Miljardär dog i Tesla Model X – vem är skyldig?

Tesla, som tillverkar de mest kända elbilarna, ställs återigen inför ett problem. I februari 2024 blev det känt om döden av en av de mest inflytelserika kvinnorna i världen, miljardären Angela Chao. Under en månad avslöjade familjen inte detaljer om hennes död, med hänvisning till den pågående utredningen. I mars avslöjades orsaken, och det visade sig att kvinnan drunknade i sin egen damm när hon var inne i en låst Tesla Model X. Hon räddades med hjälp av bärgare, men det var för sent – ​​hon låg under vatten för länge och kunde inte återupplivas. Man tror att hon missbrukade pekskärmen och fick bilen att röra sig bakåt istället för framåt.

En miljardär dog inuti en Tesla Model X - vem är skyldig? En berömd miljardärs död förknippas med en Tesla Model X. Foto.

En berömd miljardärs död förknippas med en Tesla Model X

Angela Chaos död

h2>

Angela Chao var en av de mest kända och inflytelserika kvinnorna i USA. Hon var VD för Foremost Group, som spelar en viktig roll inom området godstransporter med fartyg. Hon var också syster till den tidigare amerikanska transportministern Elaine Chao.

Angela Chaos död. Miljardären Angela Chao. Foto.

Miljardären Angela Chao

Olyckan som kostade Angela Chao livet inträffade den 10 februari 2024. Enligt uppgifter som journalister fått från Wall Street Journal bjöd den 50-åriga miljardären på tröskeln till denna dag sina vänner till hennes ranch i Texas. De firade kinesiskt nyår och kvinnan lämnade sina vänner på pensionatet. Själv skyndade hon till sitt hus, eftersom hennes 3-årige son väntade på henne där. För att spara tid bestämde hon sig för att åka Tesla Model X – resan skulle bara ha tagit 4 timmar.

Det fanns inga tecken på problem, men några minuter efter att hon lämnat ringde hon sina vänner i panik . Hon skrek att hon av misstag backade, bilen välte och började sjunka ner i dammen.

Angela Chaos död. Tesla Model X har falkvingade dörrar. Foto.

Tesla Model X har falkvingedörrar

Kvinnans vänner ringde omedelbart räddningspersonal. Men på grund av terrängen fick de gå till dammen. Efter det stötte de på ett annat problem – varken utrymningsluckan eller dörrarna öppnades för att rädda kvinnan ur fällan. Räddningspersonalen var också orolig för att bli elektricerade då de hade att göra med en elbil i vattnet. Elbilar är dock utformade så att de inte utgör ett sådant hot även under vatten. Därefter drogs Angela Chaos kropp i land, men hon var redan död.

Läs också:Vilken är den största faran med Teslas autopilot, som kan leda till olyckor?

Risk för Tesla-bilar

Experter har redan studerat omständigheterna kring Angela Chaos död. Enligt dem hade hon bara ungefär en minut på sig att ta sig ur den sjunkande bilen. Hon kunde ha räddats genom att trycka på knappen för att sänka fönstret, men detta korta ögonblick missades. Efter detta fanns det fortfarande hopp om att kvinnan skulle kunna krossa rutan. Men i Tesla Model X och andra bilar består den av flera härdade glasögon. Nöddörröppningssystemet fungerade inte eftersom det var ett förväntat fel i elektroniken.

Faran med Tesla-bilar. Tesla-bilar har härdat glas som består av flera lager. Foto.

Teslabilar har härdat glas som består av flera lager

Man tror att Angela Chao av ​​misstag svepte bilens pekskärm i fel riktning, vilket fick den att röra sig bakåt. Därför skyller vissa personer på sociala nätverk på touchkontrollen av Tesla Model X för olyckan. Användare kritiserar också bilens komplexa dörröppningssystem för nödsituationer. Men miljonärens änkeman Jim Breuer klandrar inte Tesla och har länge ansett Elon Musk som sin vän. Enligt honom älskade hans fru bilar av detta märke eftersom de inte skadar miljön.

Ingen vet vem som är skyldig till det inträffade. Kanske borde Tesla verkligen återigen tänka på säkerheten för sina bilar. Mest av allt verkar det som att det inte finns någon att skylla på i situationen, och det är bara en olycka.

Du kommer att vara intresserad:Hur gjorde Elon Musk och andra miljardärer bli världens rikaste? p>

Teslas reaktion på olyckan

Tesla gav inga kommentarer om vad som hände – vi kunde åtminstone inte hitta dem. Kanske kommer den här incidenten att tvinga ingenjörer att arbeta med nödöppning av dörrar. Tidigare har människor redan dött när de kört Tesla-bilar – autopiloten var skyldig till ett av dödsfallen. Och dessa fall blev orsaken till stora skandaler.

Teslas reaktion på en olycka. Teslabilar råkar ut för olyckor, men inte oftare än andra. Foto.

Teslabilar råkar ut för olyckor, men inte oftare än andra

Vad tycker du om detta? du?Dela din åsikt i vår Telegram-chatt.

Tesla har haft många problem på sistone. I december 2023 började personer som redan hade beställt Tesla Cybertruck elektriska pickup-truckar ta emot sina bilar. Folk hade frågor om utseendet på denna SUV även vid tillkännagivandet 2019. Det ser inte bara ut som en grovhuggen metallbit, utan en månad efter mottagandet började bilen rosta i ägarnas garage. Du kan läsa mer om denna obehagliga situation i vår artikel “Den dyra Tesla Cybertruck-pickupen rostar på två månader – ännu ett misslyckande för Elon Musk?”


Date:

by