Vad händer om det inte finns några katter kvar i världen?

Vad gör huskatter på dagarna? Mestadels sover de förstås – man tror att de ägnar 16 timmar om dagen åt detta. De äter också med jämna mellanrum, dricker vatten och leker också med föremål i huset, eftersom de på något sätt behöver ge fritt spelrum åt sina jaktinstinkter. De tar hand om sin päls en tid och, om omständigheterna är framgångsrika, leker de med flugor och andra insekter som fångar deras blick. Man kan komma till slutsatsen att det här är helt värdelösa varelser, och om de plötsligt försvann skulle världen inte förändras alls – förutom att ägarna verkligen skulle sakna sina favoriter. I själva verket är detta inte sant, och katter spelar en mycket viktig roll i naturen. Vi märker det bara inte.

Vad händer om det inte finns några katter kvar i världen. Katter spelar en mycket viktig roll i naturen, och vi märker det inte ens. Foto.

Katter spelar en mycket viktig roll i naturen, och vi märker det inte ens

Vad katter gör hemma och på gatan

Glöm inte det förutom huskatter , det finns också herrelösa katter. Det finns också många vilda arter i världen – till exempel kan skogskatter hittas i europeiska skogar. De ser ut som husdjur, men är större och muskulösare än dem. Och allt för att de måste röra sig mycket för att överleva, eftersom ingen kommer att ge dem en skål med mat och vatten.

Vad katter gör hemma och utanför. Katter och katter är väldigt smarta jägare. Foto.

Katter och katter är mycket skickliga jägare

Hela dagen försöker stads- och skogskatter med alla medel hitta mat och skydd. I stadsmiljö hittar djur lätt människoföda – många tar medvetet ut rester så att herrelösa katter inte dör av hunger. I naturen måste djur jaga små däggdjur som möss och till och med råttor. Stadsdjur ägnar sig också åt denna aktivitet, men främst i avsaknad av mer tillgängliga matkällor.

Läs också:Hur hundar, katter och andra djur ser världen – se själv på fotografierna p>

Varför dödar de katter i Australien

Om det plötsligt inte finns några katter i världen kan råttor häcka överallt. Detta är säkert känt, eftersom vi redan har stött på ett sådant problem relativt nyligen.

2019 publicerade vi artikeln “Katter i Australien dödade en miljard djur på ett år.” Det står att dessa söta varelser dödade en miljon fåglar varje dag på jakt efter mat. Bland dem fanns representanter för arter som är på väg att dö ut.

Varför dödas katter i Australien? Katter i Australien utgjorde ett hot mot sällsynta djur. Foto.

Katter i Australien utgjorde ett hot mot sällsynta djur

För att rädda fåglarna beslutade myndigheterna att utrota katterna. En belöning tillkännagavs för varje katts huvud, och beten med gift spreds över kontinenten. Tamkatter utgjorde också ett hot mot djur som var på väg att dö ut, så ägare förbjöds att släppa ut dem.

Som planerat utrotades många katter i Australien. Detta ledde till att mössen förökade sig så mycket att de började förstöra spannmål på gårdar. Gnagare skadade också några kablar, och stammar som låg långt från civilisationen lämnades utan ljus och elektricitet – bekvämligheter utökades till dem med hjälp av inte de mest pålitliga kablarna.

Alla borde veta detta:Hur hjälper katter och hundar till att bekämpa depression och ångest?

Hur många möss och råttor dödar katter

Vi märker det inte, men katter spelar en väldigt viktig roll i naturen. En vetenskaplig studie från 1997 fann att i genomsnitt varje huskatt i Storbritannien fångar 11 små djur per år. Vi pratar inte bara om möss, utan också om fåglar, grodor och så vidare. Med tanke på att det vid den tiden fanns 9 miljoner katter i kungariket, utrotade de varje år cirka 200 miljoner olika vilt.

Hur många möss och råttor dödar katter? Det är möjligt att utan katter människor skulle svälta - råttor kunde äta våra matförråd. Foto.

Det är möjligt att människor utan katter skulle svälta – råttor skulle kunna äta vår mat tillbehör

En liknande studie genomfördes 1979. Forskare från Nya Zeeland har beräknat hur många råttor katter dödar. Resultaten av vetenskapligt arbete har visat att om det inte längre finns dessa pälsiga varelser kvar i världen, kan antalet gnagare öka upp till 4 gånger. Råttans uppfödning kan orsaka många problem. De kan inte bara lätt förstöra mänsklig mat, utan de kan också bära på salmonellos och andra sjukdomar. Råttor orsakar också skador på byggnader och utrustning – vi noterade ovan att de tuggar sladdar.

Se till att prenumerera på våra Zen- och Telegram-kanaler. Vidga dina vyer med oss!

I slutändan visar det sig att katter spelar en mycket viktig roll i våra liv, och de kan inte kallas värdelösa. De bor bredvid oss, men vi vet fortfarande inte mycket om dem. Lyckligtvis berättar forskare ständigt något intressant om dem. Till exempel, tack vare forskarnas arbete, vet vi varför katter älskar valeriana och hur skadligt det är för dem. Under ett experiment lärde sig forskare också att katter är fans av spelet “hämta” precis som hundar. Det finns också en artikel på vår hemsida som förklarar varför katter är den bästa skapelsen av evolution. Vi rekommenderar starkt att läsa!


Date:

by