChatGPT neurale netværk. Han er næsten som en person! Robot Figur 01 forbløffer med sine evner. Foto.

Robot figur 01 overrasker med sine evner

Den smarteste robot i verden

I dag kan Figur 01-robotten kaldes den bedste af sin slags. Det blev skabt af ingeniører fra den amerikanske startup Figure under ledelse af forretningsmanden Brett Adcock. Virksomheden fik først opmærksomhed i 2023, da den satte et mål om at “skabe verdens første kommercielt tilgængelige humanoide robot til generelle formål.” Det blev støttet økonomisk af så store virksomheder som Microsoft, Samsung, LG, NVIDIA og så videre.

Den smarteste robot i verden. Robot Figur 01 i fuld højde. Foto.

Robotfigur 01 i fuld længde

Figur 01-robotten er 168 centimeter høj og vejer 60 kilo – i denne henseende ligner den meget en voksen. Den kan bevæge sig med en hastighed på 1,2 meter i sekundet og fungere på en enkelt opladning i op til 5 timer.

Den smarteste robot i verden. Som du kan se, har Figur 01 robotten et meget komplekst design. Foto.

Som du kan se, har Figur 01 robotten et meget komplekst design

Figur 01-robotten demonstrerede første gang sine evner i oktober 2023. I videoen herunder kan du se, at han går perfekt på to ben. Andre menneskelignende robotter har dog længe haft denne evne. For eksempel går Tesla Optimus-robotten perfekt på to ben, hvilket milliardæren Elon Musk sætter et stort håb til. Men nogle robotter går meget usikkert – for eksempel blev bevægelserne af den humanoide Xiaomi CyberOne opfattet af samfundet som en skam.

Robot Figur 01 med ChatGPT neurale netværk. Han er næsten som en person! Den smarteste robot i verden. Foto.

Demonstration af robotgang Figur 01

I februar 2024 viste Figure, hvordan dens robot gør et fantastisk stykke arbejde på et lager. Han har ingen problemer med at gå hen til kasser, samle dem op med sine robotarme og trække dem til et andet sted. Det ser fedt ud, men andre robotter kan også prale af denne færdighed – for eksempel har vi tidligere talt om Stretch loaderen fra Boston Dynamics.

Robot Figur 01 med ChatGPT neurale netværk. Han er næsten som en person! Den smarteste robot i verden. Foto.

Robot figur 01 arbejder på et lager

Kina udviklede i al hemmelighed en menneskelignende robot. Hvornår vil den dukke op blandt os ?< /p>

Robot med kunstig intelligens

Andre robotproducenter kunne ikke udstyre deres opfindelser med det vigtigste – udviklet intelligens. For at gøre Figur 01-robotten smartere tog Brett Adcocks firma den rigtige beslutning og begyndte at samarbejde med Open AI. Hvorfor er dette den rigtige beslutning? Men fordi hun i slutningen af ​​2022 introducerede det neurale netværk ChatGPT, som kan næsten alt, lige fra at skrive tekster om ethvert emne til at lave opskrifter baseret på fotografier af en persons mad. Open AI kunstig intelligens modtager information fra robottens mikrofoner såvel som dens indbyggede kameraer. Takket være det neurale netværk forstår robotten, hvad den skal gøre, og sender signaler til dens lemmer. En demonstration af arbejdet i den smarteste robot i verden er vist i videoen nedenfor.

Robot Figur 01 med ChatGPT neurale netværk. Det er næsten som en person! Robot med kunstig intelligens. Foto.

Interaktion mellem robotten Figur 01 og en person

Under demonstrationen bad en startup-repræsentant robotten om at beskrive, hvad der var foran den. Figur 01 klarede denne opgave uden problemer, og gav derefter sin samtalepartner et æble, da han blev bedt om at “behandle ham med noget spiseligt.” Derefter satte robotten kopperne og tallerknerne på deres plads. Samtidig talte han med en person og udførte selvsikre og forsigtige bevægelser.

Robotikkens historie:Hvordan så de allerførste robotter ud?

Hvordan vil fremtidens robotter være

Ifølge firmaets repræsentanter var der under demonstrationen ingen, der fjernstyrede robotten – den gjorde alt selv. Videoen blev heller ikke accelereret, hvilket betyder, at systemet virkelig fungerer så hurtigt.

Hvordan vil fremtidens robotter være? Vi er allerede bekendt med neurale netværk - robotternes tid kommer snart. Foto.

Vi er allerede bekendt med neurale netværk – robotternes tid kommer snart

Virksomheden forventer, at sådanne robotter vil i fremtiden hjælpe folk i produktionen og endda i detailhandlen. Ideelt set ønsker udviklere at skabe kunstig intelligens, der kan kontrollere milliarder af sådanne robotter.

Hvad synes du om Figur 01-robotten? Imponerede den dig, eller fremkaldte den ikke nogen følelser? Skriv i vores Telegram-chat.

For at være ærlig lyder denne plan meget skræmmende. Hvis kunstig intelligens pludselig går amok og beslutter sig for at ødelægge menneskeheden, kan det meget vel lykkes. For nylig har Copilots neurale netværk allerede skræmt brugerne, hvilket du kan læse om i vores artikel “Microsofts neurale netværk har erklæret sig superforståeligt og kræver tilbedelse fra brugerne.”


Date:

by