Hvorfor ældre mennesker har store ører og næser – videnskabelig forklaring

På internettet kan du støde på en “interessant kendsgerning”, at næse og ører er de eneste dele af den menneskelige krop, der vokser gennem hele livet. Hvis du er opmærksom på udseendet af ældre mennesker, kan du helt tro på dette. Mange mænd og kvinder over 70 har fremtrædende næser og ører, og det er der endda videnskabelig dokumentation for. I det 20. århundrede gennemførte videnskabsmænd undersøgelser, der viste, at disse kropsdele faktisk bliver større over tid. Så hvad sker der, er alt dette sandt? Faktisk er dette et meget mere komplekst fænomen, end det kan se ud ved første øjekast. Læs vores materiale, og du vil helt sikkert udvide din horisont.

Hvorfor ældre mennesker har store ører og næser - en videnskabelig forklaring. Overraskende nok undersøgte forskere i 1990'erne størrelsen af ​​næse og ører hos ældre mennesker. Foto.

Overraskende nok undersøgte forskere i 1990'erne størrelsen af ​​næse og ører hos ældre mennesker

Indhold

  • 1 Store næser hos ældre mennesker
  • 2 Store ører hos ældre
  • 3 Hvorfor næse og ører bliver store
  • 4 Sådan forhindres forstørrelse af næse og ører

Stor næse hos ældre mennesker

Ifølge den videnskabelige publikation IFL Science gennemførte forskere i 1995 en undersøgelse med sigende titel “Hvorfor har gamle mennesker store ører? Observationer har vist, at efter en alder af 30 vokser en persons ører med 0,22 millimeter årligt.

Store næser hos ældre mennesker. Selv dem med små og pæne næser vil have større næser i alderdommen. Foto.

Selv dem med små og pæne næser vil have større i alderdommen

En undersøgelse fra 1997 gav næsten det samme resultat. Det viste sig, at voksnes ører i gennemsnit bliver 1,96 millimeter større. Forskere kom endda til den konklusion, at man ved at måle omkredsen af ​​auriklen kan finde ud af en persons omtrentlige alder.

Endelig udførte forskere et andet lignende eksperiment i 1999. Forfatterne af denne undersøgelse skabte ansigtsmodeller af hundredvis af mennesker og fandt igen ud af, at jo ældre personen er, jo større er deres ører.

Læs også:Den ældste person i verden døde 127 år gammel – hvem ejer den nye plade?

Store ører hos ældre mennesker

Forskning med titlen “Hvorfor gør gammel folk har store næser” ? eksisterer ikke. Men i 2002 undersøgte forskere ansigterne på 2.500 mennesker i alderen 0 til 97 år og fandt ud af, at næsestørrelsen afhænger af alderen. Dette var forventet, fordi babyer har små kropsdele, mens voksne er mange gange større.

Ældre mennesker har store ører. Folks ører bliver også større med alderen, det er et faktum. Foto.

Folks ører bliver også større, når de bliver ældre, det er en kendsgerning

Resultaterne af en lignende undersøgelse i 2011 bekræftede, at folks næser bliver større, når de bliver ældre. Når en person bliver 65-80 år, begynder næsen at optage 15 % mere område af ansigtet end ved 18-30 år.

Du kan være interesseret i:

strong> Hvilke interessante ting kan du lære om en person fra hans negles tilstand

Hvorfor næsen og ørerne bliver store

Baseret på alle ovennævnte forskningsresultater kan vi konkludere, at menneskets næse og ører faktisk vokser konstant. Men det er ikke så enkelt – ja, de bliver større, men kun på grund af målingen af ​​bruskens form og slap hud.

I løbet af livet slides en persons brusk og hud meget . Dette opstår på grund af vægtøgning og -tab, hormonelle udsving og fysisk skade. Hvis alle dele af en persons krop i en alder af 18 er dækket af elastisk hud, begynder de bogstaveligt talt at synke i en alder af 70.

Hvorfor næse og ører bliver store. Med alderen falder hvert menneskes ansigt i det mindste lidt. Foto.

Med alderen falder enhver persons ansigt i det mindste lidt

En persons næse forstørrer ikke kun pga. til at ændre strukturer i brusk og hud. Ifølge en plastikkirurg bliver kirtlerne ved næsespidsen forstørrede, når mange mennesker bliver ældre. Som et resultat bliver lugteorganet bredere og tungere – det begynder at “se ned.”

Huden på ørerne begynder også at synke, især hvis en person bærer tunge øreringe hele livet. Dette sker også med andre dele af kroppen, såsom hagen. Vær opmærksom på ældre menneskers ansigter, de fleste af dem har virkelig meget slap hud.

Alle bør vide dette:Sådan finder du ud af din biologiske alder og bremser ældningen af kroppen

Sådan forhindrer man forstørrelse af næse og ører

Når vi bliver ældre, vil hver af os opleve større næser og ører. Mange vil gerne undgå dette, men uden plastikkirurgi er det næsten umuligt at gøre dette. Ifølge videnskabsmænd er hovedsynderen for hængende kropsdele i alderdommen naturen, eller mere præcist tyngdekraften. Ak, selvom du virkelig ønsker at forblive i form i alderdommen, kan fysikkens love ikke annulleres.

Sådan forhindrer du din næse og ører i at blive større. Du kan bevare et godt udseende i alderdommen ved at føre den sundeste livsstil som muligt. Foto.

Du kan bevare et godt udseende i alderdommen ved at føre den sundeste livsstil som muligt

Med alderen sker der mange forskellige processer i menneskekroppen. De får især ældre mennesker til at lugte mærkeligt – folk beskriver det som “fedtet og græsagtigt”. I mange år kunne forskerne ikke forstå, hvad det var forbundet med, men i 2022 blev svaret endelig fundet. Det viser sig, at huden på mennesker efter 60 år eller senere begynder at udskille omega-7 fedtstoffer, som nedbrydes til 2-nonenal i luften. Du kan læse mere om dette i vores artikel “Forskere har opdaget, hvorfor ældre mennesker lugter mærkeligt.”

Du finder endnu flere interessante artikler i vores Zen- og Telegram-kanaler. Sørg for at abonnere!

I en alder af 70 er det umuligt at se 18 ud – selv de bedste plastikkirurger kan ikke hjælpe med at opnå dette resultat. Men enhver person er i stand til at bevare intelligens og styrke takket være ét kosttilskud. Vi taler om en kombination af glycin og N-acetylcystein, som også er kendt som GlyNAC.


Date:

by