Hvorfor har folk ikke været i stand til at vende tilbage til månen siden Apollo-missionen?

For nylig har mange rumbureauer fra forskellige lande forsøgt at sende deres landingsmoduler til Månen. Samtidig ser vi gang på gang fejlene i disse missioner. Kun nogle enheder formår at lande på månen. For eksempel landede et rumfartøj med NASA-udstyr for første gang i de sidste 50 år på overfladen af ​​Jordens naturlige satellit. Men selv denne mission gik ikke glat — Under landingen vendte enheden, og generelt var den kun i stand til at nå Månens overflade uskadt takket være en lykkelig ulykke. Som følge heraf opstår spørgsmålet — Hvorfor har der ikke været fremskridt i det sidste halve århundrede? Faktisk, i perioden fra 1968 til 1972 besøgte folk Månen 9 gange, teknologien udvikler sig, men det ser ud til, at det kun er blevet vanskeligere at lave sådanne flyvninger.

Hvorfor folk ikke kan vende tilbage til Månen siden Apollo-missionen. I løbet af de sidste 50 år er det ikke blevet en nemmere opgave at flyve til Månen, men snarere det modsatte. Foto.

I løbet af de seneste 50 år er det ikke blevet en nemmere opgave at flyve til månen, men snarere det modsatte

Indhold

  • 1 Hvad er vanskeligheden ved at flyve til Månen
  • 2 Hvorfor er flyvninger ikke blevet nemmere, siden folk fløj til Månen?
    • 2.1 Mestring af nye teknologier
    • 2.2 Begrænset finansiering

Hvad er vanskeligheden ved at flyve til Månen

I øjeblikket har kun fem lande været i stand til at sende deres køretøjer til Månen — disse er USA, Sovjetunionen, Kina, Indien og Japan. I øvrigt var den japanske månemission ikke helt vellykket, ligesom det amerikanske Odyssey-program, der blev nævnt ovenfor. Det russiske landingsmodul Luna-25 styrtede ligesom en række andre ned.

Dette er en klar bekræftelse på, at selv et halvt århundrede efter den sidste menneskelige flyvning til Månen, er det stadig et komplekst og farligt sted. Men hvad er vanskeligheden ved at lande på månens overflade?

Hvad er vanskeligheden ved at flyve til Månen. NASA's første månemission i de sidste 50 år kan ikke kaldes fuldstændig vellykket. Foto.

NASAs første månemission i de sidste 50 år kan ikke kaldes fuldstændig vellykket

Den største hindring er manglen på atmosfære på Månen. For at være mere præcis er atmosfæren stadig til stede, men den er meget subtil og ændrer sig over tid. Derfor er det umuligt at bruge faldskærme til at lande skibe på månen. I stedet bruger enhederne motorer til at komme ned til overfladen. Dette gør det meget vanskeligt at bremse et rumfartøj fra et par kilometer i sekundet til et fuldstændigt stop, da det er nødvendigt med høj præcision at kontrollere skibets position i forhold til Månens overflade, dets lodrette bevægelse, nedstigningshastighed og højde

Hvorfor, siden flygtninge af mennesker på Flights to the Moon ikke er blevet nemmere

I løbet af det sidste halve århundrede er teknologien begyndt at udvikle sig med stormskridt, men dette har ikke påvirket flyvninger til Månen. I denne forbindelse opstod der endda konspirationsteorier om, at amerikanerne faktisk ikke fløj til satellitten. Det er der faktisk flere grunde til.

Hvorfor er flyvninger ikke blevet nemmere, siden folk fløj til Månen? Der er flere grunde til, at flyvninger til Månen ikke er blevet mere tilgængelige end for 50 år siden. Foto.

Der er flere grunde til, at flyvninger til Månen ikke er blevet mere tilgængelige end for 50 år siden

Udforskning ny teknologier

Alt har ændret sig siden mennesker landede på månen, inklusive den teknologi, der blev brugt af Apollo-missionerne i 60'erne og 70'erne. Software, sensorer og andet udstyr, der blev brugt for 50 år siden, er nu fuldstændig ubrugeligt. Dette er et paradoks forbundet med udviklingen af ​​teknologi.

På den ene side er teknologien blevet mere avanceret, men på den anden side — videnskabsmænd er nu ude af stand til at bruge tidligere erfaringer til fremtidige missioner. Derudover har generationen, der arbejdede på Apollo-missionen, allerede forladt industrien, som et resultat af, at viden og erfaring i det væsentlige går tabt. Som følge heraf må rumbureauer, herunder NASA, lære fra bunden.

Begrænset finansiering

Teknologi spiller bestemt en vigtig rolle i udforskning af rummet, men finansiering er endnu vigtigere. I 60'erne og 70'erne, på højden af ​​rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen, var Apollo-programmet NASAs kerneopgave. Samtidig sparede staten ikke på penge – budgettet var 10 gange højere end det nuværende. Mellem 1960 og 1973 brugte agenturet 25,8 milliarder dollars (257 milliarder dollars justeret for inflation). Dette beløb udgjorde næsten 5 % af det samlede amerikanske føderale budget.

Begrænset finansiering. Apollo-programmets budget er mange gange højere end budgetterne for nuværende månemissioner. Foto.

«Apollo»-programbudget mange gange højere end budgetterne for nuværende månemissioner

I øjeblikket skal rumbureauer arbejde med meget mindre budgetter, hvilket gør opgaven meget sværere. For eksempel modtager NASA mindre end 0,5 % af landets samlede føderale udgifter, og dette budget bruges ikke kun på månemissioner, men også på alle andre missioner, som agenturet også har en del af.

At reducere omkostningerne kræver at finde omkostningseffektive løsninger. Hvis NASA tidligere var glade for omkostningerne på for eksempel titusindvis af milliarder af dollars til et rumfartøj, står forskerne nu over for opgaven med at reducere omkostningerne til 100 millioner dollars. Derudover øger reduktion af omkostninger risikoen for fejl.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Men selv under sådanne forhold formår videnskabsmænd at opnå en vis succes. For eksempel planlægger NASA nu at opsende det andet robot-måne-rumfartøj, Griffin, i anden halvdel af dette år. Samtidig stopper arbejdet med udforskningen af ​​Mars ikke. For eksempel planlægger agenturet i november at sende en rover til den røde planet for at søge efter vand.


Date:

by