Hur man slutar leda en stillasittande livsstil – forskare har visat att det är enkelt

I dag lever ett stort antal vuxna en stillasittande livsstil. Vi talar inte bara om kontorsanställda som tvingas tillbringa 6 eller fler timmar vid datorn. Glöm inte att bilförare också sitter på ett ställe och praktiskt taget inte rör sig. Om du inte är tillräckligt aktiv under dagen går en person snabbt upp i övervikt, ökar risken för hjärtproblem, försvagar muskler och skelett och många andra destruktiva processer uppstår. Att undvika en stillasittande livsstil är ibland omöjligt, eftersom arbetet för många av oss är nära relaterat till det. Är det möjligt att på något sätt ersätta skadan? Det tror forskare.

Hur man slutar leda en stillasittande livsstil - forskare har bevisat att det är lätt. Vissa människor leder en stillasittande livsstil, inte på grund av deras arbete, utan på grund av lättja. Foto.

Vissa människor lever en stillasittande livsstil, inte på grund av deras arbete, utan på grund av lättja< /p>

Finns det någon fördel med att gå

Enligt en studie publicerad i British Journal of Sports Medicine kan du kompensera för skadorna av en stillasittande livsstil genom att ta fler steg under dagen. Upptäckten kan verka banal och hackad – vi vet alla redan mycket väl att varje person rekommenderas att ta minst 10 000 steg per dag. Det har dock funnits få övertygande bevis för att det hjälper till att minska sannolikheten för tidig död från fysisk inaktivitet. Därför är studien ganska värd vår uppmärksamhet.

Finns det några fördelar med att gå? Bara de lata skriver inte om behovet av att ta 10 000 steg varje dag. Foto.

Bara de lata skriver inte om att man behöver ta 10 000 steg varje dag

< p>Som en del av det vetenskapliga arbetet studerade australiensiska forskare data om aktiviteten och hälsotillståndet hos 72 174 personer. Forskare fick information om fysisk aktivitet tack vare bärbara enheter som räknar antalet steg och den tid man sitter utan att röra sig. Data om volontärers hälsotillstånd togs från UK Biobank, ett projekt som skapades 2006 där forskare har samlat in information om ett stort antal människors hälsa i minst 30 år.

Relaterad artikel:< /strong>Hur många steg per dag bör du ta ur en vetenskaplig synvinkel?

Hur påverkar promenader din hälsa

Som det visade sig spenderar moderna människor i genomsnitt 10,6 timmar i sittande ställning. Män och kvinnor som inte vidtog åtgärder för att förändra sin situation hade sämre hälsa än andra. Men att ta 10 000 steg dagligen minskade faktiskt risken för sjukdom och plötslig död från en stillasittande livsstil. I synnerhet talar vi om att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar med 21 % och sannolikheten för död med 39 %.

Hur promenader påverkar din hälsa. Brist på aktivitet under dagen dödar sakta och säkert människor. Foto.

Bristen på aktivitet under dagen dödar sakta och säkert människor

Även om en person gick 5 000 steg om dagen, minskade det skadan av långa perioder av sittande till hälften, vilket är ett mycket uppmuntrande resultat. Så alla personer med ett stillasittande arbete rekommenderas att resa sig från sina platser så ofta som möjligt och ta en kort promenad, åtminstone runt kontoret eller lägenheten. Men det är ännu bättre om det är en promenad i friska luften – perfekt om en person går till jobbet.

Alternativ åsikt: Varför handlar uttalandet om fördelarna med 10 000 steg om dagen en myt?

Hur man leder en aktiv livsstil

Det är viktigt att notera att promenader är det enklaste och till och med banala sättet att kompensera för skadan av en stillasittande livsstil. Det finns bättre sätt att hålla sig frisk samtidigt som man jobbar stillasittande.

Helst bör du ta pauser var 20-30:e minut medan du arbetar. Och istället för att läsa nya meddelanden i snabbmeddelanden måste du ta dig bort från din arbetsplats, ge dina ögon vila och träna lite. Till exempel kan du under varje rast göra knäböj, utfall eller stå på en planka. Genom att göra dessa avbrott till en vana kan din livsstil lugnt bli aktiv.

Hur man leder en aktiv livsstil. Aktiva pauser under arbetet kan rädda dig från rygg- och ländryggssmärtor. Foto.

Aktiva pauser under arbetet kan rädda dig från rygg- och ländryggssmärtor

Vissa människor får hjälp av att ha ett löpband eller motionscykel hemma – de kan användas när de tittar på tv-serier och pratar i telefon. Dessutom kan olika aktiviteter förvandlas till en del av ditt liv. Till exempel, istället för att ta hissen upp och ner kan du alltid ta trappan. Och du kan åtminstone ibland tacka nej till en robotdammsugares “tjänster” och tvätta golven själv.

Se till att prenumerera på våra Zen- och Telegram-kanaler. På så sätt missar du inte en enda intressant artikel!

I allmänhet är en stillasittande livsstil ett stort problem som drabbar många människor. Därför studerar forskare dess effekt på människors hälsa på alla möjliga sätt. De forskar och vi skriver om resultaten. Se till att läsa våra artiklar “Vilka är farorna med en stillasittande livsstil och vad man ska göra åt det” och “Det är lätt att minska skadorna från en stillasittande livsstil.” Från dem kommer du att få mycket viktig information för dig själv!


Date:

by