Ord, som selv en sovende menneskehjerne forstår og opfatter

I den gamle sovjetiske film “Big Change” er der et øjeblik, hvor Evgeny Leonovs helt lyttede og huskede information i en drøm. Eksperimentet var vellykket, men i stedet for et afsnit af historien huskede han en radioeventyrhistorie. I denne komediescene, som det viste sig for nylig, er der en vis sandhed – i en drøm fortsætter vi virkelig med at høre, og det, vi hører, kan påvirke hjernen og hele kroppen. Denne konklusion blev nået af personalet på universitetet i Liège. Under deres eksperiment gav de sovende mennesker at lytte til forskellige sætninger og sporede hvilke, og hvordan kroppen reagerede på dem. Det viste sig, at hjernen kun reagerer på enkelte ord.

Ord, som selv den sovende menneskelige hjerne forstår og opfatter. Hjernen i en drøm opfatter nogle ord og reagerer endda på dem. Foto.

Hjernen i en drøm opfatter nogle ord og reagerer endda på dem

Hjernen forstår ord i en drøm

I deres undersøgelse gav forfatterne til værket sovende mennesker enten neutrale ord eller afslappende og beroligende ord at lytte til. De frivilliges hjerner opfattede og reagerede kun på beroligende og afslappende ord. Som forfatterne til værket rapporterer, forbedrer disse ord slow-wave hjerneaktivitet i den langsomme fase. Samtidig blev selve fasen længere. Som et resultat følte folk sig mere søvnige.

Således hjælper beroligende ord hjernen til at hvile. Samtidig påvirkede neutrale ord ikke søvnkvaliteten. Forfatterne af arbejdet rapporterer dette i Journal of Sleep Research. Resultatet kom dog ikke som en overraskelse, da tidligere undersøgelser allerede har vist en sådan effekt fra afslappende ord. Men nu har videnskabsmænd besluttet at finde ud af, hvordan ord virker ikke kun på hjernen, men også på resten af ​​kroppen.

Hjernen forstår ord i en drøm. I en drøm reagerer hjernen på beroligende ord. Foto.

I en drøm reagerer hjernen på beroligende ord

Hørte ord i en drøm påvirker organernes funktion

Under deres eksperiment registrerede videnskabsmænd også kardiogrammet af sovende mennesker. Som det viste sig, sænkes pulsen, når en person hører beroligende ord. Det er vigtigt at understrege, at vi taler om ord, og ikke nogen beroligende lyde eller musik.

Det betyder, at hjernen ikke kun skal høre sætningerne, men også forstå deres betydning, tage til efterretning og reagere derefter. Reaktionen, som nævnt ovenfor, var en dybere fordybelse i søvn og en opbremsning i hjertefrekvensen.

Er det muligt at lære i en drøm

Lad os nu vende tilbage til Evgenys helt Leonov, der forsøgte at huske et kapitel fra lærebogen i en drøm. Hvis den menneskelige hjerne virkelig er i stand til at høre og forstå ord, opstår spørgsmålet, er det muligt at huske ny information på denne måde, som det blev vist i filmen? For at finde ud af det udførte en anden gruppe videnskabsmænd et eksperiment, der involverede 20 voksne.

Er det muligt at lære i en drøm. Den menneskelige hjerne er virkelig i stand til at huske information i en drøm. Foto.

Den menneskelige hjerne er faktisk i stand til at huske information under søvn

Under søvn fik frivillige hvid støj at lytte til , men ind i mellem spillede visse lyde. Deltagerne i eksperimentet skulle genkende disse lyde efter at have vågnet.

Det viste sig, at folk virkelig kun er i stand til at huske, hvad de hørte i en drøm, når informationen kommer i løbet af den hurtige fase af søvnen, også kendt som REM-søvn, når en person laver mange øjenbevægelser. Som undersøgelsesforfatterne rapporterer i et papir offentliggjort i tidsskriftet Nature Communications, sker der i den hurtige fase visse bølger i hjernen, der indikerer læring. Under andre faser af søvnen opstår der ingen bølger, der er karakteristiske for indlæring.

Det er dog endnu ikke klart, om hjernen husker information specifikt i en drøm, eller i dette øjeblik vågner den delvist. Det er allerede kendt, at den menneskelige hjerne kan sove “i dele.” Derfor kan det antages, at en del af hjernen vågner op i dette øjeblik og husker lydinformationen. Men under alle omstændigheder sov deltagerne i eksperimentet selv på det tidspunkt, hvor lydene blev udsendt.

Er det muligt at lære i en drøm. Hjernen kan ikke forbinde information modtaget i en drøm med hinanden. Foto.

Hjernen kan ikke forbinde information modtaget i en drøm med hinanden

< p>Selvfølgelig, individuelle lyde — Disse er stadig ikke sætninger eller endda ord. Men det er meget muligt, at hjernen kan huske mere kompleks information. Det er dog usandsynligt, at du vil være i stand til at lære fuldt ud i søvne, som i filmen “Big Break.” En undersøgelse offentliggjort i Scientific Reports viste, at selvom hjernen kan huske information, er den ikke i stand til at etablere forbindelser mellem den modtagne information.

Læring kræver ikke kun at høre og huske data, men også at forstå, hvordan de er forbundet med hinanden. . Men i løbet af denne undersøgelse fik folk information at lytte til under den langsomme søvnfase og ikke under hurtig søvn. Derfor er det for tidligt at drage endelige konklusioner.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Lad os endelig minde dig om, at hjernen i en drøm faktisk ikke hviler, men aktivt arbejder og udfører visse handlinger. Som for nylig opdaget, er en af ​​disse handlinger at genkalde information, der blev modtaget i løbet af dagen. Dette betyder dog ikke, at en person skal drømme om gentagelser af oplevelsen.


Date:

by