De ældste spor af mennesker i Europa er blevet opdaget – mennesker levede i Karpaterne for 1,4 millioner år siden

Indtil for nylig var alderen på de ældste værktøjer fundet i Europa 1,1-1,2 millioner år. De blev opdaget i Frankrig og Spanien. Selvfølgelig taler vi ikke om Homo Sapiens, eller endda neandertalere, men en ældre fossil art, der var den direkte forfader til Homo sapiens. En nylig undersøgelse viste, at disse gamle mennesker kom til Europa endnu tidligere – de slog sig ned i Karpaterne for mere end 1,4 millioner år siden. Dette bevises af dateringen af ​​gamle værktøjer, der blev opdaget tilbage i 80'erne i landsbyen Korolevo i Transcarpathian-regionen.

De ældste spor af mennesker i Europa er blevet opdaget — mennesker levede i Karpaterne for 1,4 millioner år siden. Den ældste menneskelige bosættelse i Europa var placeret i Transcarpathia. Foto.

Den ældste menneskelige bosættelse i Europa lå i Transcarpathia

Indhold

  • 1 Spor af gamle mennesker i Karpaterne
  • 2 De ældste stenredskaber i Europa
  • 3 Mennesker migrerede fra Kaukasus til Europa
  • 4 Hvilken slags mennesker boede der i Karpaterne for halvanden million år siden

Spor af gamle mennesker i Karpaterne

Gamle stenredskaber blev opdaget under udgravninger i 70'erne og 80'erne, som blev udført på Korolev-stedet i Transcarpathian-regionen. På dette sted opdagede sovjetiske arkæologer en bosættelse af gamle hominider, der levede i lang tid. Dette bevises af tilstedeværelsen af ​​flere kulturelle lag.

Blandt artefakterne fandt man økser, hakkere, kerner, flager osv. Stenredskaberne har formentlig tilhørt det lavere palæolitiske folks kulturer. Det var relativt simple instrumenter.

Spor af gamle mennesker i Karpaterne. Stenredskaber fundet på et sted i Korolevo. Foto.

Stenværktøj opdaget på et sted i Korolevo

I første omgang, da de daterede fund, stolede arkæologer på de magnetiske egenskaber ved de jordlag, hvor artefakterne blev opdaget. Derefter viste undersøgelser, at redskabernes alder var 900 tusind år. Dette gjorde dem til en af ​​de ældste i Europa, men ikke den ældste. Som nævnt ovenfor var de værktøjer, der blev opdaget i Frankrig og Spanien, ældre. Dateringsteknologier, der blev brugt for 30-40 år siden, kan dog ikke kaldes nøjagtige.

De ældste stenredskaber i Europa

Europæiske palæontologer og geologer besluttede at omdatere fundene fra Korolevo-stedet for mere præcist at bestemme deres alder. For at gøre dette brugte de teknologi baseret på kosmogene nuklider – sjældne isotoper dannet, når højenergiske kosmiske stråler kolliderer med kemiske grundstoffer i mineraler på jordens overflade.

Som du måske kan gætte, ophobes kosmogene nuklider ikke i jordens dybder. De forekommer kun, når mineralet er på overfladen, det vil sige, når kosmiske stråler interagerer med atomer af stabil nitrogen-14 og magnesium-26. Ændringer i koncentrationen af ​​disse kosmogene nuklider i fundene og jorden ovenfor kan meget præcist vise, hvor længe siden mineralet blev “begravet” i jordlagene.

De ældste stenredskaber i Europa. Stedet i Transcarpathia, hvor der blev udført udgravninger. Foto.

Stedet i Transcarpathia, hvor der blev udført udgravninger

Beregning af forholdet mellem kosmogene nuklider i sedimentlaget, fandt holdet, at artefakterne var 1,4-1,42 millioner år gamle. Forfatterne af værket rapporterer dette i tidsskriftet Nature.

Folk migrerede fra Kaukasus til Europa

Ny datering har vist, at stenredskaber opdaget i Karpaterne er de ældste i Europa, men ikke de ældste menneskelige værktøjer, der nogensinde er opdaget. For eksempel er alderen for stenredskaber fundet i Kaukasus 1,78-1,85 millioner år.

Den opdagelse, der er gjort, dækker således tidsforskellen mellem mennesker, der levede i Kaukasus for 1,78-1,85 millioner år siden og i Europa for 1,1-1,2 millioner år siden. Det blev materielle beviser på, at de centrale og østlige regioner i Europa var beboet af grupper af gamle mennesker, der kom fra øst og ikke fra syd.

Folk migrerede fra Kaukasus til Europa. Kort over migration af gamle mennesker. Foto.

Kort over migration af gamle mennesker

Hvilken slags mennesker levede i Karpaterne for halvanden million år siden

Ifølge videnskabsmænd var forfædrene til de mennesker, der boede i Karpaterne, befolkninger af Homo erectus (Homo erectus, som er den direkte forfader til moderne mennesker), som slog sig ned i Mellemøsten for 8 millioner år siden. Spor af disse mennesker var tidligere blevet fundet i flere områder af Levanten. Forskere mener, at disse mennesker begyndte at trænge ind i Europa gennem Anatolien under den næste mellemistid. Takket være det varme klima var Homo erectus i stand til at sprede sig langt mod nord. Migrationen fandt sted gennem Mellemdonaus lavland.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Forskere håber også, at fremtidige udgravninger og opdagede artefakter vil gøre det muligt at forstå, hvor længe Homo erectus var i Europa under istiden. Denne information er meget vigtig, da den vil afsløre historien om fremkomsten af ​​de fælles forfædre til moderne mennesker, neandertalere og denisovanere.

Til sidst foreslår vi, at du gør dig bekendt med et andet, ikke mindre interessant fund & #8212; værksted til produktion af stenværktøj, 1,2 millioner år gammelt. Det blev opdaget af arkæologer i Etiopien.


Date:

by