Sådan stopper du med at føre en stillesiddende livsstil – videnskabsmænd har bevist, at det er nemt

I dag fører et stort antal voksne en stillesiddende livsstil. Vi taler ikke kun om kontoransatte, der er tvunget til at bruge 6 eller flere timer ved computeren. Glem ikke, at bilister også sidder ét sted og praktisk talt ikke bevæger sig. Hvis du ikke er aktiv nok i løbet af dagen, tager en person hurtigt på i overvægt, øger risikoen for hjerteproblemer, svækker muskler og knogler, og der opstår mange andre destruktive processer. At undgå en stillesiddende livsstil er nogle gange umuligt, fordi arbejdet for mange af os er tæt forbundet med det. Er det muligt på en eller anden måde at kompensere for den forvoldte skade? Det mener videnskabsmænd.

Sådan stopper man med at leve en stillesiddende livsstil - videnskabsmænd har bevist, at det er nemt. Nogle mennesker fører en stillesiddende livsstil, ikke på grund af arten af ​​deres arbejde, men på grund af dovenskab. Foto.

Nogle mennesker fører en stillesiddende livsstil, ikke på grund af arten af ​​deres arbejde, men på grund af dovenskab< /p>

Er der nogen fordel ved at gå

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i British Journal of Sports Medicine kan du kompensere for skaden ved en stillesiddende livsstil ved at tage flere skridt i løbet af dagen. Opdagelsen kan virke banal og hakket – vi ved alle allerede godt, at enhver person anbefales at tage mindst 10.000 skridt om dagen. Der har dog været få overbevisende beviser for, at det hjælper med at reducere sandsynligheden for tidlig død som følge af fysisk inaktivitet. Derfor er undersøgelsen ganske værdig til vores opmærksomhed.

Er der nogen fordele ved at gå? Kun de dovne skriver ikke om behovet for at tage 10.000 skridt hver dag. Foto.

Kun de dovne skriver ikke om, at du skal tage 10.000 skridt hver dag

< p>Som en del af det videnskabelige arbejde undersøgte australske forskere data om aktiviteten og sundhedstilstanden for 72.174 mennesker. Forskere opnåede information om fysisk aktivitet takket være bærbare enheder, der tæller antallet af skridt og tid brugt på at sidde uden at bevæge sig. Data om frivilliges helbredsstatus blev hentet fra UK Biobank, et projekt oprettet i 2006, hvor videnskabsmænd har indsamlet oplysninger om et stort antal menneskers helbred i mindst 30 år.

Relateret artikel:< /strong>Hvor mange skridt om dagen skal du tage fra et videnskabeligt synspunkt?

Hvordan påvirker gåture dit helbred

Som det viste sig, bruger moderne mennesker i gennemsnit 10,6 timer i siddende stilling. Mænd og kvinder, der ikke tog skridt til at ændre deres situation, havde dårligere helbred end andre. Men at tage 10.000 skridt dagligt reducerede faktisk risikoen for sygdom og pludselig død fra en stillesiddende livsstil. Vi taler især om at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 21 % og sandsynligheden for død med 39 %.

Hvordan går gang påvirker dit helbred. Mangel på aktivitet i løbet af dagen dræber langsomt og sikkert folk. Foto.

Mangel på aktivitet i løbet af dagen dræber langsomt og sikkert folk

Selvom en person gik 5.000 skridt om dagen, reducerede det skaden ved lange siddeperioder til det halve, hvilket er et meget opmuntrende resultat. Så alle mennesker med et stillesiddende arbejde anbefales at rejse sig fra deres pladser så ofte som muligt og tage en kort gåtur, i det mindste rundt på kontoret eller lejligheden. Men det er endnu bedre, hvis det er en tur i den friske luft – ideel, hvis en person går på arbejde.

Alternativ mening: Hvorfor er udsagnet om fordelene ved 10.000 skridt om dagen en myte?

Sådan fører man en aktiv livsstil

Det er vigtigt at bemærke, at gåture er den enkleste og endda banale måde at kompensere for skaden ved en stillesiddende livsstil. Der er bedre måder at forblive sund på, mens du arbejder stillesiddende.

Ideelt set bør du holde pauser hvert 20.-30. minut, mens du arbejder. Og i stedet for at læse nye beskeder i instant messengers, er du nødt til at gå væk fra din arbejdsplads, give dine øjne en pause og dyrke noget fysisk træning. For eksempel kan du i hver pause lave squats, udfald eller stå på en planke. Ved at gøre disse pauser til en vane, kan din livsstil stille og roligt blive aktiv.

Sådan fører du en aktiv livsstil. Aktive pauser under arbejdet kan redde dig fra ryg- og lændesmerter. Foto.

Aktive pauser under arbejdet kan spare dig for ryg- og lændesmerter

Nogle mennesker bliver hjulpet af at have et løbebånd eller en motionscykel derhjemme – de kan bruges, mens de ser tv-serier og taler i telefon. Derudover kan forskellige aktiviteter gøres til en del af dit liv. For eksempel kan du i stedet for at tage elevatoren op og ned altid tage trapperne. Og du kan i det mindste nogle gange afvise en robotstøvsugers “tjenester” og selv vaske gulvene.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde går du ikke glip af en eneste interessant artikel!

Generelt er en stillesiddende livsstil et stort problem, som påvirker mange mennesker. Derfor studerer videnskabsmænd dens effekt på menneskers sundhed på alle mulige måder. De forsker, og vi skriver om resultaterne. Sørg for at læse vores artikler “Hvad er farerne ved en stillesiddende livsstil, og hvad skal man gøre ved det” og “Det er nemt at reducere skaderne fra en stillesiddende livsstil.” Fra dem vil du modtage meget vigtig information til dig selv!


Date:

by